33 درصد محصولات كشاورزی در كردستان فرآوری می گردد
به گزارش فی بگیر رئیس سازمان جهاد كشاورزی كردستان اظهار داشت: حالا 33 درصد از 2 میلیون و 900 هزار تن محصول كشاورزی تولیدی در این استان فرآوری می گردد.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایرنا، خالد جعفری روز پنجشنبه در همایش منطقه ای غرب كشور با عنوان چالش های فرآوری تولیدات و محصولات غذایی تصریح كرد: در این استان 122 واحد فراوری و صنایع تكمیلی كشاورزی پروانه بهره برداری گرفته اند.
وی اضافه كرد: در این واحدها سالانه 33 درصد از 2 میلیون و 900 هزار تن محصول تولیدی فرآوری می گردد كه عمده این محصولات به خارج از استان صادر می گردد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی كردستان افزود: سرمایه گذاران این استان حالا 52 واحد دیگر فرآوری و صنایع تبدیلی را دست راه اندازی دارند كه جهاد كشاورزی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، اشتغال فراگیر و تفاهم نامه دولت با بانك سینا و بنیاد بركت حدود یك هزار و 820 میلیارد ریال تسهیلات به آنها پرداخت كرده است.
جعفری خاطرنشان كرد: امروز صنایع غذایی یكی از موارد مهم در تامین امنیت غذایی است كه توسعه صنایع تبدیلی و تكمیلی در این بخش از اهداف وزارت جهاد كشاورزی است و از سه سال پیش پیشبرد اهداف را دنبال می كند.
وی با اشاره به اینكه كردستان در تولید بسیاری محصولات كشاورزی در كشور دارای رتبه های برتر است، تصریح كرد: در فرآوری این محصولات از عقب ماندگی بزرگی برخوردار هستیم كه این مساله در خیلی از مواقع به ضرر كشاورزان تمام می گردد.
رئیس دانشكده كشاورزی دانشگاه كردستان هم در این همایش اظهار داشت: با وجود اینكه از 2 دهه پیش در كشور تلاش های گستره ای برای توسعه صنایع تبدیلی برداشته شده اما به سبب سرمایه گذاری كم و عدم توجه به پتانسیل ها این صنعت همچنان داری عقب افتادگی هایی است.
اسعد وزیری اضافه كرد: یكی از بهترین پتانسیل ها برای توسعه صنعت و صنعتی شدن استان، صنایع غذایی و تبدیلی است چون این صنایع با عنایت به پتانسیل های مختلف استان همچون بكر بودن منطقه، گیاهان دارویی و میزان تولیدات استان حلقه مفقود در توسعه محسوب می شوند.
وی تصریح كرد: برای بالفعل كردن این پتانسیل ها در جهت ایفاگری نقش صنایع تكمیلی و تبدیلی در كردستان می توان با راه اندازی بنگاه های زودبازه و برند سازی محصولات كشاورزی، عقب ماندگی استان در صنایع تبدیلی را با ورود بخش خصوصی و حمایت های دولت جبران كرد.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایرنا، همایش منطقه ای غرب كشور با عنوان چالش های فرآوری تولیدات و محصولات غذایی غرب كشور با هدف بررسی زمینه های تولید سفارشی محصولات دامی و كشاورزی به منظور قرار گیری هدفمند در سبد غذایی كشور برگزار گردید.
نقش مدیریت در صنایع غذایی، روش های نوین فرآوری و نگهداری مواد غذایی، راهكارهای كاهش تركیبات افزودنی و وارداتی در صنایع غذایی، مستند سازی فرایند تولید محصولات بومی و ارزش گذاری محصولات كشاورزی بومی از محورهایی تخصصی این همایش بود.
این همایش با مشاركت دانشگاه كردستان و بوعلی سینای همدان، اتحادیه انجمن علمی دانشجوی علوم دامی و صنایع غذایی بو علی سینا همدان، انجمن علمی دانشجویان علوم مهندسی صنایع غذایی دانشگاه كردستان، سازمان جهاد كشاورزی و دانشگاه علوم پزشكی برگزار گردید.
3034/9102
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب