افزایش هزینه های تامین انرژی جهان با تشدید تحریمها

افزایش هزینه های تامین انرژی جهان با تشدید تحریمها

به گزارش فی بگیر، وزیر نفت اظهار داشت: تحریمها با تضعیف ثبات بازار و کاهش سرمایه گذاری بموقع، هزینه های تأمین انرژی را بیشتر می کند.



به گزارش فی بگیر به نقل از وزارت نفت، محسن پاک نژاد امروز پنجشنبه، اول آبان ۱۴۰۴ در بیست و هفتمین اجلاس وزارتی کشورهای صادرکننده گاز (جی ئی سی اف) با تکیه بر این که مایه خرسندی است که در دوحه، پایتخت کشور دوست و برادر، قطر، بعنوان وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران حضور دارم، اظهار نمود: در اینجاییم تا در مورد سیاستها و فعالیتهای «مجمع کشورهای صادرکننده گاز» همفکری و تبادل نظر نماییم. ابتدا فرصت را مغتنم شمرده از دولت و مردم قطر برای میزبانی و میهمان نوازی گرم شان، سپاسگزاری می کنم.
وی با اشاره به این که امروز ۴ ماه از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه که با تجاوز رژیم صهیونی اسرائیل، به تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران شروع و با مقاومت بی نظیر مردم و رشادت نیروهای مسلح کشورم، به پشیمانی متجاوزان منجر گردید، می گذرد، اظهار داشت: با این وجود این تجاوز وحشیانه آن قدر وقیح و ددمنشانه بود که جا دارد بارها در مجامع بین المللی مختلف محکوم شود، به ‎ویژه که با تکرار این تجاوز غیرقانونی مقابل قطر، بار دیگر این رژیم نشان داد برای رسیدن به اهداف نامشروع خود به هیچ قاعده، سازوکار و هنجار بین المللی پایبند نیست.
وزیر نفت تاکید کرد: ایران انتظار دارد که همه اعضاء مجمع به مثابه یک خانواده، تجاوزهای رژیم صهیونی به دو عضو خودرا از منظر بی نظمی در نظم، امنیت و صلح جهانی، همین طور مخاطرات و نتایج کوتاه و بلند مدت آنها برای ثبات بازار نفت و گاز محکوم کنند.


نیاز جهان به افزایش عرضه مطمئن انرژی


پاک نژاد با اشاره به اینکه جهان امروز بالاتر از همیشه به افزایش عرضه مطمئن انرژی نیاز دارد، افزود: رشد جمعیت، افزایش شهرنشینی و لزوم برخورداری کشورها از توسعه و رفاه، همگی بیان کننده اینست که تقاضای انرژی در آینده بیشتر می شود.
وی با تکیه بر نقش محوری گاز طبیعی در تامین نیازهای انرژی زندگی امروز بشر اضافه کرد: پیشبینی های مختلف همچون برآورد دبیرخانه مجمع در سال ۲۰۲۵ میلادی نیز نشان میدهد تا سال ۲۰۵۰ تقاضای جهانی گاز ۳۲ درصد بیشتر می شود و سهم گاز طبیعی در سبد انرژی مصرفی جهان از ۲۳ درصد فعلی به ۲۶ درصد می رسد.
وزیر نفت با اشاره به این که این آمار بیان کننده آنست که گاز طبیعی یکی از مؤلفه های اصلی برای تامین امنیت انرژی جهان شمرده می شود، اظهار داشت: از این منظر رویکرد ما بعنوان اعضاء مجمع کشورهای صادرکننده گاز که حدود ۷۰ درصد ذخایر گاز طبیعی جهان را در اختیار داریم، باید عرضه بیشتر گاز طبیعی به بازار جهانی با هدف رسیدن به سهم ۳۰ درصدی گاز در سبد انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ باشد.


ترویج سیاستهای افراطی در جهان برای حذف سوخت های فسیلی


پاک نژاد با اشاره به اینکه اتخاذ رویکرد عرضه بیشتر گاز طبیعی به بازارهای جهانی از طرف اعضاء مجمع کشورهای صادرکننده گاز، چالش برانگیزتر از گذشته به نظر می آید، افزود: خصوصاً که ترویج نگرش ها و سیاستهای افراطی در سطح جهانی در مورد حذف سوخت های فسیلی برای مواجهه با نگرانی های فزاینده در مورد گرمایش جهانی و تغییر اقلیم، مخاطرات جدی برای آینده تقاضای این سوخت ها ازجمله گاز طبیعی بوجود آورده است.
وی اضافه کرد: در چنین محیط نامطمئنی با پیگیری اهداف و رسالت مجمع کشورهای صادرکننده گاز، می توانیم بطور هماهنگ مواضع اصولی خودرا در مورد نقش گاز طبیعی بعنوان بخشی از راهکار مشکلات تامین انرژی و مواجهه با تغییر اقلیم برای جامعه جهانی تشریح نماییم.
وزیر نفت با یادآوری بیانیه هفتمین اجلاس سران کشورهای عضو اظهار داشت: همان گونه که در بیانیه هفتمین اجلاس سران کشورهای عضو در الجزایر در ۲ مارس ۲۰۲۴ نیز تاکید شده است، «چگونگی ترویج مصرف گاز طبیعی و پیشرفت نقش آن در تحقق اهداف توسعه پایدار، مواجهه با فقر انرژی و گذار انرژی»، مهم ترین محور گفت وگوها و همکاری ها در قالب مجمع کشورهای صادرکننده گاز محسوب می شود.


نگرانی ها از نااطمینانی برای سرمایه گذاری


پاک نژاد با اشاره به این که چگونگی توسعه و استفاده از تکنولوژی های جدید برای تولید پایدار گاز طبیعی در پروسه توسعه صنعت گاز در دو سطح ملی و بین المللی نقش تعیین کننده ای خواهد داشت، اضافه کرد: این موضوعات می توانند زمینه های همکاری میان اعضاء مجمع و محورهای اصلی فعالیتهای کارشناسی دبیرخانه مجمع، طی یک دهه آینده باشند.
وی با تکیه بر این که افزون بر نااطمینانی های مورد اشاره، چالش های دیگری نیز وجود دارد، افزود: امروز شاهدیم که پویایی های بازار جهانی انرژی، با اعمال فزاینده تحریمها به بهانه های مختلف بی پایه و اساس بر ضد کشورهای دارنده ذخایر عظیم نفت و گاز، با مخاطره و تهدید روبرو شده است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه این تحریمها با تضعیف ثبات بازار و کاهش سرمایه گذاری بموقع، هزینه های تامین انرژی را بیشتر می کند، اظهار داشت: با وجود تشدید تحریمها ما بازهم مصمم هستیم با استفاده از پتانسیلهای داخلی و توسعه همکاریهای منطقه ای و بین المللی، اجرای برنامه های افزایش تولید گاز طبیعی و پیشرفت کارآیی انرژی را ادامه دهیم و در این راستا، آماده هرگونه همکاری و سرمایه گذاری مشترک با همه کشورهای عضو مجمع هستیم.


تبدیل مجمع به سازمان برای تقویت همکاری ها


پاک نژاد خاطرنشان کرد: در شرایطی که جهان در راه تحول در حوزه انرژی قرار دارد و نااطمینانی ها برای سرمایه گذاری در صنعت گاز بالاتر از هر زمان دیگری سبب نگرانی امنیت انرژی شده است، پیشنهاد می شود مجمع کشورهای صادرکننده گاز «ایجاد سازوکاری برای گفت وگوهای سازنده و مؤثر بین کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده گاز طبیعی را به منظور پیشرفت ثبات و امنیت عرضه و تقاضا در بازارهای گاز در چارچوب مجموعه ای از گفت وگوهای عالی رتبه» دنبال کند.
وی با اشاره به این که در شرایطی که جهان انرژی وارد عرصه های جدیدی می شود و در جهت تقویت همکاریهای چندجانبه انرژی، نیاز است ساختار مجمع کشورهای صادرکننده گاز متناسب با نیازهای روز افزون اعضا در حوزه های سیاست گذاری و فنی تقویت شود، اضافه کرد: شاید امروز زمانی باشد که اعضاء مجمع در اندیشه تقویت و پیشرفت آن بعنوان «سازمان کشورهای صادرکننده گاز» باشند.
وزیر نفت با تکیه بر نقش مشارکت کشورهای عضو اظهار داشت: قدردانی صمیمانه خودرا از کارکنان دبیرخانه برای تمامی کارهای ارزشمندشان و تشکر ویژه خودرا از محمد حامل، به پاس مدیریت عالی و کوشش های صادقانه ایشان در انتهای دوره کاری وی بعنوان دبیرکل مجمع ابراز می کنم.
پاک نژاد با تکیه بر این که قویاً بر این باورم که مجمع با تاکید بر همبستگی، گفتگو و همکاری می تواند نقشی کلیدی در تحولات بازار جهانی انرژی ایفا کند، اظهار نمود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در راه تحقق اهداف مشترک مجمع کشورهای صادرکننده گاز، مشارکت فعال و سازنده خودرا تقویت کند. به طور خلاصه وی با اشاره به اینکه امروز ۴ ماه از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه که با تجاوز رژیم صهیونی اسرائیل، به تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران شروع و با مقاومت بی نظیر مردم و رشادت نیروهای مسلح کشورم، به پشیمانی متجاوزان منجر گردید، می گذرد، گفت: با این وجود این تجاوز وحشیانه آن قدر وقیح و ددمنشانه بود که جا دارد بارها در مجامع بین المللی مختلف محکوم شود، به ‎ویژه که با تکرار این تجاوز غیرقانونی مقابل قطر، بار دیگر این رژیم نشان داد برای رسیدن به اهداف نامشروع خود به هیچ قاعده، سازوکار و هنجار بین المللی پایبند نیست. پاک نژاد با اشاره به این که اتخاذ رویکرد عرضه بیشتر گاز طبیعی به بازارهای جهانی از سوی اعضاء مجمع کشورهای صادرکننده گاز، چالش برانگیزتر از گذشته به نظر می رسد، اضافه کرد: به ویژه که ترویج نگرش ها و سیاست های افراطی در سطح جهانی در مورد حذف سوخت های فسیلی برای مواجهه با نگرانی های فزاینده در مورد گرمایش جهانی و تغییر اقلیم، مخاطرات جدی برای آینده تقاضای این سوخت ها ازجمله گاز طبیعی بوجود آورده است. پاک نژاد تصریح کرد: در شرایطی که جهان در راه تحول در حوزه انرژی قرار دارد و نااطمینانی ها برای سرمایه گذاری در صنعت گاز بالاتر از هر زمان دیگری سبب نگرانی امنیت انرژی شده است، پیشنهاد می شود مجمع کشورهای صادرکننده گاز ایجاد سازوکاری برای گفت وگوهای سازنده و مؤثر بین کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده گاز طبیعی را بمنظور پیشرفت ثبات و امنیت عرضه و تقاضا در بازارهای گاز در قالب مجموعه ای از گفت وگوهای عالی رتبه دنبال کند.



منبع:

1404/08/01
18:19:09
5.0 / 5
15
تگهای خبر: توسعه , تولید , سرمایه , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
فی بگیر FeeBegir فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها

ارائه اطلاعات دقیق و به‌روز از قیمت کالاها، اطلاع‌رسانی به مصرف‌کنندگان، کمک به تجار و بازرگانان و تحلیل و پیش‌بینی بازار