ادامه ریزش بورس ها در اروپا

ادامه ریزش بورس ها در اروپا

فی بگیر: فاكتورهای اروپایی بر خلاف همتایان آسیایی و آمریكایی خود نزولی باقی ماندند.


به گزارش فی بگیر به نقل از اسوشیتد پرس، روند معاملات در نقاط مختلف جهان تحت تاثیر ریسك های مختلفی قرار گرفت. بعد از تهدید كره شمالی به خروج كامل از مذاكرات خلع سلاح هسته ای، مقامات آمریكایی از این كشور خواسته اند تا به مذاكرات باز گردد. از جانب دیگر احتمال دعوت رئیس جمهور كره جنوبی از رهبر كره شمالی برای سفر به سئول، امیدواری ها به بازگشت آرامش به شبه جزیره كره را تقویت كرده است.
در حوزه جنگ تجاری نیز معامله گران منتظر معكوس شدن روند هفده ماهه اختلافات بین دو اقتصاد بزرگ جهان هستند. مقرر است نخست وزیر چین به زودی راهی واشنگتن شود تا فاز نخست توافق را امضا كند. علاوه بر آن آمریكا با كانادا و مكزیك نیز پیمان جدید تجارت آزاد آمریكای شمالی موسوم به " نفتا" را امضا نموده است كه این پیمان آزاد تجاری رای موافق كنگره را نیز كسب نمود. از طرف دیگر اما اختلافات تجاری آمریكا با اروپا باردیگر شعله ور شده است و بعد از جریمه سنگین گوگل در فرانسه و "تحریم پروژه نورد استریم ۲" توسط آمریكا كه مقرر است گاز روسیه را به آلمان برساند، تنش های بین اروپا و آمریكا شدت گرفته است.
در وال استریت، همه شاخص ها صعودی بودند تا جایی كه هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۰.۲۹ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۹۰۷.۰۵ واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۰.۷ درصد افزایش تا سطح ۳۲۸۸.۱۳ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریكا یعنی " نزدك كامپوزیت" با صعود ۱.۰۴ درصدی در سطح ۹۲۷۳.۹۷ واحدی بسته شد.
معامله گران همین طور منتظر مشخص شدن زمان برگزاری جلسه استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریكا در مجلس سنا هستند. قبل تر كنگره كه اكثریت آن در اختیار دموكرات ها است ترامپ را به دو بهتان سوء استفاده از قدرت و سنگ اندازی در كار كنگره مقصر دانسته است و نانسی پلوسی، رئیس كنگره از ارسال پرونده استیضاح وی به مجلس سنا در روز های آتی آگاهی داده است. ترامپ خواستار رسیدگی سریع به پرونده خود شده اما بیشتر سناتورهای دموكرات خواستار به تعویق افتادن جلسه تا زمان دریافت مدارك بیشتر هستند. به نظر نمی رسد كه باتوجه به اكثریت جمهوری خواهان در مجلس سنا، استیضاح ترامپ رای بیاورد.
استفان اینس، استراتژیست ارشد بازارهای آسیایی در موسسه " اكسی تریدر" اظهار داشت: به لطف كاهش تنش های بین آمریكا با چین و ایران، تمایل معامله گران به خرید سهام افزایش یافته است. حتی یك توافق موقت بین چین و آمریكا نیز می تواند دست كم در كوتاه مدت خیال معامله گران را راحت كند. فكر نمی كنم امسال روابط بین دو طرف به مانند سال قبل پرتنش باشد.
از طرف دیگر، بورس های اروپایی كماكان تحت تاثیر وقایع مربوط به فرانسه و انگلیس قرار دارند. مجلس انگلیس با اكثریت آرا با لایحه توافق دولت این كشور و اتحادیه اروپا بر سر خروج از اتحادیه اروپا تا سی و یكم ژانویه موافقت كرده است. بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در توئیتی وعده داده است دولت با افزایش سرمایه گذاریها در زیرساخت های این كشور، اقتصادی نیرومندتر را بنا كند. در فرانسه نیز دولت برای راضی كردن اعتصاب كنندگان به از سرگیری فعالیت خود وعده داده است لایحه پیشنهادی خود برای اصلاح نظام بازنشستگی را تا حد زیادی تعدیل كند. لایحه جنجالی دولت فرانسه برای اصلاح نظام بازنشستگی موجب رقم خوردن طولانی ترین اعتصابات تاریخ معاصر این كشور و استعفای وزیر بازنشستگی این كشور شده است. بانك مركزی فرانسه آگهی داده است اعتصابات موجب كاهش محسوس رشد اقتصادی این كشور خواهد شد.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص ها عملكرد بدی داشتند تا جایی كه شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۳۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۶۱۷.۶۰ واحد بسته شد. شاخص "كك ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۰.۰۲ درصدی در سطح ۶۰۳۶.۱۴ واحد بسته شد و شاخص "دكس ۳۰" بورس فرانكفورت در آلمان با كاهش ۰.۲۴ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۴۵۱.۵۲ واحدی به كار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبكس ۳۵" ۰.۳۱ درصد پایین رفت و به ۹۵۴۳.۹۰ واحد رسید.
از طرف دیگر در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملكرد كاملا بهتری داشتند تا جایی كه شاخص "نیك كی ۲۲۵" بورس توكیو ژاپن با صعود ۰.۷۳ درصدی تا سطح ۲۴هزار و ۲۵.۱۷ واحدی بالا رفت و شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ كنگ با ریزش ۰.۳۴ درصدی به ۲۸ هزار و ۸۵۵.۵۳ واحد رسید.
در چین شاخص " شانگ های كامپوزیت " با ریزش ۰.۲۲ درصدی در سطح ۴۱۹۴.۷۲ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایكس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۸۵ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۹۶۲.۲۰ واحدی به كار خود خاتمه داد. در میان دیگر فاكتورهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیكس" ژاپن صعودی بود.
در بازار طلای سیاه روند قیمت هاصعودی بود. هر بشكه نفت " وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۰۳ درصد افزایش به ۵۸.۱۰دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۱۲ درصدی به ازای ۶۴.۲۸ دلار در هر بشكه مبادله شد.
همین طور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با كاهش ۰.۵۷ درصدی به ۱۵۳۹.۱۰ دلار رسید. هر اونس نقره با ریزش ۱.۳۱ درصدی به ازای ۱۷.۷۶ دلار مبادله شد.




منبع:

1398/10/24
14:21:44
5.0 / 5
4131
تگهای خبر: اقتصاد , تجارت , دلار , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها