كاهش تولید چای به علت كاهش بارندگی ها

كاهش تولید چای به علت كاهش بارندگی ها

فی بگیر: رییس سازمان چای كشور از كاهش تولید چای به علت كاهش بارندگی ها اطلاع داد و اظهار داشت: درآمد چایكاران از حدود ۳۹ میلیارد تومان در سال ۸۹ به ۲۰۳ میلیارد تومان در زمان كنونی افزایش یافته است.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، محمد ولی روزبهان اظهار نمود: در كنار استفاده از اعتبارات صندوق چای و همینطور محل اعتبارات یارانه ای دولت، عواملی چون اختصاص ردیف اعتباری ویژه و افزایش نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای در هفت سال قبل سبب شد، حدود ۴۰۰۰ هكتار باغ چای احیا شود.
وی با اشاره به اینكه بیشترین آثار رونق تولید چای از سال ۱۳۹۳ و با اعطای تسهیلات به زراعی ملموس تر شده است، اظهار داشت: سال گذشته هم برای اولین بار، حدود ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات با چهار درصد كارمزد و بازپرداخت پنج ساله، برای بهسازی و توسعه كارخانجات چای اعطا شد.
رییس سازمان چای كشور با اشاره به اینكه امسال حدود ۱۰۸ هزار تن برگ سبز چای از ۵۵ هزار چایكار گیلان و مازندران خریداری شده است، اظهار داشت: باآنكه از سه سال پیش تا سال گذشته میزان تولید برگ سبز چای از ۶۴ هزار تن به ۱۳۹ هزار تن رسید اما به علت كاهش بارندگی ها امسال این میزان به ۱۰۸ هزار تن كاهش پیدا كرد.
محمد ولی روزبهان در پاسخ به این سوال كه سازمان چای برای رفع عطش باغ های همیشه سبز چای در مواقع خشكسالی كه یكی از دلایل مهم كاهش محصول سالانه است، چه تدابیری اندیشیده است؟ اظهار داشت: سازمان چای، چایكارانی را كه باغ هایشان در معرض خطر كم آبی است، شناسایی و برای دریافت یارانه آبیاری تحت فشار كه از محل صندوق توسعه ملی تامین می شود، به سازمان جهاد كشاورزی معرفی می كند. تا سال گذشته با اعطای یارانه به چایكاران، توانستیم حدود ۴۰۰ هكتار باغ چای را به سیستم آبیاری تحت فشار یا شبكه آبیاری بارانی مجهز نماییم و مقرر است تا آخر امسال در ۳۰۰ هكتار دیگر از باغ چای هم این كار صورت گیرد.
وی خرد و كوچك بودن باغ های چای، قرار گرفتن بیشتر باغ ها در ارتفاعات و دسترسی نداشتن به منابع آبی و محدودیت صدور مجوز حفر چاه را از مهمترین موانع اجرای طرح سیستم آبیاری تحت فشار و از دلایل كم بودن وسعت باغ هایی كه به این سامانه مجهزند، عنوان نمود.
رییس سازمان چای كشور تصریح كرد: امسال راهكار دیگری را امتحان كرده ایم و بصورت آزمایشی در نیم هكتار از باغ های چای دربازكیاگوراب لاهیجان، سیستم آبیاری قطره ای را اجرا كرده ایم كه در صورت نتیجه بخش بودن ِاین كار، این طرح را در باغ های چای اجرایی خواهیم كرد.
محمد ولی روزبهان معتقد می باشد با وجود اقدامات انجام شده برای احیای صنعت چای، باز گره ها و موانعی سر راه قرار دارد كه با افزایش حمایت های مالی برای به زراعی و افزایش تولید و همینطور اتخاذ ساز و كارهایی برای افزایش قدرت رقابت پذیری و رونق چای تولید داخل، حل شدنی است.



1396/11/16
15:30:44
5.0 / 5
5302
تگهای خبر: توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها