در سفر معاون اقتصادی رییس جمهور به قم مطرح شد

اصلاح نظام بانکی با جدیت شروع می شود

اصلاح نظام بانکی با جدیت شروع می شود

به گزارش فی بگیر، محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور بامداد امروز (پنج شنبه) به منظور سفری یک روزه و دیدار با علما و مراجع عظام تقلید وارد قم شد.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، در جریان این سفر معاون اقتصادی رئیس جمهور با تکیه بر این که جامعه المصطفی می تواند دیدگاه های متفاوت اقتصادی در جهان اسلام را به هم نزدیک کند، اظهار داشت: جامعه المصطفی به یک شجره طیبه بزرگ در جهان اسلام و سایر کشورها تبدیل گشته که این از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی است.
رضایی در دیدار با مدیران و روسای پژوهشگاه های جامعه المصطفی ضمن اشاره به تغییرات بزرگ در وضعیت نظم جهانی در ابعاد امنیتی، نظامی، دفاعی، اقتصادی و نظام ارزشی افزود: هیچکس در جهان فکر نمی کرد بعد از آخر جنگ سرد و جنگ جهانی دوم یک جنگ بزرگ نظامی که تمام دنیا را تحت تأثیر قرار داده، آغاز شود و کار به جایی برسد که برخی کشورها به فکر بازسازی و تشکیل ارتش قدرتمند و منظم بیافتند که این مهم نشان داده است ماهیت قدرت و روابط بین الملل درحال تحول اساسی در دنیا است.
وی با اشاره به اینکه دین مبین اسلام ذخیره بزرگ برای جهانیان و پاسخگوی نیازهای جدید بشری است به اهمیت تحولات در نظام فکری و ارزش های جدید و اعتقادی در جهان اشاره نمود و عنوان کرد: جامعه المصطفی با عنایت به این تحولات و نیازهای جدید بشری می تواند در همه زمینه ها همچون افزایش ارتباطات و مبادلات بیشتر از پیش فعال شود و در وضعیت اقتصادی ایران، جهان اسلام و نظام بین الملل نقش موثری ایفا کند.
معاون اقتصادی رئیس جمهور همینطور به سیاه نمایی ها و تخریب چهره اقتصادی جمهوری اسلامی ایران توسط نظام سلطه و رژیم صهیونیستی در نزد کارآفرینان و سرمایه گذاران خارجی اشاره و تصریح کرد: نظام سلطه با وارونه نشان دادن شرایط اقتصادی ایران در تلاش است تا با ایجاد ذهنیتی منفی از سرمایه گذاری سرمایه گذاران و کارآفرینان خارجی و ایرانی ها خارج از کشور در ایران جلوگیری نمایند که جامعه المصطفی می تواند کمک موثری در نشان دادن چهره واقعی ایران به دنیای اسلام و جهانیان ایفا کند.
دکتر رضایی افزود: ایران از ظرفیت های بسیار بالای خدادادی، طبیعی و نیروی انسانی بهره مند است که متاسفانه سرمایه گذاران خارجی نمی توانند از این ظرفیت های بزرگ کشور بهره بگیرند که جامعه دانشگاهی و مراکز علمی می توانند سهمی بزرگ در معرفی ظرفیت های ایران به جهانیان ارائه نمایند.
معاون اقتصادی رئیس جمهور همینطور ضمن اشاره به بعضی از اختلاف نظرها و دیدگاه های اقتصادی در جهان اسلام در زمینه های مختلف همچون پولی و بانکی اضافه کرد: بارها در کنفرانس های بین المللی اسلام در مورد یک بازار مشترک و پول واحد سخن به میان آمده است اما تابحال دنیای اسلام موفق نشده است در این عرصه ها به یک اجماع نظر برسد که در همین راستا نقش جامعه المصطفی برای افزایش ارتباطات با اندیشمندان اقتصادی مسلمان برای وحدت نظر و اشتراک آرا حائز اهمیت اساسی است.
همچنین در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی رئیس جامعه المصطفی به تشریح تاریخچه و روند شکل گیری، اقدامات، برنامه ها و درخواست ها در جهت پیشرفت و افزایش فعالیتهای علمی و تحقیقاتی این دانشگاه بین المللی پرداخت.
برای اصلاحات اقتصادی به جهاد مردمی و تحول نظام اداری نیاز داریم
معاون اقتصادی رئیس جمهور بامداد امروز در ادامه سفر به قم با آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ملاقات و گفتگو کرد.
حضرت آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در این دیدار با آرزوی موفقیت دولت سیزدهم در خدمت به مردم و تحقق آرمان ها و اهداف این دولت، تاکید کرد: دولت سیزدهم با عنایت به شعار دولت مردمی، تلاشهای بسیار خوبی در جهت پیگیری مشکلات مردم و مسائل استان ها بخصوص در سفرهای استانی داشته است.
وی همینطور ضمن اشاره به دلسوزی ها و دغدغه های آیت الله رئیسی برای حل مشکلات مردم افزود: همدلی و هماهنگی تمام بخش ها و ارکان دولت می تواند به تحقق برنامه ریزی ها و اهداف دولت منجر شود.
آیت الله حسینی بوشهری ضمن اشاره به تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمنان ضد جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: جنگ نرم خطرناک تر از جنگ دشوار می باشد و باید منویات و تأکیدات مقام معظم رهبری در مورد تهاجم فرهنگی دشمنان بیشتر از پیش مورد توجه دولت سیزدهم بعنوان یک دولت مردمی و انقلابی قرار گیرد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه آموزه های دینی و الهی به ما آموخته است که باید در غم و شادی مردم و تمام ملت های مسلمان و مستضعف سهیم باشیم افزود: باید وضعیت کشور توسط دولت بگونه ای اداره شود که مردم متوجه شوند که مشکلات آنان حل و به دغدغه ها و مسائل آنان توجه می شود و اگر نگاهمان رسیدگی به مشکلات مسلمانان است در مرحله اول با جلب رضایت مردم در داخل کشور آنان را در این هدف همراه نماییم.
محسن رضایی هم در این دیدار با ابلاغ سلام گرم رئیس جمهور تصریح کرد: منویات و نظرات علما و مراجع عظام تقلید سرلوحه کار دولت سیزدهم است.
وی تصریح کرد: دولت سیزدهم مردم را در رأس کار و صاحبان اصلی نظام و انقلاب می داند و دولت به عنوان خدمتگزار مردم در جهت افزایش رضایت عمومی و ریشه کن کردن فقر حرکت می کند.
وی با تکیه بر این که مشکلات اقتصادی همچون تورم و نقدینگی از دهه های قبل تابحال برجای مانده است، افزود: ما باید به درمان ریشه های مشکلات مزمن اقتصادی بپردازیم و دولت در همین راستا طرح اصلاح اقتصادی کشور را شروع کرده که اصلاح یارانه اختصاصی دولت به جامعه هدف همچون نیازمندان و کمک به تولید در همین راستا بود.
وی بر لزوم اصلاح نظام پولی و بانکداری کشور تصریح کرد و عنوان کرد: مشکلات فنی و کارکردی بانکها در کشور همچون ناترازی و زیان انباشته و همینطور عدم توجه به دستورات اسلامی از مسائل مهمی است که دولت با عنایت به آنها برای اصلاح اساسی سیستم بانکی امسال برنامه ریزی نموده است.
رضایی تصریح کرد: اگر نظام پولی و مالی کشور اصلاح گردد بطور قطع به جهش تولید و بهبود وضعیت معیشتی مردم منجر می شود.
وی همینطور ضمن اشاره به این که دولت برای اصلاح صندوق های بازنشستگی، اقدامات و برنامه ریزی های بزرگی را شروع کرده است اظهار داشت: اگر اصلاحات در نظام تأمین اجتماعی در سه سال آینده انجام نشود در آینده صندوق های بازنشستگی با کسری بسیار بالایی روبرو می شوند و بدین منظور مسئله اصلاحات و تحولات عمیق اقتصادی در دولت سیزدهم با جدیت پیگیری می شود.
رضایی همینطور به سند تحول دولت سیزدهم که توسط رئیس جمهور تدوین شده است اشاره نمود و اضافه کرد: تمام ارکان دولت مردمی معتقدند که باید تحول و اصلاحات اقتصادی با جدیت پیگیری شود که البته ابزار این اقدام مهم دولت یک نظام اداری کارآمد است که در این بخش هم نیازمند اصلاحات بزرگ هستیم.
وی تصریح کرد: همانگونه که با کمک و حضور مردم در نهضت اسلامی و ۸ سال دفاع مقدس پیروز شدیم، در جنگ اقتصادی نظام سلطه ضد مردم هم نیازمند جهاد و حضور مردم هستیم که باید در کنار توجه به مسائل معیشتی و مادی، انگیزه های معنوی هم برای مردم تبیین شود. در این حوزه حتما برای پیشبرد و رسیدن به اهداف اقتصادی دولت نیازمند نظرات علمای بزرگ و مراجع تقلید هستیم تا این تحولات هرچه زودتر با انسجام و هماهنگی درون دولت عملیاتی شود.
برنامه دولت برای اصلاح سیستم بانکی با جدیت آغاز می شود
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی بامداد امروز (پنج شنبه) در دیدار معاون اقتصادی رئیس جمهور با ابلاغ سلام و آرزوی توفیق برای رئیس جمهور و دولت بر لزوم تثبیت قیمتها و ریشه کن کردن فقر در کشور تاکید نمودند و گفتند: شعار دولت مردمی و انقلابی دولت سیزدهم نشانگر خاستگاه فکری و عملی این دولت برای خدمت رسانی به مردم است.
حضرت آیت الله نوری همدانی صداقت در گفتار و صمیمیت در رفتار را یکی از وظایف مسؤلان امر بیان نمود و تصریح کردند: صداقت در گرفتار و صمیمیت نسبت به مردم باید یکی از شاخصه های مسئولین نظام مقدس اسلامی باشد. در مشکلات با مردم صادقانه صحبت کنید و مشکلات را با آنها در بین بگذارید. مردم مومنانه و دلسوزانه همواره در کنار نظام و پشتیبان نظام بوده اند ازاین رو در برخورد با آنها صداقت و صمیمیت سرلوح کار شما باشد.
ایشان حضور در میان مردم و شنیدن حرف مردم را از نکات مثبت رئیس جمهور دانسته و تاکید نمودند باید این ارتباط ادامه داشته باشد.
آیت الله نوری همدانی همینطور بر لزوم اصلاح سیستم بانکی کشور تاکید کردند و افزودند: شیوه بانکداری کشور باید مطابق با آموزه های اسلامی باشد که با عنایت به برنامه های دولت برای اصلاح سیستم بانکی امیدوارکننده است.
ایشان مبارزه با فقر، بی عدالتی و بالا بردن سطح آگاهی مردم را یکی از اصلی ترین برنامه های نظام مقدس اسلامی بیان نمود و در ادامه افزودند: مسؤلان و دست اندرکاران نظام باید برای ریشه کردن نمودن این معضلات تمام تلاش و تلاش خویش را به کار برده و آرمان های انقلاب را در جامعه پیاده نمایند.
ایشان ضمن اشاره به خدمات محسن رضایی در دوران جنگ تاکید نمودند همانگونه که درجنگ تحمیلی در مقابل دشمن ایستادگی کردید ومشکلات حل شد امروز هم باید درجنگ اقتصادی بابرنامه ریزی مشکلات را حل کرد و به دولت در این راه کمک کرد.
محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور هم در این دیدار با ابلاغ سلام دکتر رئیسی خدمت این مرجع معظم تقلید شیعه گزارشی از اقدامات دولت سیزدهم در زمینه رفع مشکلات اقتصادی و اداره کشور و همینطور برنامه های آینده دولت سیزدهم برای رونق و جهش تولید ارائه کرد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور توجه به نیازهای اقتصادی و معیشتی در کنار توجه به مسائل دینی و معنوی مردم را دو وظیفه سنگین دولت سیزدهم برشمرد و اضافه کرد: دولت در این راه نیازمند نصایح و سفارش های مراجع عظام تقلید است.
وی ضمن اشاره به این که دولت سیزدهم با مشکلات انباشته شده از دهه های گذشته در اقتصاد کشور مواجه می باشد، عنوان کرد: نظام پولی و بانکی باید متحول شود و دولت برنامه ریزی جدی در این حوزه را شروع کرده است.
رضایی افزود: مسئله بانکداری در کشور علاوه بر مشکلات فنی و کارکردی نیازمند مطابقت با قوانین شرع و اسلام است که در این حوزه هم با استفاده از نظرات مراجع محترم اصلاح سیستم بانکی صورت می گیرد.
مدیریت تورم تا آخر سال اولویت اساسی دولت است
وی همینطور با اشاره برنامه دولت برای اصلاح نحوه پرداخت ارز ترجیحی اظهار داشت: بخش مهمی از یارانه اختصاص یافته به مردم قاچاق می شد و بخش دیگری هم به دست جامعه هدف نمی رسید ازاین رو اصلاح نظام یارانه ای کشور حائز اهمیت اساسی بود و دولت در این خصوص برنامه اصلاح نحوه پرداخت ارز ترجیحی از کالاهای اساسی را برای رفع فقر و کمک به جهش تولید امسال شروع کرد.
دکتر رضایی همینطور به نقدینگی عظیم و فراوان در کشور اشاره و تصریح کرد: این نقدینگی به جای ایجاد آبادانی و افزایش تولید تبدیل به عاملی تورم زا در کشور در دهه های گذشته شده است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور کسری بودجه دولت و استقراض از بانک مرکزی و همینطور خلق پول توسط بانکها به صورت نامتعارف را از دیگر عاملهای مهم دامن زدن به تورم در کشور عنوان نمود و اظهار داشت: این عوامل سبب شده تا قیمت کالاها در کشور واقعی نباشد و قدرت خرید مردم کاهش پیدا کند و دولت بعد از یک صدمه شناسی جدی به این نتیجه رسید که باید هرچه زودتر اصلاحات اقتصادی و بانکی آغاز شود.
دکتر رضایی خاطرنشان کرد باید مردم در اداره و مدیریت اقتصادی کشور سهیم شوند که همچون برنامه های دولت در زمینه تسهیل حضور اقتصادی مردم رونق کسب و کار خانگی و شرکتهای تولیدی است.
وی همینطور ضمن اشاره به اقدامات دولت در جهت کاهش تورم و با اشاره به اینکه مدیریت تورم تا آخر سال اولویت دولت می باشد، اظهار داشت: در خرداد ماه سالجاری به علت طرح اصلاح ارز ترجیحی تورم افزایش داشت اما در ماه های بعد کاهش پیدا کرد و هم اکنون شاهد نرخ کاهشی تورم ماهانه هستیم.
فقرزدایی در کنار فقیرزدایی اولویت و هدف اصلی دولت سیزدهم است
حضرت آیت الله العظمی سبحانی ظهر امروز (پنج شنبه) در دیدار معاون اقتصادی رئیس جمهور با دعا برای موفقیت روز افزون دولت در جهت خدمت رسانی به مردم، گفتند: دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی به دنبال کم کردن نیروی مولد و کاهش تولید در کشور بوده اند و دولت برای مقابله با این جریان باید برنامه ریزی جدی کند.
ایشان تاکید کردند: خوشبختانه حضرت آیت الله رئیسی و دولت سیزدهم توجه ویژه ای به رونق تولید و مسائل معیشتی مردم دارند که همه باید برای تحقق این هدف به دولت کمک کنند.
این مرجع عالیقدر شیعیان ضمن اشاره به منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری در جهت توجه به تولید و صنعت در کشور گفتند: اگر مشکلات بخش تولید حل شود وضعیت معیشت و تورم در کشور به سامان می رسد.
ایشان بر لزوم توجه به تحول در نظام اداری کشور تاکید نمودند و افزودند: باید نیروهای متعهد و متخصص در بدنه ادارات، وزارت خانه ها و همینطور تمام دستگاههای حکومتی به کار گرفته شوند که دغدغه اصلی آنان حل مشکلات مردم و افزایش اعتماد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشد.
حضرت آیت الله العظمی سبحانی ضعف های سیستم بانکی و ضرورت اصلاح هرچه زودتر سیستم بانکی کشور و تحقق بانکداری اسلامی را خاطرنشان کردند و ادامه دادند: سیستم بانکی برای مردم مشکلاتی به وجود آورده است که باید بعد از اصلاح نظام سود و بهره در ساختار بانکی کشور بانکداران بعنوان امانتداران مردم باشند.
محسن رضایی هم در این دیدار بعد از ارائه گزارشی از اقدامات و دستاوردهای دولت سیزدهم در یک سال قبل تصریح کرد: دولت سیزدهم نیازمند رهنمودها و نصایح مراجع عظام تقلید برای تحقق اهداف و خدمت رسانی به مردم است.
وی ضمن اشاره به این که انبوهی از مشکلات اقتصادی از دهه های گذشته تا کنون متراکم شده است اظهار داشت: دولت بعد از روی کار آمدن و صدمه شناسی و انجام برنامه ریزی های لازم در جهت حل مشکلات اقتصادی کشور گام برمی دارد.
رضایی با تکیه بر این که نظام پولی و بانکی هنوز به صورت کامل منطبق بر احکام اسلامی و شرعی و بانکداری اسلامی نیست، اضافه کرد: ساختار بانکی کشور از 50 سال قبل تابحال تغییری نکرده و خیلی از استانداردهای نظام مالی و پولی در آن رعایت نشده است.
وی تصریح کرد: در همین راستا دولت سیزدهم برنامه ریزی برای طرح اصلاح سیستم بانکی را بعد از بررسی و تصویب در شورایعالی سران قوا شروع کرده است و از سال آینده تمامی بانکها موظف به اجرای آن هستند و بطور قطع نظرات معظم له در این حوزه راهگشا است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور همینطور ضمن اشاره به طرح اصلاح یارانه ها در دولت اظهار داشت: بخش بزرگی از یارانه اختصاص یافته در کشور و در سالهای گذشته هدفمند نبود و دولت طرح اصلاح بزرگ اقتصادی و اصلاح نحوه پرداخت ارز ترجیحی را شروع کرده است که یکی از اهداف دولت در این طرح فقرزدایی و بازگرداندن یارانه اختصاصی به کالاهای اساسی به بخش صدمه پذیر جامعه بعنوان صاحبان اصلی یارانه ها است.
رضایی با اشاره به اینکه توانمندسازی اقشار صدمه پذیر و فقرا در کنار ریشه کن کردن فقر در حاشیه شهرها در دولت سیزدهم در حال انجام می باشد اظهار داشت: فقرزدایی در کنار فقیرزدایی اولویت و هدف اصلی دولت سیزدهم است که در همین راستا دو هزار و 20 محله تحت عنوان طرح 2020 در شهرهای بزرگ شناسایی شده است و محله به محله برای فقرزدایی و توانمندسازی این بخش از جامعه برنامه ریزی و اقدامات اجرایی شروع شده است.
وی ضمن اشاره به این که در 50 سال قبل کشور همواره از بیماری مزمن تورم رنج برده است اظهار داشت: دولت سیزدهم برنامه ریزی نموده است تا بعد از کاهش نرخ تورم در کشور به دنبال تثبیت کالاهای مورد نیاز و اساسی مردم حرکت نماید.
دولت با دیپلماسی فعال اقتصادی روابط خویش را با همسایگان بهبود داده است
رضایی افزود: درج قیمت تولیدکننده و مصرف کننده بر روی کالاها یکی از برنامه های دولت سیزدهم و بخصوص وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تثبیت قیمتها است که در این طرح تمام دغدغه های تولیدکننده و مصرف کننده دیده شده است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور اجرای سیاست خارجی متوازن و اولویت ارتباطات خارجی با همسایگان را از مهم ترین اهداف سیاست خارجی دولت سیزدهم برشمرد و اظهار داشت: با سفر آیت الله رئیسی به ازبکستان، ایران رسماً عضو کشورهای پیمان شانگهای می شود و نظام سلطه به این نتیجه خواهد رسید که دولت جمهوری اسلامی ایران به دنبال یک ارتباط همه جانبه با تمام کشورهای جهان و نه یک بخش خاص از جهان است و آنان ناچار هستند موانع را از پیش روی ملت ایران بردارند.
ادامه دارد


1401/06/25
23:48:35
5.0 / 5
227
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , پرداخت , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها