متوسط قیمت و تورم ۲۴ كالای خوراكی اعلام گردید
به گزارش فی بگیر در خردادماه سال جاری بیشترین افزایش هزینه خانوار ایرانی برای تأمین كالاهای خوراكی به گروه حبوبات برمی گردد، كه افزایش تا ۱۲۵ درصدی هم بین این گروه وجود دارد. در بعضی اقلام هم كاهش قیمت ثبت شده كه تا ۳۶ درصد می رسد.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، گزارش رسمی مرکز آمار از تغییر شاخص قیمت کالا و خدمات در خرداد از این حکایت داشت که تورم سالانه در خردادماه تا ۲۷.۸ درصدرسیده است. در عین حال که با تغییر تورم نقطه به نقطه، خانوارهای کشور به صورت میانگین ۲۲.۵ درصد بیشتر از خرداد ۱۳۹۸ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده بودند.
اما تازه ترین گزارش از وضعیت تورم کالاهای خوراکی در میان ۲۴ گروه نشان داده است که پنج قلم در خرداد سال جاری نسبت به همین ماه پارسال کاهش قیمت داشته اند؛ به صورتی که گوشت گاو و گوساله با کاهش ۹.۸ درصدی به صورت متوسط در هر کیلوگرم ۸۳ هزار و ۸۰۰ تومان، گوشت گوسفند با ۶ درصد کاهش ۹۸ هزار و ۶۰۰ تومان، سیب زمینی با ۳۶.۶ درصد کاهش ۴۲۰۰ تومان، پیاز با ۲۳.۷ درصد کاهش ۳۴۰۰ تومان و رب گوجه فرنگی با ۱۹.۶ درصد کاهش هر کیلو به صورت متوسط ۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان در بازار عرضه شده است.
اما در بعضی اقلام افزایش قابل توجهی وجود دارد که عموما در گروه حبوبات است. هر کیلو عدس در خردادماه سال جاری نسبت به همین ماه پارسال ۱۲۵.۷ درصد گران شده و هر کیلو به صورت متوسط ۲۱ هزار و ۹۰۰ تومان فروش رفته است. همینطور لوبیا چیتی با ۶۳.۳ درصد رشد هر کیلو ۲۶ هزار و ۳۰۰ تومان عرضه شده است.
افزایش قیمت در بعضی اقلام دیگر هم قابل توجه است که همچون آنها می توان به چای خارجی بسته ای که با ۷۶ درصد افزایش قیمت به صورت متوسط ۶۱ هزار و ۹۰۰ تومان فروش رفته است اشاره نمود.
برنج خارجی هم افزایش قیمت بالای ۵۰ درصدی داشته و با هر کیلو ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان رشد ۵۵.۷ درصدی نسبت به خردادماه سال قبل دارد، این در شرایطی است که برنج ایرانی با متوسط قیمت هر کیلو ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان فروش رفته که افزایش ۱۴.۵ درصدی دارد.
متوسط قیمت کالای خوراکی در خرداد۹۹
منبع: feebegir.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب