مدیرعامل اتحادیه آبزی پروران خرمشهر:

برداشت آب بالا دست رودخانه كارون ظلم در حق مردم خوزستان است

برداشت آب بالا دست رودخانه كارون ظلم در حق مردم خوزستان است

فی بگیر: آبادان - مدیرعامل اتحادیه آبزی پروران خرمشهر برداشت آب از بالا دست رودخانه كارون را ظلم در حق مردم خوزستان دانست و اظهار داشت: 280 گونه ماهی دریایی از آب شیرین استفاده و در آن تخم ریزی، و سپس به دریا باز می گردند كه با منع ورود آب شیرین به دریا نسل ماهیان منقرض می گردد.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایرنا احمد شریفات پنجشنبه در نشست خبری در خرمشهر با غیر اصولی و غیر علمی خواندن سد سازی ها بر روی روخانه كارون، اضافه كرد: مانع شدن ورود آب شیرین به دریا، شور شدن آب رودخانه ها را به دنبال داشته و سبب وارد شدن استرس به ماهی و در نتیجه تلف شدن ماهیان در حوضچه های ماهی شده است.
وی بیشترین تلفات ماهی را در مجتمع پرورش ماهی خرمشهر مربوط به گونه ماهیان بیگهد و فیتوفاگ بیان كرد و اظهار داشت: خوراك گونه ماهیان بیگهد و فیتوفاگ، از آب است و آب شور سبب تلف شدن آنها می گردد.
شریفات با اشاره به كمبود آب در رودخانه كارون اضافه كرد: مسئولان مربوطه باید به فكر رهاسازی آب از پشت سدها باشند تا بتوان از تلفات ماهیان پرورشی ناشی از شور شدن آب رودخانه كارون جلوگیری كرد.
وی سهمیه بندی آب را از راهكارهای مناسب بیان كرد و اظهار داشت: با عنایت به اینكه خرمشهر در آخرین نقطه رودخانه كارون قرار دارد و شركت های كشت و صنعت نیشكر بخش زیادی از آب رودخانه را برداشت می كنند، از مسئولان مربوطه تقاضا داریم در هفته 2 روز آب را برای پرورش دهندگان ماهی اختصاص دهند.
وی افزود: خرمشهر و آبادان معروف به 6 میلیون نفر نخل بودند، و قطب صادرات خرما در كشور بودند كه به علت كمبود آب در آینده ای نزدیك كشاورزی و نخیلات در این دو شهرستان از بین می رود.
شریفات، منع ورود آب شیرین به دریا و تالاب ها را كاری غیر قانونی و غیر شرعی خواند و افزود: استحصال نفت ناشی از خشك كردن تالاب ها، باعث از بین رفتن گونه های ماهی تالاب ها شده و اشتغال تالاب نشین ها را در معرض خطر قرار داده است.

** بازار عراق بهترین بازار برای صادرات ماهی پرورشی است
مدیرعامل اتحادیه آبزی پروران خرمشهر اظهار داشت: پرورش دهندگان ماهی در استان بصره عراق به علت شور شدن آب رودخانه فعالیت پرورشی ماهی خویش را تعطیل كرده و هم اكنون بازار ماهی در این استان آماده ماهیان صادراتی است.
شریفات اضافه كرد: ماهی كپور تنها گونه پرورشی در استان بصره عراق بوده و به علت بالا بودن هزینه تولید و پرورش این گونه برای پرورش دهندگان این استان به صرفه نیست.
وی از آمادگی اتحادیه آبزی پروران خرمشهر جهت راه اندازی بازارچه مرزی عرضه ماهی اطلاع داد و اظهار داشت: اتحادیه آبزی پروران خرمشهراین آمادگی را جهت راه اندازی بازارچه عرضه روزانه ماهی و فروش آن به اتباع خارجی در مرز شلمچه دارد.
شریفات، درباره ورود گردشگران عراقی به منطقه آزاد اروند هم بیان كرد: در چند ماه گذشته با بالا رفتن قیمت كالاها در كشور، بازارهای آبادان و خرمشهر با ورود گردشگران عراقی نسبت به دیگر شهرهای كشور از رونق مناسبی برخوردار بود.
وی همینطور اظهار داشت: بازارچه ماهی در خرمشهر خرده فروشی است و برای همین امر جوابگوی نیاز مردم و گردشگران نیست ازاین رو احداث بازارچه عمده فروشی ماهی در مرز شلمچه و مركز خرمشهر لزوم دارد.

** ماهی از مرز شلمچه صادر نمی شود
مدیرعامل اتحادیه آبزی پروران خرمشهر اظهار داشت: از سال گذشته تابحال به علت واگذاری پایانه صادراتی ماهی پرورشی از مرز شلمچه توسط منطقه آزاد اروند، محصول پرورش ماهی خرمشهر از مرز كردستان به عراق وارد می گردد.
شریفات اضافه كرد: اتحادیه آبزی پروران خرمشهر در مرز شلمچه برای توسعه صادرات ماهی پرورشی خرمشهر زمینی را برای احداث پایانه صادراتی از سازمان منطقه آزاد اروند تقاضا كرد اما این زمین به یك پیمانكار برای احداث كارخانه آسفالت واگذار شد و متاسفانه تابحال این كار عملی نشد.
وی میزان صادرات ماهی پرورشی خرمشهر را روزانه از مرز كردستان 50 تن به ارزش 150 هزار دلار بیان كرد و اظهار داشت: سالانه 60 میلیون دلار ماهی پرورشی از خرمشهر به عراق صادر می گردد.

** حوضچه های ماهی حاشیه رودخانه غرب كارون باید ساماندهی شوند
مدیر عامل اتحادیه آبزی پروران خرمشهر با اشاره به اینكه حوضچه های پرورش ماهی حاشیه غرب كارون باید ساماندهی شوند، اظهار داشت: صدور مجوز فعالیت برای حوضچه های ماهی كه حریم رودخانه كارون را رعایت كرده اند، علاوه بر تولید اشتغال پایدار از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری می كند.
شریفات اضافه كرد: با ساماندهی حوضچه های ماهی و حفظ اشتغال موجود، دیگر نیازی به توسعه سایت های پرورش ماهی نیست.
وی بیان كرد: افرادی كه زمین های كشاورزی بیش از 10 هكتاری دارند این حق را دارند كه زمین خویش را در زمینه پرورش ماهی و یا كشاورزی احیا كنند و در این زمینه دولت باید مجوز لازم را برای فعالیت كشاورزان بدهد.

** مجتمع پرورش ماهی شهید احدیان خرمشهر هنوز تكمیل نشده است
وی در این نشست خبری بیان كرد: پروژه های زیرساختی مجتمع پرورش ماهی شهیداحمدیان خرمشهر بعد از 2دهه هنوز تكمیل نشده، و به 200 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی اضافه كرد: ایستگاه های پمپاژ و زهكش گام نخست این مجتمع خراب شده و كانال های آبرسانی هنوز خاكی و جاده ها هم به آسفالت نیاز دارند.
شریفات اظهار داشت: برق رسانی، احداث جاده دسترسی، ایستگاه های دفع پساب و لایروبی ایستگاه پمپاژ از نیازهای زیرساختی گام دوم مجتمع پرورش ماهی شهید احمدیان است.
وی اضافه كرد: احداث و توسعه گام سوم مجتمع پرورش ماهی شهید احمدیان غیر اصولی است و باید ابتدا مشكل حق آبه و زیرساختی گام یك و دو این مجتمع را برطرف كرد و بعد از آن به فكر توسعه افتاد.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایرنا در مجمتع پرورش ماهی شهید احمدیان خرمشهر و پیرامون آن 6 هزار هكتار مزرعه پرورش ماهی وجود دارد.
7100/7165/ 6037


1397/05/18
18:43:30
5.0 / 5
4834
تگهای خبر: توسعه , تولید , دلار , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها