رئیس انجمن تولیدكنندگان و تأمین كنندگان برنج ایران:

آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم

آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم

فی بگیر: دولت با بیان سیاست خود برای مدیریت بازار برنج در سال جدید، پرداخت مطالبات ارزی سال قبل و پشتیبانی از ادامه طرح خرید برنج توسط بخش خصوصی، به ادامه آرامش و ثبات بازار برنج کشور کمک می نماید.



به گزارش فی بگیر به نقل از مهر، محمد مختاریانی، رییس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران با اشاره به اینکه دولت با بیان سیاست خود برای مدیریت بازار برنج در سال جدید، پرداخت مطالبات ارزی سال قبل و پشتیبانی از ادامه طرح خرید برنج توسط بخش خصوصی، به ادامه آرامش و ثبات بازار برنج کشور کمک می نماید، اظهار داشت: برای باقی ماندن برنج به عنوان دومین محصول غذایی پرمصرف کشور در سفره مردم بخش خصوصی نیازمند همراهی و همکاری دولت می باشد.
وی با اشاره به اینکه به رغم درخواست های مکرر برای تشکیل جلسه همچنان وزارت جهاد کشاورزی سیاست های اتخاذ شده برای بازار برنج در سال جدید را اعلام نکرده است، افزود: با عنایت به این که قسمتی از نیاز بازار کشور به برنج از محل واردات تامین می شود، وزارت جهاد کشاورزی باید سیاست های دولت در سال جدید را اعلام و بخش خصوصی را از بلاتکلیفی در آورد و وضعیت ثبت سفارش برنج را مشخص نماید.
مختاریانی ضمن اشاره به مطالبات باقی مانده واردکنندگان از سال گذشته، تصریح کرد: بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی باید هرچه سریع تر درباب پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج که از حدود ۸ ماه پیش پرداخت نشده است، اقدام نمایند تا آنها سرمایه لازم برای واردات برنج در سال جدید را در اختیار داشته باشند.
وی اظهار داشت: تأخیر در پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج و کند یا متوقف شدن ثبت سفارش، این پیام را برای دلالان دارد که می توانند وارد بازار برنج شده و از شرایط سوءاستفاده کنند.
وی با تکیه بر این که سالانه ۳ تا ۳.۵ میلیون تن برنج در کشور مصرف می شود، افزود: با عنایت به بارندگی ها پیش بینی می شود امسال میزان تولید برنج رضایت بخش بوده و با واردات یک تا ۱.۲ میلیون تن، نیاز بازار تامین و به ثبات و تعادل قیمت می رسیم.
مختاریانی اظهار نمود: با وجود درخواست های مکرر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران برای برگزاری نشست با مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین تکلیف وضعیت واردات برنج در سالجاری، نوع ارز تخصیصی و همین طور تعیین تکلیف مطالبات سال قبل واردکنندگان بابت برنج هایی که ۷ تا ۸ ماه پیش در بازار عرضه شده، همچنان جلسه ای تشکیل نشده است.
وی با اشاره به اینکه بلاتکلیف ماندن ثبت سفارش نیز مشکلی جدی است، خاطرنشان کرد: باید بپذیریم که قسمتی از نیاز کشور به برنج باید از محل واردات تامین شود، اما اردیبهشت ماه فرارسیده و هنوز وزارت جهاد کشاورزی در این عرصه تعیین تکلیف نکرده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران با یادآوری مشکلات شالی کاران و تولیدکنندگان برنج در سال ۱۴۰۱، توضیح داد: سال قبل برنج زیادی از محصول سال ۱۴۰۱ روی دست کشاورزان باقی مانده بود و به علت افزایش قیمت تا ۱۵۰ هزار تومان بازار با کاهش تقاضا و رکود رو به رو شد.
وی افزود: سال قبل در آستانه شروع فصل کشت و برداشت برنج، این نگرانی وجود داشت که با وجود رکود، آیا کشاورز باز هم به کشت برنج و تولید ادامه خواهد داد.
مختاریانی با یادآوری اتفاقاتی که در ماه های ابتدایی سال قبل رخ داد، اظهار نمود: با درخواست استانداران استانهای شمالی و وزارت جهاد کشاورزی، بخش خصوص به کمک شالی کاران آمد و با سرمایه خود و عرضه مستقیم برنج در فروشگاه زنجیره ای توانست، شرایط بازار را مدیریت کرده و مانع متضرر شدن تولیدکنندگان داخلی شود. بدین سان هم مصرف کننده توانست برنج را با قیمت مناسب خریداری کند و هم از لطمه کشاورزان جلوگیری شد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران با تکیه بر این که با عنایت به تجربیات سالهای گذشته قبل از بروز مشکل باید برای مدیریت بازار تدابیر لازم در نظر گرفته شود، اظهار داشت: سال قبل وقتی کشاورزان با مشکلات جدی رو به رو بودند، بصورت مستمر با مدیران وزارت جهاد کشاورزی و استانداران استانهای شمالی در ارتباط بوده و در جلسات مکرر پیگیر رفع مشکلات کشاورزان شدند.
وی ضمن اشاره به همکاری بخش خصوصی برای مدیریت بازار برنج دو سال گذشته، اظهار داشت: قول و وعده هایی برای پشتیبانی از بخش خصوصی داده شد. اختصاص وام برای خریدهای بعدی و تعیین سهمیه واردات متناسب با میزان خرید محصول داخلی همچون این وعده ها بود، اما بمحض این که مشکلات حل شد، همه وعده ها به دست فراموشی سپرده شد و با این شرایط در آینده همکاری بخش خصوصی با اما و اگر رو به رو خواهد بود.

1403/02/04
12:22:46
5.0 / 5
140
تگهای خبر: پرداخت , تولید , سرمایه , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها