دلار بالا رفت

دلار بالا رفت

به گزارش فی بگیر در واکنش به اخبار بازار کار آمریکا، ارزش دلار جهانی افزایش پیدا کرد.


به گزارش فی بگیر به نقل از رویترز، در خبری خوب برای اقتصاد آمریکا بخصوص در زمانی که نرخ تورم وضعیت نگران کننده ای دارد، شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری این کشور تا نیمه نخست ماه آوریل با ۷۷ هزار نفر کاهش نسبت به ماه قبل به ۵۴۷ هزار نفر رسید که این رقم، پایین ترین رقم ثبت شده طی ۱۱ ماه اخیر تابحال به حساب می آید. طبق اعلام وزارت کار آمریکا، بیشترین میزان کاهش در تقاضای دریافت مزایای بیکاری در ارتباط با ایالت های نیویورک، فلوریدا، جورجیا و تگزاس بوده است.
بانک مرکزی اروپا در نشست ماه آوریل خود همان گونه که انتظار می رفت اعلام نمود نرخ بهره را بدون تغییر در محدوده فعلی حفظ خواهد نمود. نرخ بهره منفی ۰.۲۵ درصدی فعلی در سطح منطقه یورو، پایین ترین نرخ بهره ثبت شده از زمان تشکیل این منطقه پولی به حساب می آید و بانک مرکزی علاوه بر حفظ این نرخ، از قصد خود برای ادامه برنامه عظیم خرید اوراق قرضه اطلاع داده که تا مارس ۲۰۲۲ ادامه خواهد داشت و اعتبار تخصیص یافته به آن هم چیزی در حدود ۱.۸ تریلیون یورو است.
کرونا کماکان روی بخش بزرگی از توان اقتصادی اروپا سایه افکنده است. در آلمان مردم در برلین مقابل پارلمان تجمع کردند تا نسبت به تداوم محدودیت های کرونایی و سیاست های سختگیرانه دولت اعتراض کنند. نتایج نظرسنجی های جدید از آن حکایت می کند که محبوبیت حزب حاکم به یکی از پایین ترین سطوح ۱۰ سال گذشته رسیده است. در انگلیس هم بوریس جانسون- نخست وزیر این کشور- اخطار داده است که روند کاهشی انتشار کرونا در این کشور امکان دارد به آسانی معکوس و کشور با موج سوم کرونا مواجه شود.
سناتور ارشد جمهوری خواه از حمایت سنا از اقدامات لازم برای بازگشت سریع تر به حالت عادی اطلاع داده و افزوده است بدون به جریان افتادن مجدد جریان سرمایه ای و اصلاحات ساختاری بخصوص در حوزه مالیاتی، احیای رقابت پذیری کار دشواری خواهد بود. تیم اسکات همینطور ضمن اعتراف به نتایج سنگین ویروس کرونا بر عملکرد بزرگ ترین اقتصاد جهان در نیمه دوم سال قبل اظهار داشت: ما سال جاری نه تنها شاهد رشدهای دو رقمی خواهیم بود بلکه شاید نظیر آن طی یک قرن اخیر دیده نشده است.
جذابیت دارایی های دلاری بخصوص در حالیکه بانک مرکزی آمریکا بر سر دوراهی افزایش نرخ بهره یا حفظ آن در سطح کنونی قرار گرفته، در نظر معامله گران کمرنگ تر شده است. چشم انداز صعودی بودن تورم در کنار احتمال رونمایی از بسته های حمایتی تریلیون دلاری دیگر توسط دولت بایدن همچون دلایلی است که معامله گران را به این نتیجه رسانده که انتظار دلاری به نیرومندی دلار سال ۲۰۱۹ در کوتاه مدت را نداشته باشند. تزریق نقدینگی به بازار حجم دلار در بازارهای مالی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
تورم در اروپا هم صعودی بوده است تا جایی که متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به مارس با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۱.۳ درصد رسید تا نرخ تورم باردیگر در راه رسیدن به سطح دو درصدی هدف گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه قرار گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به صورت متوسط ۱.۷ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۳ درصد بیشتر شده است. مقرر است بانک مرکزی اروپا در هر ماه ۲۰ میلیارد یورو اوراق قرضه دولتی را خریداری کند.
انتقادات از تداوم سیاست های حمایتی دولت بایدن از اقتصاد آمریکا رو به افزایش است. لری کودلو- مشاور اقتصادی ترامپ- با اشاره به اینکه افزایش نرخ مالیات ها تأثیر زیادی روی کاهش سرعت رشد اقتصادی آمریکا در آینده خواهد داشت، اظهار داشت: اقتصاد ما هم اکنون مثل فردی است که تب و لرز دارد و حالا بایدن با طرح هایش می خواهد یک پتوی خیس روی او بیندازد! برنامه دولت، جلوی میلیون ها اشتغال زایی را خواهد گرفت و آنها باید از این رفتار خود خجالت بکشند. تنها با تغییر این رویکردها به رشد بالا خواهیم رسید.
دلار از آغاز سالجاری میلادی تحت فشار سنگینی قرار داشته اما انتظار کارشناسان بازار ارز این است که رفته رفته دلار به روزهای اوج خود بخصوص در نیمه دوم سال بازگردد. بازدهی دلار در دو هفته نخست آوریل بازدهی کمتری از متوسط سالانه خود داشته است با این وجود با عنایت به بالا رفتن خطر های موجود بر سر راه اقتصاد جهانی تمایل معامله گران به دارایی های پرریسک کاهش یافته و یک مرتبه دیگر رویکرد احتیاطی بر رفتار آنها حکمفرما شده است. این مسئله در بین مدت به نفع ارزهای امن خواهد بود.
روند واکسیناسیون در بعضی از کشورها به دنبال انتشار گزارشاتی از آثار زیانبار آنها روی بعضی از دریافت کنندگان، گرفتار اختلال شده است. در آمریکا استفاده از واکسن جانسون اند جانسون به حال تعلیق درآمده و برنامه قبلی برای صادرات این واکسن به اروپا هم ملغی شده است. دانمارک هم بعد از مشاهده چنین مورد لخته شدن خون، بعنوان اولین کشور جهان استفاده از واکسن آسترا زنکا را کنار گذاشت. وزارت بهداشت هند هم بعد از دریافت برخی گزارشات، واکسن روسی اسپوتنیک را تایید کرده تا استفاده از آنرا آغاز کند.
در حالیکه انتظار می رفت بانک مرکزی آمریکا در نتیجه افزایش تورم دست به تغییر نرخ بهره بزند، رئیس این بانک در اظهارات تازه ای این مسئله را منتفی دانسته و گفته حس ما این است که حالا درست در نقطه ای قرار داریم که رشد اقتصادی خویش را آغاز نماییم. در ماههای آینده میزان اشتغال زایی و رشد اقتصادی ما سریع خواهد شد. در نیمه دوم سال جاری شاهد ثبت رشدهایی خواهیم بود که بسیار نیرومند خواهند بود و من انتظار آنرا ندارم که دلیل قانع کننده ای برای تغییر نرخ بهره بیابیم.
تابحال بیشتر از ۱۴۵ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۳۲۷ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۷۹ هزار و ۵۱۶ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات در ارتباط با آمریکا با ۵۸۳ هزار و ۵۴۵ نفر، برزیل با ۳۸۱ هزار و ۶۸۷ نفر، مکزیک با ۲۱۳ هزار و ۵۹۷ نفر، هند با ۱۸۶ هزار و ۶۱۳ نفر و انگلیس با ۱۲۷ هزار و ۳۴۵ نفر بوده است.
سیمون هاروی - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه مونکس یوروپ - اظهار داشت: بازارها هنوز به قطعیت در مورد مسیر آینده نرسیده اند، چون که اطلاعات دریافتی معمولا کم و متناقض است. تا وقتی که تصویر روشنی از اقتصاد و تصمیمات آتی فدرال رزرو نداشته باشیم حدس این که چه مسیری پیش روی دلار خواهد بود کار اسانی نیست. اگر بانک مرکزی آمریکا در عمل نشان دهد که تمایل دارد فضای مطلوب مالی برای فعالیتهای اقتصادی را حفظ کند شاهد صعود دلار به قله های بالاتر خواهیم بود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۶ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۱.۳۶۸ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس هم معادل ۱.۰۸۸ دلار اعلام گردید. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۶۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۸۳ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱۹ درصد پایین رفت.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۱۸ درصد افزایش به ۱۰۸.۱۲۳ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۲۹۰ دلار مبادله شد. همینطور نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۹۰ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1400/02/03
20:35:51
5.0 / 5
805
تگهای خبر: اقتصاد , دلار , سرمایه , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها