همایش اقتصاد دیجیتال
دژپسند: برای عبور از مشكلات باید مسیر اقتصاد هوشمند را در پیش گرفت
به گزارش فی بگیر وزیر اقتصاد با تاكید بر ضرورت هر چه سریعتر حركت به سمت اقتصاد هوشمند اظهار داشت: باید برای عبور از مشكلات و تنگناها راه های میان بر را بهره برد كه مهمترین آن اتكا به اقتصاد هوشمند است.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، فرهاد دژپسند در دومین همایش اقتصاد دیجیتال، رونق تولید و سامانه هوشمند پاسخگو اظهار نمود: انقلابی كه این روزها در عرصه اقتصاد هوشمند رخ داده موجب تحقق اهداف بنیادین اقتصادی شده است. این انقلاب ستون هایی را شكل داده كه در قامت آن می توان به اقتصاد هوشمند رسید.
وی با بیان این كه در اقتصاد هوشمند مفاهیمی فراتر از تحولات در عرصه فناوری وجود دارد، اضافه كرد: شكل گیری اقتصاد دیجیتال و دانش بنیان بعنوان یكی از ملزومات اساسی اقتصاد هوشمند است در همین باره چند روز گذشته برای سهم اقتصاد دیجیتال در افق چشم انداز ۲۰ ساله هدف گذاری هایی صورت گرفت، چون اقتصاد دیجیتال باید ستونی در راه تحقق اقتصاد هوشمند باشد. در اقتصاد هوشمند علاوه بر فناوری های نو مفاهیم دیگری وجود دارد كه در آن نقش انسان را كاملا متمایز می كند. در این اقتصاد دیگر پرت منابع نداریم.
وزیر اقتصاد با تاكید بر ضرورت وجود شفافیت اظهار نمود: سوال در میدان شفافیت شكل می گیرد هر چه موضوعات شفاف تر باشد سوالات نیز بیشتر می شود.
وی در توضیح مدلی برای اقتصاد هوشمند اظهار داشت: گام اول آن است كه چقدر توانسته ایم شرایط را خوب ببینیم. وقتی شناخت كافی وجود داشته باشد در گام دوم می توان عوامل را تحلیل كرد. در گام سوم باید به قدرت پیش بینی و نگاه به دور دست ها رسید و در گام چهارم سناریو و هدف گذاری و طراحی مشخص می شود.
دژپسند با تاكید بر این كه تكنولوژی باید در اختیار انسان باشد، اظهار داشت: از فساد می نالیم چون نتوانسته ایم به تكنولوژی دست پیدا نماییم وقتی ارباب رجوع با فردی دارای قدرت مواجه می شود. می خواهند هر جور شده به هدفش برسد در این شرایط فرد قدرتمند از قدرتش برای رسیدن به منافع شخصی خود استفاده می نماید كه این همان فساد است اگر در این زمینه فناوری تعریف شود دیگر روابط فیس تو فیس این چنینی وجود ندارد مثلا طبق فناوری تعریف شده اگر كردار آن فرد فاقد شرایط باشد تقاضا رد می شود.
وزیر اقتصاد با بیان این كه بهره گیری از اقتصاد هوشمند و هوش مصنوعی موجب بیشتر شدن شفافیت به میزان ۱۱ درصد می شود، به ارائه مثالی برای توضیح این مساله پرداخت و اظهار داشت: ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار از سرمایه بانك ها به سبب كلاهبرداری های ناشی از مسائل هویتی از بین می رود بلاك چین ها می توانند ۷ تا ۹ میلیارد دلار از این مقدار را كاهش دهند. چون شفافیت ایجاد می شود. اگر در این راه از مدلهای كسب و كار نوین استفاده گردد دو تا ۵ درصد ضریب GDP افزوده می شود. این شامل بخش صنعت هم می شود اگر صنعت هوشمند باشد و از اینترنت اشیا استفاده گردد تا ۴۰ درصد تعامل پذیری كسب و كار افزوده می شود.
بگفته وی طبق بررسی ها در صورت استفاده از اینترنت اشیا در شهرها، كارخانه ها و حتی در خرده فروشی ها تا سال ۲۰۲۵، ۱۱ هزار میلیارد دلار ارزش افزوده به دنبال خواهد داشت. با استفاده از هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۹ شاهد افزایش بهره گیری از ربات ها می شویم و تا سال ۲۰۳۸ ظهور ربات های انسان نما موجب می شود جامعه ما وارد عصر دیگری شود. اینها نشان میدهد كه اقتصاد هوشمند ثروت خلق می كند و لازم است برای عبور از مشكلات و تنگناها از دورنمای شناخته شده و راه های میانبر بهره برد.
وی افزود: وقتی در اقتصاد از دو رقمی بودن نرخ بیكاری و تورم، نوسان نرخ رشد، منفی بودن نرخ رشد سرمایه گذاری و پایین بودن درآمد سرانه می نالیم دلیلش آن است كه نتوانسته ایم به راه های میانبر دسترسی پیدا نماییم آن هم در شرایطی كه روی گنج نشسته و دارای بهترین ذخایر به خصوص از حیث معادن، نفت و گاز و منابع انسانی هستیم.
دژپسند اضافه كرد: كشوری كه در سال ۱۹۸۱ وضعیتش به شكلی بود كه مردمانش روی درخت زندگی می كنند، امروز با بهره گیری از مشاوران به شرایطی رسیده كه فرزندان ما در آن جا درس می خوانند و ما به این علت به خود می بالیم. ما باید بوسیله راه های میانبر به موفقیت در علم و اقتصاد دست پیدا نماییم اگر می خواهیم با سرعت این راه را برویم باید مسیر اقتصاد هوشمند را در پیش بگیریم.
منبع: فی بگیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب