تهیه نقشه های سرور پایه و پایش مخاطرات طبیعی برنامه های 1400 سازمان زمین شناسی

تهیه نقشه های سرور پایه و پایش مخاطرات طبیعی برنامه های 1400 سازمان زمین شناسی

به گزارش فی بگیر رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به برنامه های جدید این سازمان در امسال، اظهار داشت: تهیه نقشه های سرور پایه، اکتشاف سیستماتیک ذخایر و منشایابی و پایش مخاطرات طبیعی همچون برنامه های این سازمان در سال مانع زدایی است.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، علیرضا شهیدی تهیه نقشه های سرور پایه، اکتشافات سیستمانیک ذخایر معدنی و مطالعات زمین شناسی مهندسی و مخاطرات به صورت سیستماتیک را پروژه های جدید سازمان زمین شناسی در سال "تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی " دانست و اضافه کرد: تهیه نقشه های زمین شناسی نسل ۲ سرور پایه از سال ۹۹ با استفاده از ظرفیت علمی پژوهشکده علوم زمین و متخصصان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور بومی سازی شد و به صورت پایلوت و آزمایشی انجام شد که بر همین مبنا برای سال ۱۴۰۰ ادامه برنامه ها با روش های جدید در برداشت اطلاعات آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه تهیه نقشه های زمین شناسی نسل دو سرور پایه در سال ۹۸ برای اولین بار مورد توجه قرار گرفت، اضافه کرد: سال ۹۹ برای نخستین بار در کشور کویر لوت که شامل ۹ برگه یک صد هزارم بود، با استفاده از سیستم نقشه های زمین شناسی نسل دو سرور پایه در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با مشارکت و توان تخصصی پژوهشکده علوم زمین و ظرفیت های فنی و علمی این سازمان تهیه شد که بعد از آن این روش برای انجام پروژه های پیش رو در سال ۱۴۰۰ ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
شهیدی با تکیه بر اینکه نقشه های زمین شناسی نسل دو سرور پایه مبتنی بر بانک اطلاعات پایه و به صورت دینامیک تهیه خواهند شد، اظهار داشت: سرعت و دقت تهیه نقشه ها نسبت به نقشه های تهیه شده در سالهای گذشته توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور قابل قیاس نیست که بر همین مبنا جهش بسیار بزرگی در این بخش شاهد خواهیم بود.
رییس سازمان زمین شناسی تصریح کرد: حرکت به سمت پوشش سراسری کشور و تهیه کلیه نقشه های زمین شناسی نوین بعنوان مهم ترین هدف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در برنامه هفتم توسعه و بعنوان پروژه جدید سال ۱۴۰۰خواهد بود.
به گفته وی، بر همین مبنا هدف پیش روی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور انجام ۱۲۰ پروژه در بخش زمین شناسی، ۱۵۱پروژه در بخش اکتشاف و ۱۰۷ پروژه در بخش بررسی و پایش مخاطرات طبیعی، زیست محیطی و زمین شناسی مهندسی خواهد بود.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، آغاز عملیات اکتشاف به صورت سیستماتیک را بعنوان دیگر برنامه های این سازمان در سال ۱۴۰۰ یاد کرد و اظهار داشت: برنامه ای که در حوزه اکتشاف بعنوان یک مبحث جدید در نظر گرفته شده، آغاز عملیات اکتشاف سیستماتیک در چهار لایه اطلاعاتی برای نخستین بار در کشور است که در یک پیمایش به صورت همزمان اطلاعات فلزی، غیرفلزی، عناصر استراتژیک و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی مورد پایش قرار می گیرد.
شهیدی تصریح کرد: روش برداشت این اطلاعات جدید و به روز و مطابق با آخرین استانداردهای روز دنیا است که بر همین مبنا پروژه های جدید اکتشافی سازمان در سال ۱۴۰۰ به سمت اکتشافات سیستماتیک در مقیاس یک پنجاه هزارم برای اولین بار پیش خواهد رفت.
وی اضافه کرد: در نظر داریم در برنامه هفتم توسعه به سمت تولید گسترده نقشه های اکتشاف سیستماتیک حرکت نماییم تا بتوانیم اطلاعات جدید و به روز و مبتنی بر آنالیزها و روش های برداشت پیشرفته دنیا را به دست آوریم.
رییس سازمان زمین شناسی ضمن اشاره به برنامه های پیش روی این سازمان در حوزه منشایابی و پایش مخاطرات زمین شناسی، اظهار داشت: بازبینی در حوزه بررسی مخاطرات و آغاز مطالعات سیستماتیک و تهیه نقشه های هدفمند زمین‎شناسی مهندسی، مخاطرات و زیست محیطی را پیش رو خواهیم داشتیم که طراحی این مدل هم در سال ۹۹ انجام شد و برای اولین بار در سال ۱۴۰۰ اجرا می گردد.
به نقل از روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، شهیدی با بیان اینکه بعضی از پروژه های حوزه مخاطرات در سال ۱۴۰۰ مبتنی بر برگه های سیستماتیک تعریف خواهد شد، اضافه کرد: حرکت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی به سمت تولید اطلاعات پایه بر اساس ایندکس های استاندارد بعنوان لزوم ها و برنامه ها و اولویت های برنامه ریزی سازمان در سال ۱۴۰۰ است که همین مساله مسیر حرکت ما را در برنامه هفتم توسعه روشن می کند.




منبع:

1400/01/23
15:21:39
5.0 / 5
867
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها