از سوی مدیرعامل بیمه اتكایی امین مطرح شد

آخرین وضعیت بیمه سانچی، با خصوصی شدن بیمه ها فشار روی دولت كمتر می گردد

آخرین وضعیت بیمه سانچی، با خصوصی شدن بیمه ها فشار روی دولت كمتر می گردد

فی بگیر: تخصیص ۳۰۹ ریالی سود به صاحبان سهام بیمه اتكایی امین، آخرین وضعیت بیمه كشتی سانچی و خصوصی شدن بیمه همچون موارد مطرح در مجمع عمومی سالیانه بود كه از جانب مدیرعامل شركت عنوان شد.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام بیمه اتكایی امین با حضور غلامعلی جهانگیری – عضو هیات مدیره – و سید مصطفی كیایی – مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره – برگزار گردید.

با توجه به صورت های مالی این شركت حق بیمه قبولی سال مالی ۱۳۹۶، ۴۷۱ هزار و ۴۷۲ میلیون ریال بوده كه در مقایسه با سال قبل ۴۳ درصد رشد را نشان داده است. حق بیمه واگذاری شركت در سال ۱۳۹۶، ۵۲ هزار و ۵۸۲ میلیون ریال با ۲۰ درصد رشد نسبت به سال قبل بوده كه بابت پوشش اتكایی ریسك های پذیرفته شده پرداخت شده است.

قرارداد واگذاری مجدد به راهبری بیمه مركزی است كه بخش عمده آن به شركت های بیمه داخلی و برخی به شركت های خارجی واگذار شده است. مدیرعامل این شركت می گوید از بابت حق بیمه واگذاری به شركت های خارجی، هیچ ارزی به خارج منتقل نشده و تماما در داخل كشور پرداخت شده است. كارمزد پرداختی در سال ۱۳۹۶، ۱۰۳ هزار و ۲۱۲ میلیون ریال با حدود ۴۹ درصد رشد نسبت به سال قبل بوده كه با روند افزایش حق بیمه قبولی متناسب بوده است.

با توجه به آمارهایی كه مسئولان بیمه اتكای امین در مجمع عمومی سهامداران دادند خسارت پرداختی در سال مالی منتهی به شهریورماه ۱۳۹۶، ۲۰۴ هزار و ۱۰۲ میلیون ریال بوده كه نسبت به سال قبل حدود ۴۸ درصد رشد داشته است، در دوره مالی مذكور خسارت های سنگین پتروشیمی بوعلی، خسارت شناورهای كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران پرداخت شده است.

حدود ۵۰ درصد از كل خسارت پرداختی دوره مالی ۱۳۹۶ مربوط به خسارت پتروشیمی بوعلی، كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بوده كه در مجموع ۴۵ هزار و ۸۷۴ میلیون ریال از خسارت پرداختی از بیمه گران اتكایی قراردادهای واگذاری بازیافت شده است.

تركیب پرتفوی شركت در سال مالی ۱۳۹۶ شامل ۳۰ درصد نفت و انرژی، ۲۵ درصد آتش سوزی، ۱۶درصد مهندسی، ۱۴ درصد مسئولیت، شش درصد بدنه كشتی، پنج درصد باربری، سه درصد هواپیما و یك درصد تمام رشته ها است. ذخایر خسارت های معوق در سال مالی ۱۳۹۶، بالغ بر ۶۵۰ میلیارد ریال می باشد كه نسبت به سال قبل ۲۶ درصد رشد داشته است.

شركت بیمه اتكایی امین بعنوان نخستین شركت بیمه در كشور در سال ۱۳۹۶ با مجوز بیمه مركزی ج. ا. ا میزان ذخایر خسارت معوق خویش را با در نظر گرفتن IBNR (خسارت واقع شده اما اعلام نشده) ۴۵ درصد محاسبه و بعنوان یك پشتوانه در حساب ها منظور كرده است. با وجود تاكیدها و پیگیری های بیمه مركزی از شركت های بیمه در این باره جزو معدود شركت هایی هستیم كه در زمینه ذخایر هیچ گاه مشكلی نداشته ایم و ذخایر خسارت معوق حدود ۴۰ درصد بیش از حق بیمه قبولی بوده است.

در بخشی از این جلسه سید مصطفی كیایی در پاسخ به سوالی در مورد هزینه های اداری شركت، اظهار داشت: هزینه های اداری ما زیر هفت درصد است. این در شرایطی است كه شركت ها هزینه های اداری شان به ۱۰ درصد هم می رسد.

وی در پاسخ به سوالی درباره تصمیم كمیسیون تلفیق و این كه آیا باید از این به بعد سود سپرده ها را به خزانه بدهند، اظهار نمود: با عنایت به تصمیم كمیسیون تلفیق شركت های دولتی باید این طور عمل كنند كه فعلا طبق قانون یك شركت بیمه دولتی وجود دارد آن هم بیمه ایران است. البته كمیسیون تلفیق فقط پیشنهاد دهنده است و این مورد در صحن علنی مجلس شورای اسلامی باید تصویب شود. بیمه ایران خودش واحد پارلمانی دارد. حتما از این به بعد فكری می كنند كه این مورد در صحن علنی مجلس تصویب نشود. امیدوارم هرچه به نفع شركت های بیمه است صورت پذیرد. هر آسیب ای كه به بیمه ایران بخورد به صنعت بیمه ایران می خورد و در سال های آینده كسی امكان جایگزینی بیمه ایران را ندارد.

مدیرعامل بیمه اتكایی امین در پاسخ به سوالی در خصوص این كه آیا تصمیم كمیسیون تلفیق درست است یا خیر، اظهار داشت: من فقط می دانم رئیس كمیسیون تلفیق دبیر كل سندیكای بیمه بوده یعنی بطور قطع شناخت دقیقی از صنعت بیمه داشته است، حال این كه خودش موافق این مورد بوده یا نبوده خبر ندارم، اما یادمان باشد كه اگر ذخائر بیمه عمر و زندگی درست نباشد برای شركت دولتی مشكلی پیش خواهد آمد. من این را نمی دانم كه آیا برای بیمه مركزی این طور خواهد شد یا خیر، ولی مسلم است وقتی سود كمتری گرفته شود باید به بیمه گذاران هم سود كمتری داده شود.

كیایی در پاسخ به سوالی درباره نظر شخصی اش درباره خصوصی شدن بیمه ایران اظهار داشت: قانون اساسی نظر من را نمی خواهد بلكه نظر مردم را می خواهد. از طرفی تغییر قانون اساسی به این آسانی ها نیست.

مدیرعامل بیمه اتكایی امین در مورد EPS محقق شده هم اظهار نمود: سود واقعی هر سهم ما در سال قبل ۲۴۸ ریال بود و امسال ۳۰۹ ریال شده است. از طرفی سرمایه ۲۰۳ میلیارد تومانی ما در كل طول سال وجود نداشت و حدودا هفت ماه سرمایه ما ۱۵۵ میلیارد تومان بوده است كه در ۱۸ اردیبهشت ماه افزایش سرمایه به ثبت رسید. اگر بخواهیم این مسائل را محاسبه نماییم یك مقدار سودمان تغییر می كند.

وی درباره رتبه بندی شركت های بیمه توسط بورس، اضافه كرد: ما رتبه دوم شركت های فعال در صنعت بیمه را كسب كردیم، اما از نظر افشای اطلاعات و شفافیت رتبه اول را داریم. هرچند سازمان حسابررسی خیلی سخت گیر است، ما حتی یك بند حسابرسی نداشتیم. البته بندی برای همه شركت ها بود كه ما را هم شامل می شد.

كیایی در مورد عرضه قسمتی از سهم دولتی بیمه اتكایی امین توسط سازمان خصوصی سازی در بورس (كه در ۱۶ بهمن ماه عرضه می شود)، اظهار داشت: با خصوصی شدن بیمه ها فشار روی دولت كمتر می گردد. ما نیاز داریم سهامداران بزرگتر و توانمندتری با ما كار كنند. دو سال بود كه مجوز واگذاری سهم دولتی شركت به بخش خصوصی را داشتیم، اما این واگذاری در زمان وزیر اقتصاد سابق (علی طیب نیا) انجام نشد، متشكریم كه سهم دولتی مستقیم را از بیمه ها كم می كنند. امیدوارم كه غیرمستقیم های دولتی را هم كم كنند.

مدیرعامل بیمه اتكایی امین درباره خسارت كشتی سانچی و تاثیر آن روی صورت های مالی شركت هم اظهار نمود: این خسارت بعنوان خسارت معوق شركت ها ثبت شده این كه این خسارت قطعی و پرداخت شود بستگی به این دارد كه جعبه سیاه باز شود و مشخص شود مقصر حادثه كدام شركت است. تا جعبه سیاه باز نشود كه مقصر چه كسی بوده این مورد تا دو سه هفته آینده مشخص می گردد.

وی ادامه داد: پس از این اتفاقات شركت بیمه نروژی بعنوان لیدر عمل می كند و هر كس سهم خویش را می دهد. ما پس از حادثه اعلام كردیم كه آماده پرداخت خسارت هستیم و این مورد هیچ مشكلی برای شركت تولید نمی كند، حتی ما اعتقاد داریم كه ای كاش ظرفیت بیشتری داشتیم چون كه چند سال تحریم سبب آب دیده شدن صنعت بیمه ما و به خصوص شركت های اتكایی شد.

كیایی تصریح كرد: این كه چه كسی مقصر حادثه بوده در پرداخت خسارت توسط شركت های بیمه تفاوتی ندارد، در هر صورت خسارت پرداخت خواهد شد.

مدیرعامل بیمه اتكایی امین در پاسخ به سوالی در این مورد اگر خسارت عمدی باشد، اظهار داشت: در چند سال قبل خلبان یك هواپیما (هواپیمایی لوفتانزا) از قصد هواپیما را به كوه های آلپ زد و همه آن افراد فوت كردند. در آن صورت كه مشخص شد حادثه هم عمدی است خسارت را شركت های بیمه پرداخت كردند. در نتیجه این كه حادثه عمدی باشد یا نباشد در این كه شركت های بیمه خسارت را پرداخت خواهند كرد، تاثیری ندارد. اتفاقا سه ایرانی در داخل آن هواپیما بودند كه خسارت را گرفتند این كه شركت های بیمه خسارت را می دهند قطعی است.

وی در مورد وضعیت مالیات شركت اظهار نمود: تا ۳۱ شهریورماه سال ۱۳۹۵ مالیات ما تسویه شده است و هیچ بدهی در این مورد نداریم.




1396/11/02
13:57:28
5.0 / 5
5887
تگهای خبر: سرمایه , سهام , سهامداران , سود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لینک دوستان فی بگیر
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها