مدیركل توسعه صادرات وزارت جهادكشاورزی:

مخالف ممنوعیت صادرات خرما هستیم

مخالف ممنوعیت صادرات خرما هستیم

فی بگیر: مدیر كل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به دلیلهای مطرح شدن ممنوعیت صادرات خرما، اظهار داشت: این مسئله در ستاد تنظیم بازار به سبب نزدیكی به ماه رمضان و كنترل قیمت بود كه مخالفت خودرا مطرح كردیم.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، شاهرخ شجری چهارشنبه ۲۴ بهمن در كارگاه آموزشی خرما در شیراز، با اشاره به اینكه صادرات یك مقوله دائمی و پیوسته است، اظهار داشت: اگر صادرات در یك مقطع منع شود بازارهای هدف را از دست می دهیم و فرصت را در اختیار رقبا قرار خواهیم داد.
وی با اشاره به ضروریات رشد صادرات خصوصاً در محصولات كشاورزی اضافه كرد: ابتدا باید زیرساخت ها و بحث لجستیكی خصوصاً در حمل و نقل را بهبود بخشید.
شجری با اشاره به اینكه از ۱۲۰ میلیون تن صادرات ۶ میلیون محصولات كشاورزی است، بیان كرد: محصولات كشاورزی كه صادر می شوند اغلب فسادپذیر هستند اما در كشور تنها ۳۵۰ كامیون یخچال دار وجود دارد كه ظرفیتی به اندازه ۲۰ تن دارند.
مدیر كل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به چالش های صادرات در زمینه محصولات كشاورزی عنوان كرد: عدم بسته بندی مناسب، عدم وجود ناوگان مناسب در زمینه حمل و نقل و عدم وجود استراتژی صحیح و پایدار در صادرات از مهم ترین چالش های صادرات است كه در كنار اینها باید تحریم های ظالمانه را باز در نظر گرفت.
وی با اشاره به اینكه ایران دومین تولیدكننده خرما در جهان است، اشاره كرد: صادرات خرما در ۲۰۱۰ با افت شدید مواجه گردید اما این روند در ایران رو به افزایش است.
شجری با اشاره به اینكه ۶۰ تا ۷۰ درصد صادرات خرمای ایران به كشورهای هند، پاكستان، قزاقستان، تركیه و عراق است، اظهار داشت: باید تمركز صادرات را از چند كشور محدود برداشت و رشد تنوع و سهم كشورهای هدف را افزایش داد تا تمركز بر چند كشور صادرات را خدشه دار نكند.
وی با اشاره به اینكه سهم ایران در صادرات خرما متناسب با تولید آن نیست، بیان كرد: از نظر ارزش صادرات خرما سهم مناسبی نداریم اما از نظر وزنی رتبه قابل توجهی داریم.
مدیركل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد كشاورزی به قسمتی از مشكلات صادرات خرما در ایران اشاره نمود و اظهار داشت: برداشت و جمع آوری غیربهداشتی، عدم وجود تشكل های بازاریاب و صادركننده، عدم وجود سیستم اطلاع رسانی كارآمد، عدم وجود شهرك های صنعتی و پایانه های صادراتی و عدم وجود ناوگان حمل و نقلی مناسب همچون مهم ترین مشكلات در حوزه صادرات خرما است.




1397/11/24
16:26:32
5.0 / 5
4154
تگهای خبر: آموزش , توسعه , تولید , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها