100 میلیارد ریال به چاههای كشاورزی مركزی اختصاص یافت
فی بگیر: اراك - استاندار مركزی اظهار داشت: 100 میلیارد ریال تسهیلات امسال برای تجهیز چاه های بخش كشاورزی این استان به كنتورهای حجمی اختصاص یافت.
سید علی آقازاده روز پنج شنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مركزی، اضافه كرد: نیاز است این تسهیلات برای جلوگیری از اضافه برداشت آب از چاه های كشاورزی به صورت ارزان قیمت در اختیار كشاورزان قرار گرفته و سود آن از محل كمك های فنی و اعتباری تامین گردد.
وی ادامه داد: حدود سه هزار چاه كشاورزی در استان با پرداخت این تسهیلات به كنتورهای حجمی تجهیز می شوند.
استاندار مركزی تصریح كرد: با پیگیری مجمع نمایندگان استان مركزی و نیاز است هزینه مورد نیاز نصب كنتورهای حجمی در بودجه سال آینده از محل اعتبارات آبیاری تحت فشار تامین و هزینه این كنتورها همانند تجهیزات مورد نیاز آبیاری نوین به صورت یارانه ای در اختیار كشاورزان قرار گیرد.
آقازاده اظهار داشت: به منظور تعادل بخشی به حضور نمایندگان بخش صنعت، كشاورزی و خدمات در نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی باید نمایندگان هر سه بخش در این نشست حضور داشته و مشكلات و پیشنهادهای خویش را ارائه نمایند.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست اظهار داشت: یك و نیم میلیارد دلار امسال از سوی مجلس شورای اسلامی در حوزه اشتغال روستایی به دولت ابلاغ گردیده است و یكهزار و 20 میلیارد ریال طرح از سوی استان مركزی در این حوزه به بانك ها معرفی شده است.
سید مهدی مقدسی اضافه كرد: درصد اندكی از تسهیلات حوزه اشتغالزایی روستایی از جانب بانك های استان مركزی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است و بر مبنای آمارها این استان رتبه پایینی را در جذب تسهیلات مذكور دارد.
وی ادامه داد: نیاز است تصمیم جدی از جانب استاندار مركزی و مجمع نمایندگان استان در مورد مدیران بانك هایی كه همكاری لازم را ندارد، گرفته شود.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش ضمن محكوم كردن خروج آمریكا از برجام، اضافه كرد: برای توسعه و پیشرفت كشور نباید پایه های اقتصاد را به برجام متكی كردو حركت رو به جلو با تاكید بر توان داخلی و تلاش و تلاش زمینه رفع مشكلات و پیشرفت كشور در همه زمینه ها فراهم می گردد.
رئیس اتاق بازرگانی، كشاورزی، صنعت و معدن استان مركزی هم در این نشست اظهار داشت: مشتركان كشاورزی در قانون بودجه سال جاری از پرداخت عوارض برق معاف هستند كه این مهم تابحال به علت ابلاغ نشدن مصوبه در استان اجرایی نشده است.
منوچهر توسطی اضافه كرد: مقرر است كه تا ابلاغ این قانون عوارض به حساب بدهكاری قبوض برق مشتركان كشاورزی ثبت گردد و بعد از ابلاغ از بدهی آنان خارج شود.
وی ادامه داد: با عنایت به كمبود آب در كشور یكی از مولفه های مهم صرفه جویی در نصب كنتورهای حجمی بر روی چاه های كشاورزی است كه به علت هزنیه بالای نصب این كنتورها امكان نصب توسط كشاورزان به تنهایی وجود ندارد.
رئیس اتاق بازرگانی، كشاورزی، صنعت و معدن استان مركزی اظهار داشت: 6 هزار و 300 چاه در این استان نیازمند نصب كنتورهای حجمی است كه با استفاده از پرداخت یارانه و تسهیلات به كشاورزان و یا با استفاده از صندوق توسعه ملی باید اعتبار مورد نیاز این كنتورها در استان تامین گردد.
توسطی یاد آور شد: با عنایت به تشكیل نشست های شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان مركزی و تنوع مبحث و مصوبات، این استان با 13 رتبه در سطح كشور در زمره استان های مطلوب در این حوزه بوده است.
مدیرعامل شركت آب منطقه ای مركزی استان مركزی هم در این نشست اظهار داشت: 6 هزار و 330 چاه كشاورزی استان نیازمند نصب كنتورهای حجمی است و 950 چاه به این كنتور ها تجهیز شده اند.
عزت الله آمره ای اضافه كرد: تجهیز چاه های كشاورزی به كنتورهای حجمی نیازمند 320 میلیارد ریال اعتبار است.
مدیرعامل شركت توزیع برق استان مركزی هم در این نشست اظهار داشت: عوارض مشتركان كشاورزی بر مبنای قانون سال جاری از قبوض این مشتركان حذف گردیده است كه با ابلاغ این قانون این مهم در استان اجرایی می گردد.
محمد اله داد اضافه كرد: مشتركان كشاورزی در صورتی كه در سه ماه گرم سال در طول یك روز به مدت چهار ساعت برق چاه های كشاورزی را قطع كنند هزینه برق آن روز برای آنان بخشیده می گردد.
استان مركزی قطب دوم صنایع مادرتخصصی و قطب چهارم صنعت كشور است و ظرفیت های دانش بنیان، گردشگری، كشاورزی و دانش فنی و خدمات خوبی را برای توسعه تجارت خارجی دارد.
1955/6013/
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب