دلار از ارزهای رقیب جا ماند

دلار از ارزهای رقیب جا ماند

ارزش دلار در مقابل رقبای اروپایی اش كاهش پیدا كرد.


به گزارش فی بگیر به نقل از رویترز، روزهای پرنوسان دلار در بازارهای ارزی ادامه دارد و به نظر می آید دست کم تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این وضعیت ادامه خواهد داشت. باتوجه به اختلاف کم آرای جو بایدن و دونالد ترامپ در نظرسنجی های مختلف، پیش بینی پیروز انتخابات و مسیر دلار چندان کار راحتی نیست و معامله گران در مورد زمان مناسب برای خرید یا فروش دلار با یکدیگر هم عقیده نیستند. انتخابات ریاست جمهوری روز سوم نوامبر ( ۱۳ آبان) برگزار می شود اما به علت کرونا و طولانی بودن فرایند اعلام نتیجه شمارش آرای پستی احیانا اعلام نتایج با تاخیر مواجه خواهد شد.
تداوم روند افزایش کسری بودجه دولت آمریکا سبب نگرانی معامله گران از وادار شدن فدرال رزرو به چاپ پول بیشتر شده است. دفتر کنترل بودجه آمریکا در گزارشی اعلام نموده است همزمان با افزایش هزینه های دولت برای پشتیبانی از بخش های مختلف اقتصادی این کشور در مقابل نتایج ویروس کرونا، کسری بودجه دولت در سال مالی ۲۰۲۰ به ۳.۱۳ تریلیون دلار رسیده استکه این رقم با وجود کمتر بودن نسبت به برآوردهای قبلی، یک رکورد کاملا تازه به حساب می آید.
در شرایطی که کریستین لاگارد- رئیس بانک مرکزی اروپا از استفاده حداکثری از ابزارهای در اختیار این بانک برای تقویت طرف تقاضا و رشد اقتصادی خبر داده، مرکز آمار اتحادیه اروپا در گزارشی ناامیدکننده اعلام نمود متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ماه منتهی به سپتامبر با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به منفی ۰.۳ درصد رسیده که این نرخ تورم در فاصله بسیاری از سطح دو درصدی هدف گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه باقی مانده است. همینطور متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۰.۳ درصد اندازه گیری شده که ۰.۱ درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است.
متوسط نرخ تورم بزرگ ترین در آمریکا در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر هم با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۱.۴ درصد رسید که این نرخ تورم، بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در ۹ ماهه اخیر بوده است. در مدل جدید سیاست گذاری فدرال رزرو، اجازه داده خواهد شد تا برای تقویت رشد اقتصادی و تزریق نقدینگی لازم به بازارها، نرخ تورم از سطح دو درصدی هدف گذاری شده قبلی عبور کند با اینکه طبق گفته جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا، اجازه فاصله گرفتن بیش از اندازه تورم از سطح دو درصدی داده نخواهد شد.
جو مانیمبو- کارشناس مسایل ارزی در موسسه وسترن یونیون سولوشنز - اظهار داشت: بازار با طیف گسترده ای از اخبار نقیض هم روبرو شده است. از یک طرف، شاهدیم که بعضی از ارکان اصلی اقتصاد آمریکا نظیر بخش خرده فروشی رشد خوبی را تجربه کرده اند و از سوی دیگر کسری بودجه دولت روز به روز بیشتر می شود. این مسئله مطرح است که بسته های صدها میلیارد دلاری دیگری در راه باشند و چاره ای هم جز اجرایی شدن آنها نداریم. پیشبینی می کنم رشد اقتصادی در سه ماهه پایانی سال به چهار درصد برسد.
فضای ریسک بر سر بازارهای ارز بیشتر از پیش تشدید شده است. معامله گران نگران اند فضای تنش بین آمریکا و شرکای تجاری بزرگش تا قبل از انتخابات روی دور تند افزایشی باشد و این مسئله بیشتر از پیش فشار روی اقتصاد جهانی را که به علت کرونا با مشکلات زیادی روبروست، تشدید کند.
دونالد ترامپ- رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به رای سازمان تجارت جهانی به سود اروپا تهدید کرده است که اگر اروپا مبادرت به چنین کاری کند، آمریکا سخت تر به این اقدام پاسخ متقابل خواهد داد و وی مطمین است که اروپایی ها خواستار چنین وضعی نیستند. پیشتر سازمان تجارت جهانی بعد از اعمال تعرفه آمریکا روی بعضی از محصولات اروپایی نظیر هواپیما به اتحادیه اروپا اجازه داده بود تا روی واردات کالاهایی به ارزش چهار میلیارد دلار از آمریکا تعرفه اضافی وضع کند.
تنش ها بین چین و آمریکا هم باردیگر بالا گرفته و بلومبرگ از احتمال تحریم غول های پرداختی چین یعنی علی پی و وی چت پی توسط آمریکا به علت آنچه نگرانی های امنیتی خوانده شده است، اطلاع داد. وزارت خارجه چین در واکنش به این خبر گفته است آمریکا با مفهوم امنیت ملی بازی می کند تا سیاست های خویش را تحمیل کند و ارتش چین هم در هشداری به آمریکا اعلام نموده است دست از اقدامات تحریک آمیز بردارد.
مبتلا شدن به کرونا همزمان با شروع فصل سرما در خیلی از کشورهای جهان به سطح نگران کننده ای رسیده و این مسئله سبب بازگشت بعضی از محدودیت ها شده است. وضعیت بخصوص در اروپا هشدارآمیز است و فعالان بازار نگران اند ضربه دیگری به پیکر کم جان اقتصاد این کشورها وارد شود. لهستان، مجارستان و جمهوری چک از رکوردشکنی تعداد مبتلایان روزانه به کرونا اطلاع داده اند و در ورشو- ساعت مجاز برای حضور مردم در فروشگاه ها محدود شده است.
تابحال بیشتر از ۴۰ میلیون و ۵۳۶ هزار و ۱۹ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۱۲۱ هزار و ۴۰۹ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۲۴ هزار و ۹۶۷ نفر، برزیل با ۱۵۳ هزار و ۹۸۹ نفر، هند با ۱۱۵ هزار و ۲۳۳ نفر، مکزیک با ۸۶ هزار و ۱۶۷ نفر و انگلیس با ۴۳ هزار و ۷۲۶ نفر بوده است.
با نزدیک شدن به موعد برگزاری زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، حساسیت معامله گران نسبت به تحولات سیاسی و انتخاباتی در این کشور هم بیشتر شده است. تمایل دموکرات ها به اعمال سیاست های محرک در مقیاس بسیار بزرگ در تضاد با چیزی است که جمهوری خواهان در نظر دارند. دموکرات ها به صورت کلی خواستار افزایش مستقیم عرضه پول به شکل یارانه، تزریق نقدینگی به بازار و وام هستند در صورتیکه جمهوری خواهان تقویت توان مالی اشخاص حقیقی و حقوقی از راه غیرمستقیم نظیر کاهش نرخ مالیاتی را دنبال می کنند.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۳۹ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۳.۳۱۷ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس هم معادل ۱.۰۹۹ دلار اعلام گردید (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۵۳ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۹۶ دلار مبادله شد. یورو ۰.۴۶ درصد بالا رفت و با باقی ماندن کانال ۱.۱۷ به ۱.۱۷۸ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
دولت و بانک مرکزی چین به حمایت گسترده خود از بازارهای مالی ادامه می دهند. بانک مرکزی چین تزریق نقدینگی هفتگی خود به بازارها را به بالاترین سطح تاریخی خود رسانده و دولت هم مالکیت و سرمایه گذاری خارجی در این کشور را تسهیل کرده است. با این وجود میزان ذخایر ارزی این کشور در ماه سپتامبر مجدد روند نزولی به خود گرفته چون که بانک مرکزی چین در هفته های اخیر دست به تزریق گسترده نقدینگی به بازار زده است.
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۵ درصد افزایش به ۱۰۵.۴۳۹ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۱۲ دلار مبادله شد. همینطور نرخ برابری دلار معادل ۶.۶۸۲ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1399/07/29
23:04:52
5.0 / 5
2149
تگهای خبر: اقتصاد , پرداخت , تجارت , دلار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها