سرمایه گذاری ۵ میلیارد دلاری پتروشیمی ها برای جمع آوری گازهای مشعل
فی بگیر: مدیر HSE شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سرمایه گذاری 5 میلیارد دلاری پتروشیمی ها برای جمع آوری گازهای مشعل در بالادست و تدوین سند استراتژیک مدیریت کاهش مشعل سوزی آگاهی داد.
به گزارش فی بگیر به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت نفت، داوود عمادی با اشاره به سهم اندک ۸ تا ۹ درصدی صنعت پتروشیمی از آلایندگی مشعل سوزی در صنعت نفت به سبب حفظ شرایط ایمن واحدها بر نقش صنعت پتروشیمی در جمع آوری گازهای مشعل تاکید و بیان کرد: صنعت پتروشیمی حدود ۵ میلیارد دلار برای جمع آوری گازهای مشعل در بالادست برای تامین خوراک پتروشیمی ها سرمایه گزاری نموده است؛ شرکت های پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس، پالایش گاز هویزه خلیج فارس، دهلران و پتروشیمی مارون شرکت هایی هستند که دراین خصوص سرمایه گزاری نموده اند.
وی با تشریح برنامه چندساله خاموشی مشعل ها اضافه کرد: ۵۹ مشعل منطقه شرق کارون با تکمیل طرح جمع آوری گازهای مشعل از طرف شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، جمع آوری می شوند که ۹ مشعل تا حالا خاموش شده است. همین طور ایجاد بستر ضروری جهت سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی در جمع آوری مشعل های شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در عسلویه با هدف تامین خوراک صنعت پتروشیمی در دست اقدام است.
کاهش مشعل سوزی پتروشیمی ها با تولید در ظرفیت کامل
مدیر اچ اس ئی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تکیه بر این که قسمتی از مشعل سوزی در واحدهای پتروشیمی ناشی از فعالیت نکردن این واحدها با ظرفیت کامل است اظهار داشت: در صورت تولید با حداکثر ظرفیت، مقدار مشعل سوزی در این واحدها به حداقل می رسد.
عمادی با اشاره به ترکیب گازهای مشعل در صنعت پتروشیمی اضافه کرد: این گازها عمدتا شامل یک سوم دی اکسید کربن، یک سوم هیدروژن و یک سوم سایر گازها هستند که با گازهای مشعل در بخش بالادستی صنعت نفت تفاوت دارند. از آنجائیکه این گازها قابلیت استفاده به عنوان خوراک را ندارند، مدیریت مصرف آنها یا نیازمند راهکارهای خاص است یا مقدار آنها آن قدر اندک است که بازیافت یا استفاده اقتصادی از آنها توجیه پذیر نیست.
وی با اعلان اینکه سند استراتژیک مدیریت کاهش مشعل سوزی صنعت پتروشیمی برای به حداقل رساندن مشعل سوزی در این صنعت درحال تدوین و تکمیل است، اظهار داشت: این صنعت به عنوان یک صنعت پیشرو در رعایت قوانین آلایندگی، ۱۵ طرح فعال برای کنترل مشعل سوزی و بازیابی گازهای آنرا همسو با این سند در دستور کار دارد.
کاهش ۵۰ درصدی انتشار کربن با اقدام های کم هزینه در صنعت پتروشیمی
مدیر اچ اس ئی شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره ی مدیریت کربن و الزامات سخت گیرانه بین المللی به شروع مدیریت راهبردی کربن در صنعت پتروشیمی از سال ۱۳۹۹ و ابلاغ آن به همه شرکتها و هلدینگ های پتروشیمی اشاره و بیان کرد: شرکت های خیلی از سال ۱۴۰۳ همچون هلدینگ خلیج فارس پروژه هایی را دراین خصوص تعریف و درحال اجرا دارند. هلدینگ نفت و گاز پارسیان نیز بتازگی کارهایی را در حوزه مدیریت کربن و تغییر اقلیم آغاز نموده است.
عمادی با اشاره به ابلاغ سند استراتژیک مدیریت کربن به شرکت ها، اظهار داشت: این سند نقشه راهی برای شرکتها در مدیریت کربن شامل بهبودهای فرآیندی در سه گروه و با اولویت اجرای راهکارهایی اقتصادی و کاهش انتشار بالا است؛ برنامه های گروه نخست شامل اقدام هایی با هزینه بسیار پایین و کاهش انتشار کربن بسیار بالاست که بالاتر از ۵۰ درصد انتشار کربن با این اقدام های کوچک مدیریت می شود، گروه دوم، اقدام هایی هزینه بر و زمان بر با سهم ۳۰ درصدی از کاهش انتشار کربن و در نهایت گروه سوم شامل پروژه هایی با سرمایه گذاری بسیار بالا و غیراقتصادی و کاهش انتشار کم هستند.
وی با اشاره به تعهدات صنعت پتروشیمی در جمع آوری گازهای مشعل و توجه به محیط زیست اشاره کرد: با تکمیل طرح جمع آوری گازهای مشعل شرق کارون از طرف شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس تقریباً تمام تعهدات صنعت پتروشیمی در پایین آوردن کربن به انجام می رسد.
مدیر اچ اس ئی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به رصد و پایش مستمر انتشار کربن واحدهای پتروشیمی ازسوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی اشاره و اظهار داشت: امیدواریم صنعت پتروشیمی با انجام پروژه های در دست اجرا، پیشرو بودن خودرا دراین خصوص حفظ کند، چنانچه اقدام های این صنعت در سال ۱۳۹۹ در پروژه مدیریت راهبردی کربن برای کشور بسیار اثرگذار بود.
منبع: feebegir.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب