رییس سازمان زمین شناسی خبر داد
تغییر در سیمای استان های معدنی با ساخت پهپادهای ژئوفیزیك هوایی
به گزارش فی بگیر رئیس سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی با بیان اینكه با كشف معادن آهن، مس و طلا در استان قم این استان به استان فلزی تبدیل شد، اظهار داشت: برای دستیابی به محدوده های امیدبخش به فناوری های به روز نیاز داریم كه در همكاری با دانشگاه شریف درصدد طراحی و ساخت پهپادها با كاربرد در ژئوفیزیك هوایی هستیم.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا دكتر علیرضا شهیدی امروز در مراسم امضای تفاهم نامه همكاری میان سازمان زمین شناسی و دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینكه این سازمان كار ژئوفیزیك هوایی را از سال ۱۳۸۱ با همكاری یكی از شركت های كانادایی آغاز نموده است، اظهار نمود: این داده برداری هوایی برای مناطق دشتی بوده است، در صورتیكه كشور علاوه بر مناطق دشتی دارای مناطق كوه و كوهپایه ای است، بدین جهت از هلی كوپتر نیز در این زمینه بهره بردیم.
وی با تاكید بر اینكه در مطالعات ژئوفیزیك هوایی از سه روش مگنومتر، رادیومتری و الكترومغناطیس استفاده شد، اشاره كرد: با تكامل و پیشرفت دانش، تجهیزات ژئوفیزیك هوایی جدید به سمت كوچكتر شدن حركت كرده است و از طرف دیگر می طلبد كه در امتداد كاهش هزینه های تمام شده و صرفه جویی از پهپادها در این زمینه بهره ببریم.
شهیدی، امضای تفاهم نامه با دانشگاه صنعتی شریف را در این راستا ذكر كرد و اضافه كرد: در این همكاری دانشگاه شریف مبادرت به طراحی پهپادهای مورد نیاز در ژئوفیزیك هوایی خواهدنمود.
رئیس سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی با اشاره به اینكه این سازمان در شصتمین سال تاسیس خود قرار دارد، تصریح كرد: تابحال این سازمان در برهه های خاصی مبادرت به تولید اطلاعات پایه زمین در حوزه های زمین شناسی و اكتشافات معدنی كرده است.
وی با اشاره به همكاری این سازمان با دانشگاه شریف، افزود: برای این منظور ۲۵ بلوك هوایی برای برداشت هوایی انتخاب كردیم كه مساحت آن بالغ بر ۲ میلیون و ۷۵۰ كیلومتر خطی و حدود ۶۵۰ هزار كیلومتر مربع می شود.
شهیدی با اشاره به كاهش عیار معادن كشور، اظهار داشت: آنچه كه در سطح بوده، كشف شده است و ما به دنبال كشف معادن در اعماق زمین هستیم.
بگفته وی، برمبنای آمارها در دنیا ۲۵ تا ۵۵ درصد از معادن بزرگ دنیا در عمق ۱۰۰ تا ۲۰۰ متری قرار دارند.
رئیس سازمان زمین شناسی با اشاره به مطالعات ژئوفیزیك هوایی در كشور، اضافه كرد: در این مطالعات در كردستان معادن آهن و مس كشف شده است و امیدواریم در سال انقلاب معدنی به اهداف مورد نظر دست یابیم.
شهیدی انجام این مطالعات را سبب تغییر در سیمای استان ها دانست و در این زمینه توضیح داد: بعنوان مثال استان قم یك استان غیر فلزی شناخته شده بود، ولی با مطالعات انجام شده سیمای این استان به استان فلزی تغییر یافت.
رئیس سازمان زمین شناسی افزود: در این استان معادن آهن، مس و طلا كشف شده است.
منبع: فی بگیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب