پیش بینی نتیجه جلسه آتی اوپك

عربستان و آمریكا در پشت پرده اوپك چه خواهند كرد؟

عربستان و آمریكا در پشت پرده اوپك چه خواهند كرد؟

فی بگیر: صد و هفتاد و چهارمین نشست عادی وزیران نفت و انرژی اوپك ۲۲ ژوئن (جمعه یكم تیرماه) در وین اتریش درحالی برگزار می گردد كه می توان گفت به علت شرایط سیاسی بین ایران و آمریكا و تلاش آمریكا برای نفوذ به اوپك با استفاده از عربستان یكی از سرنوشت سازترین گردهمایی های اوپك است.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، دولت آمریكا به صورت غیررسمی از عربستان سعودی و سایر تولیدكنندگان اوپك درخواست كرده تولیدشان را بالا برند اما به رقم مشخصی اشاره نكرده است. استیون منوچین - وزیر خزانه داری آمریكا - هشتم ماه مه، همزمان با بیان تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از توافق هسته ای بین المللی با ایران و وضع مجدد تحریمها ضد تهران، اظهار كرده بود كه بعضی از كشورها مایل هستند تولید نفتشان را برای جبران كاهش احتمالی عرضه به بازار جهانی بالا برند.
از جانب دیگر بیژن زنگنه، وزیر نفت به سهیل محمد المزروعی، وزیر انرژی و صنعت امارات و رئیس دوره ای كنفرانس سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) نامه ایی ارسال كرد و با اشاره به تحمیل تحریم یكجانبه و غیرقانونی ایالات متحده آمریكا ضد جمهوری اسلامی ایران كه ناقض توافق های بین المللی است و همینطور با اشاره به «ماده ۲» اساسنامه اوپك كه به پشتیبانی از منافع هر یك یا همه كشورهای عضو تاكید دارد، خواهان گنجاندن دستور كار جداگانه ای در كنفرانس آتی اوپك تحت عنوان «حمایت اجلاس وزرای اوپك از اعضایی كه تحت تحریم های غیرقانونی، یكجانبه و فرامرزی قرار می گیرند» شده است.
این درحالی است كه یك منبع مطلع دراوپك به رویترز گفته است: اوپك احیانا درخواست ایران برای گفت وگو درباره تحریم های آمریكا ضد تهران را در دیدار ماه جاری این گروه رد خواهد نمود.
هدف اوپك ایستادگی مقابل زورگویی است
در این راستا، نرسی قربان، كارشناس ارشد حوزه انرژی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به سابقه شكل گیری اوپك در سال ۱۹۶۰، اظهار نمود: اوپك با هدف همكاری بین اعضاء در مقابل زورگویی شركت های بزرگ بین المللی تشكیل شد. هم اكنون این شركت های بزرگ كه در آن زمان وجود داشتند دیگر در این زمینه فعالیت نمی كنند، اما اصل قضیه این است كه كشورهای تولیدكننده نفت در مقابل زورگویی دیگران بایستند.

وی با تاكید بر این كه این مورد هم اكنون سیاسی شده است، خاطرنشان كرد: اوپك مستقیما با آمریكا تماس ندارد و آمریكا تلاش می كند نظرات و اهداف خویش را با استفاده از عربستان سعودی به اوپك اعمال نماید. روسیه هم كه اصلا عضو اوپك نیست.

فعالیت عربستان پشت پرده اوپك

این كارشناس ارشد حوزه انرژی ادامه داد: اگر روسیه و عربستان سعودی بخواهند راه خویش را بروند و غیرمستقیم از سیاست آمریكا تبعیت كنند در جلسه اوپك اختلال پیش خواهد آمد، زیرا كارهای اوپك به صورت جمعی است و اگر یك یا چند اعضاء مخالفت كنند تصمیم به سرانجام نمی رسد.

قربان اضافه كرد: ممكن است عربستان سعودی و روسیه در ظاهر ادعا كنند كه سقف تولید را نگه می دارند و به تعهد كاهش تولید پایبند هستند، اما ممكن است پست صحنه تولید خویش را بالا ببرند، اما به صورت كلی باید گفت به نفع همه اعضاء حتی عربستان سعودی است كه اجماع اوپك را حفظ كنند.




1397/03/26
10:50:14
5.0 / 5
4770
تگهای خبر: تولید , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها