رئیس انجمن صنفی كارفرمایان صنعت سیمان مطرح كرد

خطر تعطیلی صنعت سیمان با رفتارهای غیركارشناسی

خطر تعطیلی صنعت سیمان با رفتارهای غیركارشناسی

فی بگیر: به اعتقاد رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، باوجود اینکه، این صنعت طی هفت ماه نخست سال جاری در خیلی از شاخص ها همچون تولید و تحویل داخلی، رشد مناسبی را نسبت به زمان مشابه سال قبل تجربه کرده است، اما نه فقط مورد حمایت قرار نمی گیرد بلکه برخی سیاست های ناعادلانه و غیرکارشناسی منجر شده تا خطر تعطیلی این صنعت حس شود و سود حاصل از افزایش تولید و تحویل، بجای تولیدکنندگان به جیب دلالان و واسطه ها سراریز شود.


رضا جمارانیان در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به اینکه صنعت سیمان از تمام تلاش خود استفاده می نماید تا نیاز کشور به این محصول راهبردی به درستی تامین گردد، اظهار نمود: صنعت سیمان در هفت ماه ابتدای سال جاری نسبت به زمان مشابه سال قبل در تولید سیمان ۱۳ درصد و در زمینه تحویل داخلی ۱۸.۶ درصد رشد داشته است. به عبارت دیگر با وجود محدودیت های اعمال شده به سبب ویروس کرونا، تحریم های بین المللی مقابل کشور و قیمت گذاری ناعادلانه و غیرکارشناسی، صنعت سیمان تمام تلاش خودرا می کند تا کشور در حوزه سیمان با کمبود عرضه نسبت به تقاضا روبرو نشود و پروژه های عمرانی و ساخت و ساز از این جهت مصون بمانند. با وجود این، افرادی با رفتار ناعادلانه و غیرکارشناسی تلاش می کنند تا صنعت سیمان هرروز ضعیف تر از گذشته شود.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ارتباط با افزایش تولید و تحویل داخلی سیمان در هفت ماه ابتدای سال جاری نسبت به زمان مشابه سال گذشته، اظهار داشت: این موفقیت ها در حالی به دست آمده که سود اصلی افزایش تولید و تحویل به سبب سیاست های اشتباه عاید دلالان و واسطه های صنعت سیمان می شود و صنعتگران و تولیدکنندگان توان ادامه کارهای خودرا از دست می دهند. به بیان دیگر در وضعیت کنونی و با اعمال قیمت های ناعادلانه هرچقدر سیمان بیشتر در کشور تولید شود، کارخانه های سیمان لطمه بیشتری می بینند و دلالان و واسطه ها نیز درآمد بیشتری کسب می کنند.

تنها انتظار رفتاری عادلانه داریم و نه هیچ امتیاز خاصی
وی ضمن تاکید بر اینکه اقتصاد رقابتی به منزله بهره برداری بیشتر از اقتصاد در صورت رقابت بهتر در بازار است، اشاره کرد: در صورتیکه برخی شاخص ها در عرصه تولید و مدیریت مالی نشان از رشد صنعت سیمان نسبت به دیگر صنایع حوزه ساخت و ساز دارد؛ اما هیچ حمایتی از این صنعت نمی گردد. این نکته را باید در نظر داشت که منظور ما از حمایت، رفتار برابر و عادلانه است و به دنبال هیچ امتیاز خاص و ویژه ای نیستیم.
این مقام صنعتی افزود: تنها توقع ما این است که رفتاری که در قیمت گذاری با صنعت سیمان می شود، مشابه رفتاری باشد که با فولاد، آهک، آجرسازی و... می شود و قیمت این محصول نیز بطور آزاد و مبتنی بر واقعیت های اقتصادی کشور تعیین شود.
وی با بیان اینکه، قیمت کنونی هر پاکت ۵۰ کیلویی سیمان تیپ دو، معادل ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان بعنوان قیمت فروش تولیدکننده قیمت گذاری شده است که با احتساب هزینه حمل و سود عامل فروش، حدودا بایستی ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان به دست مصرف کننده برسد، اشاره کرد: این در حالیست که همین محصول با همین مشخصات در بازار تهران کمتر از ۴۰ هزار تومان در مصالح فروشی ها پیدا نمی گردد.
جمارانیان اشاره کرد: بدین ترتیب واحدهای تولید سیمان در صورت ادامه این مسیر توان مقاومت خودرا در مقابل عدم تطبیق قیمت دستوری با واقعیت های اقتصادی را از دست می دهد و دیگر نمی توانند مسیر تولید را ادامه دهند. روندی که طی آن قیمت سیمان کشف و ابلاغ گردیده، مورد تایید صنعتگران این عرصه نیست. قیمت گذاری ها به دور از رفتار کارشناسی بوده و فقط موجب سودجویی عده ای دلال و واسطه شده است.




منبع:

1399/10/01
13:56:48
5.0 / 5
1089
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , سود , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها