كدام وزرا برای پاسخ به نمایندگان راهی صحن مجلس شدند؟

كدام وزرا برای پاسخ به نمایندگان راهی صحن مجلس شدند؟

به گزارش فی بگیر هر یک از وزرای کابینه دولت برای نشستن بر کرسی وزارت در گام اول نیازمند تایید سوابق و برنامه های خود از جانب نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و دریافت رای اعتماد از مجلس هستند که در ادامه کار هم عملکرد آنها مورد نظارت نمایندگان قرار می گیرد.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، نظارت بر عملکرد وزرا که با رای نمایندگان موفق به سکان داری وزارت خانه های مختلف شده اند، از وظایف اساسی نمایندگان مردم به حساب می آید. سوال از وزرا یکی از ابزارهایی است که قانون در اختیار نمایندگان مجلس قرار داده تا در طول فعالیت هر یک از وزرا بر روی عملکرد آنها نظارت داشته باشند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هرجایی که احساس کنند وزرا تصمیم اشتباهی اتخاذ نموده اند و یا در هر موضوعی که نیازمند شفافیت و دریافت اطلاعات بیشتری باشند می توانند از وزرای مربوط طرح سوال کرده و خواهان حضور وزیر در کمیسیون های تخصصی جهت عرضه توضیحات لازم شوند.
در صورت ارجاع سوال به کمیسیون تخصصی از جانب هیات رئیسه مجلس، وزیر مربوط دو هفته فرصت دارد تا در جهت پاسخگویی به سوال نمایندگان در کمیسیون حاضر شود. در صورت عدم اقناع نمایندگان سوال کننده از توضیحات وزیر و یا عدم حضور وزیر در جلسه کمیسیون، نمایندگان این حق را دارند تا سوال را به هیات رئیسه مجلس جهت رسیدگی در صحن علنی مجلس ارجاع دهند.
در صورت اعلام وصول سوال از جانب هیات رئیسه مجلس، وزیر مربوط باید در صحن مجلس حاضر شود و بعد از عرضه توضیحات خود در مورد سوال، اگر نماینده سوال کننده قانع شود، سوال به رای گذاشته نمی گردد در غیر اینصورت این نمایندگان مجلس هستند که در مورد قانع کننده بودن یا نبودن توضیحات وزیر تصمیم گیری خواهند کرد.
نمایندگان مجلس یازدهم هم در طول عمر ۱۰ ماهه این مجلس از این ابزار قانونی خود غافل نبوده و در مورد موضوعات مهم روز کشور سوالاتی را از وزرا طرح کرده و حتی چندین کارت زرد به وزرا داده اند.
کارت زرد مجلس شورای اسلامی یا اخطار، به قانع نشدن نمایندگان مجلس شورای اسلامی از توضیحات وزیر در حین بررسی سؤال در صحن و رأی به وارد بودن سؤال نمایندهٔ سؤال کننده گویند که از آن با قید کارت زرد یا اخطار نام می برند.
در این گزارش به سوالاتی که در این مدت از جانب نمایندگان مجلس از ۸ تن از وزرا طرح شده است، اشاره ای خواهیم داشت.
یکی از سوالات، سوال فرهاد بشیری نماینده پاکدشت در مجلس شورای اسلامی از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه درباره ی این که چرا دیپلماسی اقتصادی جدی گرفته نمی شود؟، بود. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس این سوال را بررسی نموده و در نهایت بعد از استماع توضیحات وزیر خارجه، نمایندگان مجلس از توضیحات وزیر قانع نشدند.
یکی دیگر از سوالاتی که نمایندگان مجلس از وزیر امورخارجه طرح کردند، سوال جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره علت مصاحبه وزیر امورخارجه با مجله اشپیگل بود.
بعد از پاسخ های وزیر امور خارجه، کریمی قدوسی اعلام نمود که از پاسخ های وزیر قانع نشده است بنابراین سوال به رای مجلس شورای اسلامی گذاشته شد و نمایندگان هم با رای خود اعلام نمودند که از پاسخ های وزیر امور خارجه قانع نشدند.
بدین ترتیب وزیر امورخارجه در یک روز دو کارت زرد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دریافت کرد.
منصور غلامی وزیر علوم نیز از دیگر وزرایی بود که پارسال مورد سوال نمایندگان در صحن مجلس قرار گرفت و از دریافت کارت زرد از نمایندگان مجلس بی نصیب نماند.
یکی از سوالاتی که از منصور غلامی بعنوان وزیر علوم در صحن مجلس به بحث گذاشته شد، سوال رحمت الله نوروزی نماینده علی آباد در مورد علت عدم افزایش ۵۰ درصدی حقوق کارمندان و اساتید وزارت علوم بود که در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی از توضیحات وزیر قانع نشدند.
فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد نیز در این زمان جهت پاسخگویی به سوالات نمایندگان در صحن مجلس شورای اسلامی حضور یافته است. یکی از سوالات در ارتباط با سوال احمد نادری و جمعی دیگر از نمایندگان درباره مشکلات شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و علت استنکاف وزارت امور اقتصاد و دارایی درباره خلع ید از مالک فاقد اهلیت شرکت هفت تپه خوزستان بود که در صحن مجلس عنوان شد.
پس از توضیحات نماینده سوال کننده و وزیر اقتصاد، پاسخ های وزیر اقتصاد به رای نمایندگان گذاشته شد که نمایندگان اعلام نمودند از پاسخ های وزیر قانع نشدند و به او کارت زرد دادند.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم جهت پاسخ به سوال حبیب الله دهمرده نماینده مردم زابل در مورد علت عدم اجرای طرح نصب فیبر نوری در استان های مرزی مانند سیستان و بلوچستان، در مجلس یازدهم حاضر شد، اما بعد از استماع توضیحات وزیر و قول وی در جهت پیگیری این موضوع، نماینده زابل از توضیحات وزیر قانع شد.
بیژن زنگنه وزیر نفت هم از دیدار نمایندگان در صحن مجلس محروم نبود و جهت پاسخگویی به سوال ابراهیم رضایی نماینده دشتستان درباره ی علت عدم بهره برداری از فاز ۱۴ پارس جنوبی به صحن مجلس احضار شد که پس از توضیحات وزیر نفت نماینده سوال کننده اظهار داشت که از پاسخ های وزیر قانع نشده و تقاضای رسیدگی حقوقی درباره این مورد را داشته چون تکمیل نشدن فاز ۱۴ پارس جنوبی مصداق ترک فعل است و حتی باید در اینباره تحقیق و تفحص صورت گیرد.
نمایندگان حاضر در مجلس شورای اسلامی هم اعلام نمودند که آنها هم از پاسخ های وزیر نفت قانع نشدند، بنابراین مجلس یازدهم نخستین کارت زرد را به زنگنه داد.
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پروش از دیگر وزرایی بود که پارسال جهت پاسخگویی به سوال محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک در مورد این که چرا وزارت آموزش و پرورش نسبت به پرداخت حق التدریس ماه های اسفند، فروردین، اردییهشت ماه و خرداد در سال ۱۳۹۸ – ۱۳۹۹ اقدام نکرده است، در مجلس حاضر شد.
بعد از توضیحات وزیر آموزش و پرورش و قول وی برای پرداخت حق الزحمه معلمان، نماینده سوال کننده از توضیحات وزیر قانع شد.
کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی هم جهت پاسخگویی به سوال سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه در مورد علت عدم حمایت لازم از بخش کشاورزی، خانه باغ ها، قیمت خرید تضمینی و عدم توجه به صادرات محصولات کشاورزی بخصوص سیب در صحن مجلس شورای اسلامی حاضر شد که پس از استماع توضیحات وزیر کشاورزی و قول وی برای سفر به استان آذربایجان غربی و بازدید از روند صادرات محصولات این استان و تخریب ویلاها، نماینده ارومیه از توضیحات وزیر قانع شد و سوال خویش را به رای نگذاشت.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی هم از دیگر وزرایی بود که در سال ۹۹ جهت پاسخگویی به سوال علی بابایی کارنامی درباره علت عدم برنامه ریزی مناسب درباره ی ساماندهی نیروی انسانی و نیروهای قراردادی در حوزه راهداری، راهی صحن مجلس شد.
در نهایت بعد از استماع توضیحات وزیر و قول وی برای پیگیری مشکلات این حوزه، نماینده سوال کننده از به رای گذاشتن سوال در صحن مجلس منصرف شد.
حضور وزیران در صحن مجلس شورای اسلامی و عرضه توضیحات پیرامون مسائلی که سوالاتی را در ذهن مردم و نمایندگان مجلس بوجود آورده است، می تواند فرصت و بستر مناسبی را برای تعامل بیشتر دولت و مجلس به منظور برنامه ریزی برای حل مسائل فراهم آورد.
اما این ابزار قانونی که در دست نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دارد، نباید به ابزاری برای تسویه حساب های سیاسی و مطرح کردن مسائلی ضد وزرا بدون مدرک مستند، تبدیل گردد. امید است نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با استفاده صحیح از ابزار های نظارتی خود بتوانند ریشه مشکلات موجود در بخش های مختلف را پیدا کرده و با برنامه ریزی و تعامل بین دستگاهی در جهت گره گشایی از مسائل کشور گام بردارند.




منبع:

1400/01/12
14:05:10
5.0 / 5
1068
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , پرداخت , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها