سرنوشت صادرات محصولات كشاورزی ایران در دوره كرونا

سرنوشت صادرات محصولات كشاورزی ایران در دوره كرونا

به گزارش فی بگیر جدید ترین آمارهای عرضه شده از جانب سازمان توسعه تجارت نشان داده است در ماه های گذشته، صادرات محصولات كشاورزی ایران افزایش یافته است.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، در شرایط که طبق براوردهای بانک جهانی، احیانا در سال ۲۰۲۰ میلادی تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا، میزان تجارت جهانی میان کشورهای مختلف جهان تا مرز ۳۰ درصد هم کاهش خواهد یافت و بطور قطع ایران هم نمی تواند خویش را از این روند مستثنی کند، اما آمارهای جدید نشان داده است که در صادرات بخشی، می توان آمارهای قابل اتکایی را به وجود آورد.
در حالیکه طبق آمارهای رسمی در ماه های ابتدایی سال جاری، صادرات ایران هم حدودا ۳۰ درصد کاهش یافته، سازمان توسعه تجارت از افزایش میزان صادرات ایران در حوزه محصولات کشاورزی اطلاع داده است.
بر مبنای اعلام این سازمان، در چهار ماهه ابتدایی سالجاری، میزان صادرات کشاورزی ایران از نظر وزنی حدودا ۲۵ درصد و از نظر ارزشی حدودا ۱۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. همینطور در حوزه صادرات محصولات صنایع غذایی هم صادرات ایران تا آخر تیر ماه سال جاری و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشدی ۱۱ درصدی را به ثبت رسانده است.
هرچند بخش قابل توجهی از صادرات غیرنفتی ایران هم مربوط به کالاهای پتروشیمی یا وابسته به نفت می شود اما در شرایط تحریمی و محدودیت های حاصل از کرونا، صادرات محصولات غذایی و کشاورزی می تواند اهمیت قابل توجهی داشته باشد. مهدی علیپور – فعال اقتصادی – در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به روند انتشار کرونا در منطقه، اظهار نمود: خیلی از کشورهای حاشیه خلیج فارس با عنایت به ترس حاصل از شیوع ویروس کرونا، در ماه های گذشته قرنطینه های سختی را اجرایی کرده اند و بسته شدن مرزها کار را برای تأمین موادغذایی مورد نیاز آنها دشوار کرده است.
به قول وی، در بعضی از این کشورها، به علت محدودیت های تجاری، پیدا کردن برخی محصولات کشاورزی ابتدایی با دشواری مواجه گردید و افزایش قیمت های شدیدی به ثبت رسید. در چنین شرایطی با عنایت به ظرفیت های جدی ایران در این عرصه، اگر کشور بتواند محصولات خویش را با رعایت پروتکل های ضد کرونا صادر کند، بازاری بسیار گسترده فراهم خواهد بود و لااقل بخشی از مشکلات و محدودیت های بوجود آمده در سایر بخش ها را جبران می کند.




منبع:

1399/05/24
15:47:47
5.0 / 5
2043
تگهای خبر: اقتصاد , تجارت , توسعه , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها