بازگشت بورس های جهانی به مدار نزولی

بازگشت بورس های جهانی به مدار نزولی

به گزارش فی بگیر بیشتر فاكتورهای مهم بورسی جهان ریزشی شدند.


به گزارش فی بگیر به نقل از آسوشیتدپرس، در شرایطی که ویروس کرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می کند و شمار مبتلایان و قربانیان در جهان کماکان رو به افزایش است، تلاش ها برای یافتن واکسن کرونا بیش از پیش شدت گرفته است. اظهارات اخیر استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا در خصوص احتمال افزایش نرخ بیکاری آمریکا به ۲۵ درصد و گزارش بانک " مورگان استنلی" از تداوم وضعیت کنونی تا حداقل سال آینده سبب شده است تا اشتیاق معامله گران به سرمایه گذاری های سنگین کم شود.
نرخ بیکاری آمریکا در ماه آوریل همانطور که انتظار می رفت دو رقمی شد و به ۱۴.۷ درصد رسید. در شرایطی که روند بازگشایی کسب و کارها در آمریکا به تدریج شروع شده است، بالاترین نرخ بیکاری از دهه ۱۹۳۰ می تواند دارای نتایج زیادی برای رشد اقتصای سه ماهه دوم سال نیز باشد. برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت این ارقام را فاجعه آمیز خوانده است. نرح مشارکت در بازار کار نیز به ۵۱.۳ درصد رسیده که در طول تاریخ مدرن اقتصاد آمریکا بی سابقه است.
رابرت پاولیک، کارشناس سرمایه گذاری در موسسه "الیت استون ولث" اظهار داشت: بازارها دوست دارند که از رسیدن به وضعیت بهتر در آخر سال بشنوند. اساسا هم اکنون کسی امیدوار نیست که شرایط تغییر کند اما طولانی شدن زمان بازگشت به حالت عادی خبر خوبی نیست.
با این وجود معامله گران به خبر پیشرفت در مذاکرات تجاری بین چین و آمریکا روی خوشی نشان دادند. در تماس تلفنی رابرت لایت هایزر، وزیر بازرگانی آمریکا با لیو هه، معاون نخست وزیر چین دو طرف بر سر فراهم کردن فضای مطلوب برای تحقق تعهدات هدف گذاری شده فاز نخست توافق تجاری با یکدیگر به تفاهم رسیدند. اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص وخیم بودن روابط دو طرف موجب نگرانی هایی از تشدید مناقشات شده بود.
از طرف دیگر نیز چین سال قبل تنها پنج میلیارد دلار در امریکا سرمایه گزاری نموده است که کمترین رقم از زمان رکود بزرگ ۲۰۰۸ تابحال شمرده می شود. در سه ماهه نخست امسال نیز چین تنها ۲۰۰ میلیون دلار در آمریکا سرمایه گزاری نموده است.
حالا دو عامل کلیدی در تعیین مسیر آینده شاخص ها نقش اساسی دارند: نخست اینکه آمریکا و چین به توافق تجاری پایبند خواهند ماند یا شاهد دور دیگری از جنگ تعرفه ها خواهیم بود و دوم اینکه بازگشایی تدریجی اقتصاد در کشورهای مختلف تا چه حد موفقیت آمیز خواهد بود و کشورها خواهند توانست شیب نزولی سرعت شیوع ویروس کرونا را ادامه دهند یا شاهد آغاز موج دوم همه گیری در جهان خواهیم بود. هم چنین بازارها به شدت مشتاق شنیدن اخبار مثبت تری از پیشرفت های دارویی در زمینه مقابله با کرونا هستند.
بورس آمریکا
در وال استریت، بیشتر شاخص ها نزولی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۴۵ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۴ هزار و ۲۲۱.۹۹ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۲ درصد کاهش تا سطح ۲۹۳۰.۳۲ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با صعود ۰.۷۸ درصدی در سطح ۹۱۹۲.۳۴ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
با تداوم اختلافات بین انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر روابط آینده دو طرف حالا انگلیس و آمریکا، کار مذاکرات برای امضای پیمان تجارت آزاد را با یکدیگر آغاز نموده اند. این مذاکرات به سرپرستی رابرت لایت هایزر، وزیر بازرگانی آمریکا و لیز تراس، وزیر تجارت انگلیس با مشارکت ۳۰۰ کارشناس در چارچوب ۳۰ گروه مذاکره کننده شروع شده است.
قبل از این، اتاق بازرگانی آمریکا به دولت انگلیس سفارش کرده بود تا هر چه زودتر به توافقی با اتحادیه اروپا بر سر روابط تجاری و مالی آینده برسد تا بدین ترتیب مسیر امضای پیمان تجارت آزاد بین آمریکا و انگلیس و سرمایه گذاری بیشتر آمریکا در این کشور برقرار شود. شرکت های آمریکایی ۷۵۰ میلیارد دلار در انگلیس سرمایه گزاری نموده اند.
اگر طرفین تا اختتام امسال به توافقی مشخص نرسند، انگلیس بازار واحد اروپایی را نیز ترک خواهدنمود و روابط تجاری دو طرف کانال مانش تابع مقررات سازمان تجارت جهانی خواهد بود. دو طرف هم چنین تا ماه ژوئن برای رسیدن به چارچوب کلی فرصت دارند و در صورت منقضی شدن این مهلت می توانند با توافق یکدیگر آنرا تمدید کنند. از طرف دیگر انگلیس مذاکره برای امضای پیمان تجارت آزاد را با نروژ و استرالیا نیز آغاز نموده است.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۰۶ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۵۹۳۹.۷۳ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۰.۷۳ درصدی و ایستادن در سطح ۱۰ هزار و ۸۲۴.۹۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۱.۳۱ درصدی در سطح ۴۴۹۰.۲۲ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۶۳ درصد پایین رفت و به ۶۶۷۲.۲۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۱۲ درصدی تا سطح ۲۰ هزار و ۳۶۶.۴۸ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۶۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۱۹۶.۰۲ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افت ۰.۱۴ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۳۹۵۳.۲۴ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۰۷ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۵۴۰۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در میان دیگر فاکتورهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۲۴ درصد افزایش به ۲۴.۳۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۱۱ درصدی به ازای ۲۹.۷۴ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همین طور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۱۵ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۰۰.۴۴ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۱ درصدی به ازای ۱۵.۶۸ دلار مبادله شد.



1399/02/23
14:10:01
5.0 / 5
2840
تگهای خبر: اقتصاد , تجارت , دلار , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها