عدم اطلاع رسانی دولت ها زاگرس را گرفتار بحران کرد
فی بگیر: به گزارش فی بگیر، نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه در حفظ و احیا جنگل های زاگرس اظهار داشت: دولت ها دوست دارند عنوان شود همه چیز خوب است که بحران امروز زاگرس نتیجه همین عملکرد بوده است.
به گزارش فی بگیر به نقل از مهر، امروز سه شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴ همایش بین المللی مدیریت پایدار جنگل های زاگرس با مبحث آتشسوزی و حفاظت جنگل در محل وزارت کشور برگزار گردید.
فرخ مسجدی، نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه در حفظ و احیا جنگل های زاگرس در این همایش اظهار داشت: حریق جنگل های زاگرس زندگی ۱۰ میلیون از ساکنان شمال غرب و غرب کشور را تحت تاثیر قرار داده و امروز به جان انسان ها رسیده که شاهد جان باختن افراد در اطفا حریق هستیم.
وی اضافه کرد: جنگل زاگرس قرن ها وجود داشته در سال هایی که نفت و گاز نداشته و سوخت شهرها و روستاها را تأمین می کرده بدون اینکه به وضعیت فعلی گرفتار شود.
مسجدی افزود: اساسا نحوه مدیریت ما در این حوزه ها ایراد دارد و نتوانسته ایم این عرصه ها را درست اداره نماییم. یکی از علل آن بخشی نگری بودن ساختار کشور است. بدین سان هر نهاد کار خویش را انجام می دهد بدون اینکه نتیجه را دنبال کنند.
این مسئول دولتی اظهار نمود: با وجود تلاشهای بسیار در منطقه زاگرس متاسفانه تعداد آتشسوزی ها درحال افزایش وسعت آن درحال گسترش است؛ ضمن اینکه حریق ها درحال توسعه بوده و حل معضل فقط از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خارج از توان این سازمان است.
مسجدی ضمن اشاره به نگهداری جنگلها طی سالهای گذشته توسط مردم، تصریح کرد: امروز هم دولت باید مسئولیت محافظت از جنگلها و عرصه های طبیعی را به مردم واگذار کند و بحران فعلی را با مشارکت آنها حل کند و دولت فقط ناظر باشد.
وی با تکیه بر اهمیت فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم این دغدغه را در حفظ جنگلها به وجود آورد، اظهار داشت: در غیر این صورت اگر برای هر درخت یک سرباز بگذاریم نمی توان از عرصه های جنگلی حفاظت کرد.
این مسئول دولتی ضمن اشاره به رویکرد دولت ها، اظهار داشت: معمولا دولت ها دوست دارند، گفته شود همه چیز خوب است و کمتر اطلاع رسانی از بحران موجود جنگل زاگرس شده که تا امروز کمتر عمق فاجعه درک شده است.
وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد آتشسوزی ها عامل انسانی دارد، خاطرنشان کرد: در این خصوص باید به مردم اطلاع رسانی داشت تا راهکار درست عرضه شود.
مسجدی اظهار داشت: گفتمان سازی نیاز است و باید از جوامع بین المللی هم کمک فنی و تجربی بخواهیم تا بتوانیم بحران زاگرس را رفع نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب