آتش بس، اقتصاد اسرائیل را از سقوط فوری نجات داد
فی بگیر: به گزارش فی بگیر، رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند اظهار داشت: با وجود سانسور شدید خرابی های جنگ ۱۲ روزه در سرزمین های اشغالی، زیرساخت های مهم اقتصادی رژیم صهیونیستی توسط موشک های ایرانی نقطه زنی شده است.
سیدطه حسین مدنی رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استفاده از روشهای فنی روانی و فریبنده در کارنامه آمریکا و متحدانش در مواجهه با رقبا، سابقه چندین ساله دارد. آنها در دهه ۸۰ میلادی و بعد از روی کار آمدن رونالد ریگان، از یک طرح بی اساس و دروغین به نام «طرح دفاع استراتژیک» برای مقابله لیزری و مغناطیسی با موشک های بالستیک که به «جنگ ستارگان» معروف شد؛ استفاده کردند تا رقیب خود یعنی اتحاد جماهیر شوروی را به گوشه رینگ ببرند. این جنگ روانی، روس ها را فریب داد و آنها را وارد یک رقابت تسلیحاتی بسیار پرهزینه کرد و در کمتر از یک دهه منجر به فروپاشی شوروی شد.
مدنی اضافه کرد: باآنکه حالا سال ها از آن ماجرا گذشته اما جنگ ترکیبی و جایگاه عملیات روانی برای آمریکا و یکی از نزدیک ترین متحدانش یعنی رژیم صهیونیستی نه تنها کمتر نشده بلکه پررنگ تر هم شده است. آنها در جنگ ۱۲ روزه با ایران، تلاش کردند با تاکید بر استراتژی جنگ ترکیبی، در کنار تهاجم نظامی از روشهای فنی روانی، روایی و جنگ اطلاعاتی هم استفاده نمایند تا خویش را یگانه پیروز این میدان نشان دهند. در این حوزه آنها سانسور شدیدی بر خسارت های نظامی و اقتصادی که از جنگ با ایران متحمل شده اند، اعمال کرده و روایتهای نادرستی از اهداف موشکی ایران به افکار عمومی جهانی عرضه کردند.
ضربات اقتصادی رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه
وی افزود: با این حال، خسارات وارد شده به رژیم صهیونیستی از دید پنهان نمانده و گزارش رسانه های مختلف از خسارات سنگین جنگ به تأسیسات نظامی و تحقیقاتی در رابطه با جنگ و زیرساخت های اقتصادی و حیاتی رژیم صهیونیستی حکایت دارد.
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند ضمن اشاره به انعکاس خسارات جنگ در رسانه های مختلف اظهار داشت: العربی الجدید یکی از رسانه هایی است که در گزارش خود از خسارت ۱۲ میلیارد دلاری اسرائیل بعد از ۱۲ روز جنگ با ایران پرده برداشت. این رسانه همینطور اعلام نمود که این رقم، با احتساب خسارات غیرمستقیم، امکان دارد به ۲۰ میلیارد دلار برسد.
وی اضافه کرد: در گزارش العربی الجدید همینطور عنوان شده که اسرائیل میلیاردها دلار دیگر برای دفاع در مقابل موج گسترده موشک ها و پهپادهای پرتاب شده توسط ایران هزینه کرده است. این حملات، عرضه انرژی و سوخت در سرتاسر اسرائیل را مختل کرد و ضربه بزرگی به بازارهای سرمایه این رژیم وارد آورد.
مدنی اظهار داشت: در این شرایط حتی برخی اقتصاددانان اعلام نموده بودند که در صورت تداوم جنگ، اسرائیل با فروپاشی اقتصادی کامل مواجه می شد. ناصر عبدالکریم، استاد مالی دانشگاه آمریکایی در فلسطین، به آناتولی گفته بود که جنگ، نه تنها بودجه نظامی اسرائیل، بلکه ظرفیت تولید کلی آنرا هم تحت تاثیر قرار داده است. او مجموع خسارات مستقیم و غیرمستقیم در رابطه با جنگ را تا ۲۰ میلیارد دلار برآورد کرد.
وی افزود: آکسفورد آنالیتیکا هم در تحلیل جنگ اسرائیل با ایران با اشاره به اینکه هدف حذف برنامه هسته ای ایران بسیار بعید به نظر می رسد؛ عنوان نمود که ادامه جنگ بشدت هزینه های نظامی را برای اسرائیل افزایش خواهد داد، بی آن که منافع سیاسی چشم گیری برای دولت فعلی اسرائیل بهمراه داشته باشد. همچنین، خطرات قابل توجهی را در روابط خارجی این رژیم به وجود خواهد آورد. در این گزارش عنوان شده که این جنگ فشار مضاعفی بر بودجه دولت اسرائیل وارد می کند؛ بودجه ای که پیش از این هم به سبب حمله مجدد به غزه تحت فشار بود. آکسفورد آنالیتیکا هزینه روزانه جنگ برای اسرائیل را ۷۹۰ میلیون دلار برآورد کرده است.
مدنی تصریح کرد: در تحلیل آکسفورد آنالیتیکا به صدمه های روانی ناشی از حملات موشکی ایران هم اشاره و گفته شده که صدای انفجار بعضی از موشک ها تا ۵۶ کیلومتر دورتر شنیده شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: اکونومیست هم در خلال جنگ اسرائیل با ایران به خسارات اقتصادی رژیم صهیونیستی پرداخت. اکونومیست در یکی از گزارش های خود عنوان نمود که بر مبنای برآوردهای اولیه، جنگ اسرائیل با ایران روزانه صدها میلیون دلار برای این رژیم هزینه دارد؛ هزینه ای سنگین که می تواند توان اسرائیل را برای ادامه یک جنگ طولانی مدت محدود کند. گزارش اکونومیست مدعی است که بزرگ ترین بخش این هزینه ها در ارتباط با موشک های رهگیری بوده که برای انهدام موشک های ورودی ایران استفاده می شود.
اقتصاد اسرائیل توان عملیات های نظامی بلند مدت در مقابل ایران را ندارد
مدنی خاطرنشان کرد: در این گزارش کرنیت فلوگ، رئیس پیشین بانک مرکزی اسرائیل و پژوهشگر ارشد اندیشکده دموکراسی اسرائیل در اورشلیم، می گوید: «عامل اصلی در تعیین هزینه نهائی جنگ، مدت زمان آن است. اقتصاد اسرائیل توان تحمل یک عملیات کوتاه مدت را دارد. اگر فقط یک هفته زمان ببرد، یک چیز است؛ اما اگر دو هفته یا یک ماه باشد، داستان کاملا متفاوت خواهد بود.»
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند اظهار داشت: اکونومیست به هزینه های سیستم های دفاعی اسرائیل هم اشاره و اعلام نموده که هر فعالسازی سیستم آر و۳ برای هر رهگیری ۴ میلیون دلار، آر و۲ حدود ۳ میلیون دلار و فلاخن داوود با فرض استفاده از دو موشک رهگیر ۷۰۰ هزار دلار هزینه دارد. علاوه بر رهگیرها، هر ساعت پرواز جنگنده اف -۳۵ هم برای اسرائیل ۱۰ هزار دلار هزینه دارد. هزینه های سوخت گیری، مهمات و بمب هایی مانند JDAM و MK84 هم باید درنظر گرفته شود.
وی اظهار داشت: این رسانه در گزارشی دیگر هزینه جنگ با ایران و جنگ در غزه را بیشتر از ۷۲۵ میلیون دلار در روز برآورد کرده بود. در این گزارش آمده که عملیات نظامی تنها در غزه تابحال ۶۷.۵ میلیارد دلار هزینه داشته، در حالیکه جنگ با ایران هر هفته میلیاردها دلار دیگر به این رقم اضافه می کند. فشار بودجه ای، پیشبینی های کاهش رشد اقتصادی و پرداخت های فزاینده به غیرنظامیان، بار مالی روزافزونی را نشان داده است. حالا دفاع تقریبا ۷ درصد از تولید ناخالص داخلی اسرائیل را تشکیل می دهد، که نگرانی هایی را در رابطه با عدم تعادل بلند مدت اقتصادی و تضعیف اولویت های رفاه عمومی بوجود آورده است.
بودجه وزارت دفاع (جنگ) اسرائیل معادل ۷ درصد تولید ناخالص داخلی است
مدنی افزود: اکونومیست در گزارش خود به دو برابر شدن بودجه وزارت دفاع (جنگ) در دو سال اشاره نموده است. به قول اکونومیست، این بودجه در سال ۲۰۲۳، ۶۰ میلیارد شِکِل بود، در سال ۲۰۲۴ به ۹۹ میلیارد رسید، و پیشبینی می شود در سال ۲۰۲۵ به ۱۱۸ میلیارد شِکِل (۳۱ میلیارد دلار) برسد. این افزایش چشم گیر حالا نزدیک به ۷ درصد تولید ناخالص داخلی اسرائیل را تشکیل می دهد – دومین رقم بالا در جهان بعد از اوکراین. کارشناسان اخطار می دهند که حتی پایان سریع درگیری ها هم صدمه مالی واردشده را پاک نمی نماید. خدمات عمومی، بخصوص سلامت و آموزش، در معرض خطر نادیده گرفته شدن قرار گرفته اند. منتقدان هزینه های فزاینده دفاعی اسرائیل را «باری سنگین» توصیف می کنند. بسیاری نگران هستند که رژیم در راه تغییر ساختاری قرار گرفته است – جایی که هزینه های اجتماعی برای همیشه در سایه اولویت های نظامی قرار می گیرد. با افزایش هزینه های جنگ، امکان دارد بزرگ ترین نبرد اسرائیل نه در میدان جنگ، بلکه در مدیریت اقتصادش باشد.
وی افزود: شبکه TRT هم در گزارش های خود به خسارات میلیارد دلاری اقتصاد اسرائیل از جنگ ۱۲ روزه پرداخته است. این شبکه ضمن اشاره به گزارش وال استریت ژورنال اعلام نمود که هزینه روزانه سامانه های دفاع هوایی ضد موشک برای اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه بین ۱۰ میلیون تا ۲۰۰ میلیون دلار متغیر بوده است. به قول TRT، طبق برآورد مؤسسه سیاست اقتصادی آرون (مستقر در اسرائیل)، اگر حملات برای یک ماه ادامه می یافت، هزینه کل می توانست به بیشتر از ۱۲ میلیارد دلار برسد.
مدنی خاطرنشان کرد: TRT در گزارش خود عنوان کرده که ایران زیرساخت های حیاتی در تل آویو و حیفا را هدف قرار داده، همچون حمله ای که پالایشگاه نفت بازان – بزرگ ترین پالایشگاه اسرائیل – را تعطیل کرد. بر اساس گزارش فایننشال تایمز، این حمله حدود ۳ میلیون دلار در روز برای اسرائیل زیان داشته است.
وی تصریح کرد: رویترز هم در گزارشی با عنوان «هزینه بیمه جنگ برای اسرائیل بعد از حملات ایران سر به فلک کشید»، از افزایش ۳ برابری حق بیمه خطرات جنگ برای کشتی هایی که به مقصد اسرائیل حرکت می کنند؛ اطلاع داده بود.
آتش بس اقتصاد اسرائیل را از سقوط نجات داد
مدنی در ادامه اظهار داشت: TRT در گزارشی دیگر عنوان کرده که اقتصاد اسرائیل بعد از ۱۲ روز جنگ با ایران در آستانه بحران قرار گرفت و آتش بس، اقتصاد آنرا از سقوط نجات داده است. این شبکه اعتقاد دارد اگر درگیری تداوم می یافت، اسرائیل در دو ماه به اندازه دو سال جنگ در غزه متضرر می شد. ناصر عبدالکریم، استاد اقتصاد دانشگاه آمریکایی در فلسطین، در این مورد به شبکه TRT گفته که اقتصاد اسرائیل برای تحمل جنگ طولانی مدت تاب آوری لازم را نداشت. شاهد تعطیلی بخش های مهم اقتصاد بودیم همچون این که زنجیره هتل های دان در اسرائیل اعلام نمود نصف شعب خویش را تعطیل خواهد نمود و کارکنان بسیاری مرخص شدند. شرکت کشتیرانی مارسک فعالیت در بندر حیفا را به خاطر حمله موشکی به کارخانه ای نزدیک آن، متوقف کرد؛ نقشه انتقال محموله ها به بندر اشدود هم عملی نشد و در کرانه باختری اشغالی، کمبود سوخت و مواد غذایی یخ زده سبب ماندن محصولات کشاورزی درحال فساد شد.
وی افزود: TRT جنگ اسرائیل با ایران را خطای استراتژیک و صدمه به اقتصاد دانسته و عنوان کرده که اقتصاد اسرائیل، با وجود هزینه نظامی در پروژه هایی مانند غزه، لبنان، سوریه و یمن، تا قبل از جنگ مستقیم با ایران نسبتاً پایدار بود اما بعد از آغاز درگیری جنگ به سوخت این بحران تبدیل و فشار جدیدی به اقتصاد وارد کرد؛ فشارهایی که بیشتر از طریق استقراض تأمین شد.
مدنی تصریح کرد: یارون گیلمل فارب، تحلیلگر تل آویو، در این خصوص به TRT اظهار داشت که آتش بس درست سر وقت آمد. بدون آن، با تعطیلی بلند مدت اقتصاد، افزایش بدهی، خروج سرمایه و بیکاری گسترده مواجه می شدیم. اقتصاد واقعا نمی توانست حتی یک هفته دیگر با این شدت ادامه یابد.» در قسمت پایانی این گزارش آمده است که اقتصاد اسرائیل با انتخاب آتش بس فوری از پرتگاه سقوط گریز زد. در غیر این صورت با ادامه جنگ هزینه ای به وسعت دو سال در غزه در مدت دو ماه تحمیل می شد.
استفاده رژیم صهیونیستی از سپر انسانی و مخفی کردن مجموعه های نظامی در مناطق عمومی
وی در ادامه تصریح کرد: جدا از خسارات اقتصادی رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه، بد نیست صدمه مجموعه های نظامی که با هدف در امان ماندن از حملات، با استفاده از سپر انسانی و یا مخفی بودن آنها در میان مجموعه ها اسکان عمومی یا غیرنظامی جانمایی شده اند هم بپردازیم.
مدنی اضافه کرد: مؤسسه وایزمن در شهر اشغال شده رخووت در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب تل آویو یکی از این اهداف بود که بعنوان یک مرکز پیشرفته فناوری نظامی که در بین یک پردیس غیرنظامی جانمایی شده بود مورد هدف ایران قرار گرفت.
همکاری گسترده مؤسسه وایزمن با ارتش رژیم صهیونیستی
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند افزود: رسانه های رژیم صهیونیستی همچون تایمز آو اسرائیل تلاش کردند مجموعه هدف قرار گرفته شده را یک مرکز علمی غیرنظامی جا بزنند اما در واقع این مرکز به سبب همکاریهای گسترده با ارتش و دستگاههای اطلاعاتی این رژیم، در تولید فناوری های نظامی و تسلیحاتی نقش کلیدی داشت. این مؤسسه در زمینه توسعه تسلیحات خودکار، هدایت پهپادها، سیستم های نظارتی و تحلیل و بررسی داده های کلان و همینطور تحقیقات در رابطه با فناوری های هسته ای و حتی سلاح های شیمیایی و بیولوژیک فعالیت می کرد.
وی اضافه کرد: به صورت کلی این مرکز در توسعه سلاح های خودکار که از آن برای ترور دانشمندان ایرانی استفاده شده بود نقش داشت. وایزمن همینطور با ارتش رژیم صهیونیستی و شرکتهای بزرگ تسلیحاتی اسرائیل همچون البیت سیستمز همکاری می کرد. برخی اعتقاد دارند که این مؤسسه در برنامه هسته ای مخفی اسرائیل هم نقش داشته است.
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند اظهار داشت: یک برج در «پتخ تیکوا» یکی دیگر از اهداف موشک های ایران بود. تایمز اسرائیل در رابطه با این حمله گزارش داده بود که «این یک پایگاه نظامی کوچک بر روی یک پشت بام غیرنظامی است… این واحد تنها واحدی است که بدون هیچ سرپناهی در آن خط مقدم ایستاده است.» در واقع در این حمله، تاسیساتی که از انگلستان در اختیار اسرائیل قرار گرفته بود مورد برخورد قرار گرفت.
وی افزود: بت یام یکی دیگر از مناطق هدف گرفته شده استان تل آویو بود. رویترز و تایمز آو اسرائیل از خسارت به ۶۱ ساختمان در این حمله اطلاع داده بودند. نکته مهم اینجاست که بت یام شاهد برخی از خشن ترین و بارزترین خشونت های شهروندان یهودی ضد شهروندان عرب-فلسطینی بوده است و ساکنین یهودی این شهر اشغالی، خشونت های زیادی ضد اعراب بومی این منطقه داشته اند.
مدنی اضافه کرد: حولون یکی دیگر از مناطق هدف گرفته شده از جانب ایران بود که تایمز آو اسرائیل ادعا نمود مجتمعی از آپارتمان های چندطبقه تخریب و منجر به زخمی شدن حداقل ۱۶ نفر و ایجاد آوارهای گسترده در این شهر شده است. در واقع در این حمله ساختمان فوریت های پلیس اسرائیل و محل استقرار جاسوسان تلفنی فارسی زبان که مأموریت نفوذ و یا تخلیه اطلاعاتی از راه تماس با ایرانی ها را دنبال می کردند؛ هدف گرفته شد. یکی از اهداف حمله موشکی ایران به این شهر در جواب حمله کوادکوپتری به ساختمان ۱۱۰ فاتب (فوریت های پلیس تهران) و بعد فراجا بود.
هدف قرار دادن مراکز رسانه ای در بنی براک در جواب بمباران صدا و سیما
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند خاطرنشان کرد: بنی براک یکی دیگر از مناطق هدف گرفته شده بود که طبق اطلاعات انتشار یافته در تایمز آو اسرائیل یک موشک مستقیماً به یک بلوک برخورد کرد و منجر به کشته شدن یک نفر و صدمه به چندین ساختمان شد. حمله رژیم صهیونیستی به صدا و سیما سبب شد ایران به بنی براک که محل استقرار چهار رسانه حریدی شامل Kol Chai (קו־חי) - ایستگاه رادیویی یهودیان ارتدکس، Kol BaRama (קול ברמה) - ایستگاه رادیویی حریدی اسرائیل، Yated Ne’eman (ידיעות בני־ברק) - روزنامه حریدی به زبان عبری و Kol Ha’Ir (קול העיר) - هفته نامه حریدی محلی است؛ حمله کند.
استقرار ساختمان های نظامی در اطراف بیمارستان سوروکا در بئرالسبع
وی اظهار داشت: بئرالسبع یا بئرشبع یکی دیگر از مناطق هدف گرفته شده بود. جروزالم پست، در رابطه با این حمله گزارش داد که «یک موشک سجیل ایرانی مستقیماً به مجموعه بیمارستانی سوروکا برخورد کرد که منجر به صدمه جدی سازه ای و نشت مواد شیمیایی شد؛ ده ها نفر زخمی شدند.» اما این موشک با سرجنگی شدید الانفجار به هیچ وجه به این بیمارستان برخورد نکرده است چون در صورت برخورد، بیمارستان به صورت کامل تخریب می شد. در واقع در کنار این بیمارستان نظامی که محل درمان ارتشی های حاضر در جنگ غزه است، چند ساختمان مهم وجود داشت که یا تخریب شده اند یا صدمه جدی دیده اند. هدف حمله ایران هم همین ساختمان های مهم شامل ستاد فرماندهی جنوبی ارتش اسرائیل، کمپ ناتان (لجستیک فرماندهی جنوبی ارتش اسرائیل) و محل استقرار ادوات پدافند گنبد آهنین در نزدیک بیمارستان سوروکا بوده است.
بر خلاف جنگ روانی دشمن، ما دست بسته نبودیم
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند خاطرنشان کرد: به صورت کلی این دفاع ۱۲ روزه برای ما درسهای زیادی داشت. ما باآنکه در این نبرد، دانشمندان و فرماندهان عالی رتبه ای را از دست دادیم و تعداد زیادی از مردم هم به شهادت رسیدند؛ اما بر خلاف جنگ روایی و روانی دشمن، آنقدر هم دست بسته نبوده ایم و برعکس گزارش های رسانه ای و سانسور شدید حاکم بر سرزمین های اشغالی در رابطه با خسارات، اهداف مهمی را در سرزمین های اشغالی هدف قرار داده ایم. با وجود این که واحد سانسور نظامی رژیم صهیونیستی در طول جنگ ۱۲ روزه، فیلمبرداری و انتشار تصاویر محل برخورد موشک های ایران بخصوص محل های برخورد نزدیک به تأسیسات نظامی را ممنوع کرده بود؛ اما برخی هدف گیری ها قابل پنهان کردن نبود.
وی اضافه کرد: یکی از این اهداف، مؤسسه وایزمن بود. این مؤسسه در خدمت سرویسهای جاسوسی و ارتش رژیم صهیونیستی بود و به قول خودشان، چند دهه کار پژوهشی با برخورد موشک های نقطه زن ایران نابود شده است. ستاد مرکزی موساد یا سازمان اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی و ساختمان وزارت جنگ این رژیم هم از موشک های نقطه زن ایران مصون نماند. موشک های نقطه زن ایران حتی سامانه های پدافندی این رژیم را هم هدف قرار داد.
مدنی اظهار داشت: ایران در موج هفتم حملات موشکی خود به سراغ پایگاه های هوایی رژیم صهیونیستی رفت و پایگاه های نواتیم، عودا و تلنوف را هدف قرار داد.
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند اظهار داشت: در موج بیستم عملیات وعده صادق ۳، ایران تصمیم گرفت شرکتهای پشتیبان صنایع نظامی رژیم صهیونیستی را هدف موشک های نقطه زن قرار دهد. در این مرحله، شرکت رافائل بعنوان تولید کننده سامانه های پدافندی، شرکتهای توسعه هوش مصنوعی بعنوان مغز الگوریتم های پهپادی، سامانه های هدفگیری هوشمند، جنگ الکترونیک و امنیت سایبری رژیم صهیونسیتی و مرکز فوق سری تحقیقات بیولوژیک رژیم صهیونیستی با یک موشک قدر که دو دهه قبل رونمایی شده است؛ نقطه زنی شد.
وی خاطرنشان کرد: در حملات موشکی ایران، مراکز اقتصادی رژیم صهیونیستی هم صدمه دید. یکی از این مراکز، پالایشگاه حیفا بعنوان شاهرگ حیاتی انرژی شمال سرزمین های اشغالی و زیرساخت مهم سوخت رسانی به صنایع نظامی و هوایی رژیم صهیونیستی بود. نیروگاه برق حیفا و ساختمان بورس تل آویو هم در این حملات صدمه دید.
نقطه زنی پایگاه العدید آمریکا در قطر
مدنی تصریح کرد: پاسخ موشکی ایران به سرزمین های اشغالی محدود نشد و در واکنش به مشارکت آمریکا در تجاوز به خاک کشور، پایگاه العدید آمریکا هم نقطه زنی شد. با وجود ادعای دولت آمریکا بر مبنای دفع بدون خسارت حمله ایران، گزارش آسوشیدتپرس مبین اینست که هدف اصلی ایران در حمله به پایگاه العدید، گنبد رادوم بوده که برای ارتباطات امن استفاده می شد.
وی اظهار داشت: این گنبد در سال ۲۰۱۶ با هزینه ای حدود ۱۵ میلیون دلار ساخته شده بود. تصاویر ماهواره ای نشان داده است که این گنبد به صورت کامل نابود شده اما سازه های اطراف آن صدمه حداقلی دیده اند. میزان تخریب نشان از دقت بالای موشک ها داشته است. بر اساس گزارش آسوشیدتپرس و رویترز، هزینه ی جایگزینی این زیرساخت پیشرفته ارتباطات ماهواره ای ضد اختلال شامل گنبد رادوم، دیش ماهواره و سیستم های ارتباطی امن با درنظر گرفتن تورم، ارتقا فناوری، هزینه های لجستیکی و استقرار، احتمالا بیشتر از ۲۰ میلیون دلار خواهد بود.
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند اضافه کرد: با عنایت به اطلاعات موجود، این تأسیسات ارتباطی در پایگاه العدید قطر، مرکز اصلی ارتباطات امن آمریکا در مقر فرماندهی سنتکام بود که از ترافیک صوتی، تصویری و داده ای در منطقه ای از مصر تا آسیای مرکزی و شرق هند پشتیبانی می کرد و تخریب آن یک گره ارتباطی حیاتی را مختل کرده است. این حمله هم از نظر نمادین و هم عملیاتی یک ضربه بحساب می آید. باآنکه اطلاعاتی از صدمه دیدن هواپیماها منتشر یا علنی نشده است؛ اما آمریکا یک تأسیسات فرماندهی مستحکم و حیاتی را از دست داده که نگرانی هایی در رابطه با حملات آینده به تأسیسات مشابه بوجود می آورد.
وی اضافه کرد: با وجود همه اینها، باید همچنان و به شکل جدی به فکر تقویت زیرساخت های نظامی باشیم و در کنار توجه به اصل گفتگو و مذاکرات، قدرت بازدارندگی کافی برای کشور بخصوص در رویارویی رژیم کودک کش و وحشی صهیونیستی ایجاد نماییم.
مدنی در انتها اظهار داشت: صدمه ها و خرابی های سرزمین های اشغالی و پایگاه العدید آمریکا به صورت محدود رسانه ای شده است. این اطلاع رسانی محدود یادآور یک ضرب المثل انگلیسی است که می گوید: « Admit a lesser fault to hide a greater one » یعنی «به یک خطای کوچک تر اعتراف کن تا خطای بزرگ تر پنهان بمونه.»
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب