چرا بورس سقوط كرد!؟

چرا بورس سقوط كرد!؟

به گزارش فی بگیر هیچ كدام از سناریوهایی كه كارشناسان و تحلیل گران برای آخر اصلاح شاخص بورس تعریف كرده بودند محقق نشد و این شاخص رسما به كانال یك میلیون و ۳۰۰ هزار واحد سقوط كرد. اتفاقی كه یك كارشناس بازار سرمایه بر این باور است كه شایعه هایی مانند افزایش نرخ سود بانكی و قیمت گذاری دستوری سبب بی اعتماد كردن سرمایه گذاران و درنهایت سقوط بازار شد.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، زمانی که اصلاح شاخص بورس در نیمه های مردادماه از دو میلیون واحد آغاز شد، اغلب تحلیل گران آنرا اتفاقی مثبت ارزیابی می کردند و بر این باور بودند که این اصلاح تا آخر تابستان و تا محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد ادامه خواهد داشت.
در نهایت در مهر ماه با وجود گزارش های ۶ ماهه موفقیت آمیز شرکتها و قرارگیری نرخ دلار در کانال ۳۰ هزار تومان، حرکت شاخص کل بر مدار نوسان بود و با این که بعد از عقبگرد به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد، باردیگر وارد کانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد شد نتوانست این رقم را حفظ کند و باردیگر به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد بازگشت.
تحلیل گران اعتقاد داشتند حرکت نوسانی شاخص تا انتخابات آمریکا ادامه خواهد یافت و بعد از آن مسیر حرکت شاخص مشخص خواهد شد اما کم تر کسی گمان می کرد شاخص کف خویش را بشکند و وارد کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد شود.
چند اتفاق که سبب سقوط شاخص شد
در این راستا، روزبه شریعتی-تحلیلگر بازار سرمایه- در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه انتظار نمی رفت شاخص از کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد رد و وارد کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد شود، اظهار نمود: انتظار می رفت شاخص کل کفی که پیش از این حفظ نموده بود، یعنی همان کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را تا انتخابات آمریکا حفظ کند و بعد از انتخابات آمریکا متغیرها را بسنجد.
وی افزود: اما چند اتفاق به صورت همزمان رخ داد که همه را شوکه کرد. نخست مبحث افزایش نرخ سود سپرده های بانکی بود. باید به این توجه داشت که حتی افزایش دو درصدی نرخ سپرده های بانکی برای افرادی که سرمایه های کلان دارند بسیار مهم می باشد و این افراد ترجیح می دهند سرمایه خویش را وارد بازار بانک کنند. از طرفی بحث نرخ گذاری دستوری در بورس کالا عنوان شد. به علت از بین رفتن اعتماد سرمایه گذاران به دولت که مردم را دعوت کرده بود وارد بورس شوند، علیرغم تکذیب های پیاپی سرمایه گذاران به شدت ترسیدند. هرچه بیشتر تکذیبیه می آمد سهامداران بیشتر می ترسیدند!
این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه افزایش نرخ سپرده های بانکی به صورت رسمی ابلاغ نشد، اظهار داشت: این مورد به صورت شفاهی اتفاق افتاده است! خیلی از بانک های خصوصی با سپرده گذاران تماس می گیرند و نرخهای ۲۰ درصد را برای سود سپرده پیشنهاد می دهند.
شریعتی با تاکید بر اینکه عقبگرد شاخص کل به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد نتیجه بی اعتمادی شدید مردم و سرمایه گذاران است، اظهار نمود: حتی من هم بعنوان تحلیلگر نمی توانم درمورد اینکه کف بازار کجا است، با قاطعیت صحبت کنم. انتظار می رفت بازار در محدوده ای توقف کند تا نتیجه انتخابات آمریکا مشخص و سیاست های پولی کشور شفاف شود.



1399/08/06
10:50:52
5.0 / 5
2686
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها