واكنش بورس های جهانی به دو میلیونی شدن كرونایی ها

واكنش بورس های جهانی به دو میلیونی شدن كرونایی ها

فی بگیر: فاكتورهای بورسی آسیا با رسیدن شمار مبتلایان به كرونا در جهان به دو میلیون نفر، ریزش كردند.


به گزارش فی بگیر به نقل از آسوشیتدپرس، ویروس كرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می كند و شمار مبتلایان و قربانیان در جهان كماكان رو به افزایش است. كاهش مرگ و میرها در آمریكا، ایتالیا و اسپانیا كه كانون های اصلی درگیر با كرونا در جهان هستند، خبر خوبی شمرده می شود. این دو كشور قرنطینه سراسری را بار دیگر تمدید كردند اما بعضی از كارهای تولیدی باتوجه به كاهش سرعت شیوع بیماری از سر گرفته شده اند.
در چین نیز بخش بزرگی از كارهای تولیدی در استان های مختلف از سر گرفته شده هر چند هنوز پوشیدن ماسك در چین الزامی اعلام شده است. در اتریش نیز بخش قابل توجهی از ممنوعیت های كرونایی رفع شد.
نخست وزیر انگلیس نیز كه به كووید-۱۹ مبتلا شده بود، با بهبود كلی در وضعیت سلامتی اش از بیمارستان خارج شد. وی با تشكر از زحمات كادر درمانی از احتمال تمدید قرنطینه در این كشور آگاهی داده است. بگفته مشاور پزشكی بوریس جانسون، این خطر وجود دارد كه انگلیس به كانون اصلی درگیری با كرونا در اروپا تبدیل گردد.
در شرایطی كه معین نمی باشد بازگشت به كار چه زمانی عادی خواهد شد، رشد اقتصادی كشورهای اروپایی خصوصاً در اقتصادهای بزرگ تر با كاهش محسوس روبه رو شده، خصوصاً در ایتالیا كه حالا میزان تولیدات صنعتی به كمترین سطح خود در طول ۱۱ سال اخیر رسیده است.
كریستالینا جیورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول آگهی داده است كه جهان با بحرانی بدتر از ركود بزرگ سال ۲۰۰۸ روبرو است و دولت ها باید در مقطع فعلی اعتبارات لازم برای سرپا نگه داشتن كسب و كارها را فراهم آورند. صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود پیش بینی كرده است كه رشد اقتصادی امسال بیشتر كشورهای جهان تحت تاثیر شیوع ویروس كرونا و تعطیلی كسب و كارها منفی شود. بگفته صندوق بین المللی پول، متوسط رشد اقتصادی امسال جهان منفی سه درصد خواهد بود كه بسیار پایین تر از متوسط رشد ۳.۳ درصدی پیش بینی شده در زمان قبل كرونا است.
آخرین بار در جریان ركود مالی بزرگ سال ۲۰۰۸ متوسط رشد اقتصادی كشورها منفی و آن هم به تنها منفی ۰.۱ درصد رسیده بود و همین مساله نشان دهنده جدی بودن ریسك كرونا برای اقتصاد جهانی است.
ناریتا هایاكی، كارشناس بازار سرمایه در بانك میزوهو اظهار داشت: صندوق بین المللی پول پیش بینی كرده است اقتصاد جهانی با یك زمستان طولانی مواجه خواهد بود و این كاملا متفاوت از برآورد قبلی این نهاد است كه متوسط رشد سه ماهه اول سال را ۵.۸ درصد پیش بینی كرده بود.
دونالد ترامپ در پیامی توییتری نوشت كه تصمیم گیری درباب زمان بازگشایی اقتصاد آمریكا تنها بر عهده وی خواهد بود با این وجود این ادعا با واكنش تند بعضی از فرمانداران دموكرات همچون فرمانداران نیویورك و كالیفرنیا روبه رو شده است. بگفته رئیس مجلس سنای آمریكا، به زودی از دومین بسته بزرگ اقتصادی برای مقابله با كرونا رونمایی خواهد شد. سرمایه گذاران نگرانند كه اقتصادهای بزرگ جهان وارد ركودی گسترده شوند.
یلی دلویچ، استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه ' بیرد' اظهار داشت: شركت ها واقعا نمی دانند كه ماه های آینده چه پیش خواهد آمد. آنها هیچ چشم اندازی از میزان تقاضا در سه ماه یا شش ماه آینده ندارند.
باتوجه به محدود بودن ابزارهای در اختیار بانك مركزی اروپا پیش بینی می شود رشد اقتصادی كشورهای اروپایی با كاهشی محسوس همراه شود. بانك مركزی اروپا كه قبل از این به سبب نداشتن حضور پررنگ در بازارها با انتقادات شدیدی روبه رو شده بود، به زودی از اقدامات محرك خود رونمایی خواهدنمود با این وجود بین كشورهای عضو منطقه یورو بر سر راهكارهای مشترك اختلاف نظر زیادی وجود دارد.
ماسایوكی كیشیگاوا، كارشناس بازار در موسسه «سامومیتو میتسویی» اظهار داشت: نشانه هایی از این كه در حال ورود به پیك بیماری هستیم، در حال نمایان شدن است اما هنوز باید خیلی مراقب باشیم، چونكه كرونا یك بحران زیستی است، نه یك بحران مالی و همین كار و پیش بینی پذیر بودن را دشوار می سازد.
تابحال بیش از دو میلیون و ۲۳۱ مورد مبتلاشدن به كرونا گزارش شده است كه در این بین ۱۲۶ هزار و ۷۵۸ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان كشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریكا با ۲۶ هزار و ۶۴ نفر، ایتالیا با ۲۱ هزار و ۶۷ نفر، اسپانیا با ۱۸ هزار و ۲۵۵ نفر، فرانسه با ۱۵ هزار و ۷۲۹ نفر و انگلیس با ۱۲ هزار و ۱۰۷ نفر بوده است.
بانك مركزی انگلیس به دنبال مشكلات مالی پیش آمده دولت اعلام نموده است كه بطور موقت مخارج دولت را تامین خواهدنمود. دولت انگلیس آخرین بار در بحران مالی سال ۲۰۰۸ مبادرت به استقراض مستقیم از بانك مركزی كرده بود و بیشتر بوسیله انتشار اوراق قرضه مبادرت به تامین مالی مخارج خود می كند.
مقرر است بانك مركزی انگلیس حدود ۲۰۰ میلیارد پوند منابع مالی در اختیار دولت قرار دهد اما دولت علاوه بر استقراض از بانك مركزی به عملیات انتشار اوراق قرضه در بازارهای مالی نیز ادامه خواهد داد. قبل از این نیز وزیر خزانه داری از برنامه ریزی برای رساندن میزان مخارج دولت به بالاترین سطح ۶۵ سال اخیر آگاهی داده بود. در فرانسه نیز دولت این كشور اعلام نمود اعتبار بسته حمایتی خود از اقتصاد در مقابل كرونا را ۱۰ میلیارد یورو دیگر می افزاید و به ۱۱۰ میلیارد یورو می رساند.
بورس آمریكا
در وال استریت، بیشتر شاخص ها صعودی بودند تا جایی كه هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۳۹ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۳ هزار و ۹۴۹.۷۶ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۳.۰۶ درصد افزایش تا سطح ۲۸۴۶.۰۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریكا یعنی «نزدك كامپوزیت» با صعود ۳.۹۵ درصدی در سطح ۸۵۱۵.۷۴ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
از جانب دیگر بنظر می رسد كه انگلیسی ها قصد عقب نشینی از مواضع خود برای روابط پسابرگزیت را ندارند و نخست وزیر این كشور نیز با درخواست ها برای تعویق مهلت مقرر توافق با اتحادیه اروپا به سبب شیوع ویروس كرونا مخالفت كرده است. مقامات اتحادیه اروپا بار دیگر از انگلیسی ها خواسته اند به سبب شیوع كرونا، مهلت مذاكرات را تا آخر سال تمدید كنند.
هم اكنون ۱۱ سرفصل كلیدی مورد مذاكره قرار خواهد گرفت و طرفین تا ماه ژوئن برای رسیدن به توافقات اولیه فرصت دارند. مذاكره كننده ارشد انگلیس در برگزیت از آمادگی كشورش برای به اشتراك گذاشتن بیشتر اطلاعات مالی با اتحادیه اروپا برای حصول توافق مقدماتی آگاهی داده است.
انگلیس خواستار داشتن روابطی مشابه كانادا با اتحادیه اروپا شده است؛ هر چند كه طرف اروپایی تابحال از خود اشتیاقی برای این مساله نشان نداده است. انگلیس حالا در حال مذاكره با استرالیا برای امضای پیمان تجارت آزاد پسابرگزیت است و انتظار می رود مذاكره با آمریكا نیز برای امضای پیمانی بزرگ به زودی آغاز شود. در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۸۸ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۷۹۱.۳۱ واحد بسته شد.
شاخص "دكس ۳۰" بورس فرانكفورت در آلمان با صعود ۱.۲۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۰ هزار و ۶۹۶.۵۶ واحدی به كار خود خاتمه داد و شاخص "كك ۴۰" بورس پاریس با جهش ۰.۳۸ درصدی در سطح ۴۵۲۳.۹۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبكس ۳۵" ۰.۵۴ درصد بالا رفت و به ۷۱۰۸.۶۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملكرد بدی داشتند؛ تا جایی كه شاخص "نیك كی ۲۲۵" بورس توكیو ژاپن با افت ۰.۴۵ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۵۵۰.۴۹ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ كنگ ۰.۷۱ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۲۶۱.۰۱ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای كامپوزیت" افت ۰.۶۴ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۳۸۰۱.۲۶ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایكس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۳۸ درصد كاهش و ایستادن در سطح ۵۴۶۶.۷۰ واحدی به كار خود خاتمه داد. در میان دیگر فاكتورهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیكس" ژاپن نزولی بود.
نفت
روند معاملات بازار نفت تحت تاثیر توافق كشورهای صادركننده نفت برای كاهش تولیدات نفتی قرار گرفت. در بازار طلای سیاه روند قیمت ها متفاوت بود. هر بشكه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۹۹ درصد صعود به ۲۰.۳۰ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۶۱ درصدی به ازای ۲۹.۴۱ دلار در هر بشكه مبادله شد.
طلا و نقره
همین طور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل افت با ۰.۵۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۱۷.۹۲ دلار معامله شد. هر اونس نقره با ریزش ۱.۷۲ درصدی به ازای ۱۶.۰۶ دلار مبادله شد.




منبع:

1399/01/27
19:46:16
5.0 / 5
3368
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها