جشن بزرگ بورسهای جهانی

جشن بزرگ بورسهای جهانی

به گزارش فی بگیر شاخصهای مهم بورسی جهان صعود محسوسی داشتند.


به گزارش فی بگیر به نقل از بلومبرگ، سخنان جدید رئیس بانک مرکزی آمریکا سبب اطمینان خاطر بیشتر معامله گران نسبت به آرامش بازارهای پولی شده است. جروم پاول با اشاره به اینکه بانک مرکزی ابزارهای لازم را برای مدیریت فشار تورمی در اختیار دارد، اضافه کرد: به تدریج که اقتصاد به سمت بازگشایی حرکت نماید سیاست ها عادی تر خواهد شد. او همینطور وعده داد در صورتیکه مسیر حرکت تورم بگونه ای باشد که خطر تغییر انتظارات بازار را تشدید کند، بانک مرکزی وارد عمل شود. در مدل جدید سیاست گذاری فدرال رزرو مقرر است اجازه عبور محدود نرخ تورم از سطح دو درصدی داده شود.
در حالیکه موج جدید کرونا اروپا را در نوردیده و در آمریکای لاتین هم روند شیوع بیماری کماکان در سطح نگران کننده قبل باقی ماند است، در آمریکا هم احیانا شاهد خیزش مجدد ویروس خواهیم بود. دکتر آنتونی فاوچی- رئیس مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های عفونی آمریکا در اظهاراتی که معامله گران را نگران کرده است، اظهار داشت: الان در مرحله بسیاری قرار داریم و با کوچک ترین اشتباهی شاهد آغاز موج چهارم شیوع بیماری کووید-۱۹ در آمریکا خواهیم بود.
صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود اعلام نمود با بهبود نسبی در روند مبارزه با کرونا، متوسط رشد اقتصادی سال جاری جهان ۶.۰ درصد خواهد بود که این رقم نسبت به گزارش قبلی که در ماه ژانویه انتشار یافته بود، ۰.۵ درصد بهبود یافته است. بعد از رشد منفی ۳.۳ درصدی در سال قبل، انتظار می رود متوسط رشد اقتصادی جهان در سال آینده مثبت ۴.۴ درصد باشد. با این وجود طبق گفته گیتا گوپیناث- اقتصاددان ارشد این نهاد- احیای رشد اقتصادی در نقاط مختلف یکسان نخواهد بود.
در حالیکه انتظار می رود متوسط رشد اقتصاد جهان در سال جهانی به بالاترین سطح خود در نیم قرن اخیر برسد، احیای کامل اقتصادها و بازگشت سیاست های پولی و مالی به سطح عادی طولانی تر از چیزی خواهد بود که پیش تر تصور می شد. کریستالینا جیورجیوا- رئیس صندوق بین المللی پول- ضمن اشاره به در دسترس نبودن واکسن برای همه مردم جهان اظهار داشت: کماکان مردم بیشتری شغل های خویش را از دست می دهند و فقر بیشتر می شود. به صورت کلی چشم انداز اقتصادی جهان بهبود یافته است اما ریسک ها کماکان به قوت خود باقی هستند.
وزارت کار آمریکا اعلام نمود که شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در این کشور تا آخر ماه مارس با ۶۱ هزار نفر افزایش نسبت به دوره قبل به ۷۱۹ هزار نفر رسیده است. با اینکه این رقم نسبت به رکوردهای ثبت شده چهار ماه قبل کاهش خوبی داشته اما این ارقام هنوز فاصله معناداری با رقم ۲۲۰ هزار نفری ثبت شده پیش از آغاز بحران کرونا دارد. برآورد می شود درآمد بیشتر از ۱۸ میلیون شاغل آمریکایی تحت تأثیر کرونا کاهش پیدا کرده باشد.
اتاق بازرگانی آمریکا با انتشار گزارشی نسبت به مخاطرات برنامه دولت بایدن برای سرمایه گذاری دو تریلیون دلاری در زیرساخت های اقتصاد آمریکا اخطار داده است. به قول این اتاق، منابع مالی این طرح مقرر است از راه افزایش محسوس مالیات ها تامین گردد که این مسئله سبب کاهش رقابت پذیری اقتصاد آمریکا در سطح جهان و سرعت احیای رشد اقتصادی خواهد شد که دقیقا متضاد چیزی است که این بسته پیشنهادی هدف گذاری کرده است.
با وجود آن که دولت آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ و بایدن حدود پنج تریلیون دلار تابحال برای کاستن از تبعات اقتصادی ناشی از ویروس کرونا تخصیص داده اند احتمال رونمایی و اجرایی شدن از یک بسته حمایتی عظیم دیگر وجود دارد. به قول بعضی از منابع آگاه، دولت بایدن بعد از اجرایی شدن بسته حمایتی ۱.۹ تریلیون دلاری در نظر دارد یک بسته دیگر را با هدف کاستن از فاصله طبقاتی و تقویت زیرساخت های اقتصادی اجرایی کند.
گزینه تصدی گری وزارت بازرگانی آمریکا در دولت بایدن در مصاحبه با نشریه وال استریت ژورنال از آغاز مذاکرات تجاری با چین حمایت کرده و افزوده است: تعرفه ها به شرکت ها و مصرف کنندگان آمریکایی خسارت زده است اما این تعرفه ها دارای مزایایی هم بوده اند. این وکیل سابق در امور تجارت که خود دارای پدر و مادری چینی است، برداشته شدن ناگهانی تعرفه ها را به ضرر اقتصاد آمریکا دانسته و گفته است پیش از این کار باید اصلاحاتی در نظام گمرکی فعلی انجام گیرد.
تابحال بیشتر از ۱۳۴ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۳۷۵ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۹۰۷ هزار و ۶۵۲ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات در ارتباط با آمریکا با ۵۷۳ هزار و ۲۱۹ نفر، برزیل با ۳۴۱ هزار و ۹۷ نفر، مکزیک با ۲۰۵ هزار و ۵۹۸ نفر، هند با ۱۶۷ هزار و ۶۹۴ نفر و انگلیس با ۱۲۶ هزار و ۹۸۰ نفر بوده است.
دریک هالپینی - تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در بانک میتسوبیشی - اظهار داشت: به صورت کلی هنوز ریسک های زیادی در بازارهای مالی وجود دارند که روند معاملات را دست کم تا نیمه نخست سال جاری تحت تأثیر خود قرار می دهند. وضعیت کرونا هنوز مایه نگرانی بزرگی است بخصوص آن که هنوز نمی توانیم با قاطعیت بگوییم که واکسن های موجود در مقابل گونه های جهش یافته ویروس هم کارایی بالای خویش را حفظ نموده اند. اینکه تنش های ژئوپلتیکی تا چه حد مناسبات تجاری را تحت تأثیر قرار دهند هم مهم می باشد.
بورس آمریکا
در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.
شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۳ هزار و ۴۸۳.۰۱ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۴۳ درصد افزایش تا سطح ۴۰۹۷.۵۷ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۹۱ درصد صعود در سطح ۱۳ هزار و ۸۱۳.۶۱ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۸۳ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۹۴۲.۲۲ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۰.۱۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۲۰۲.۶۸ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با پیشروی ۰.۵۷ درصدی در سطح ۶۱۶۵.۷۲ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۴۷ درصد بالا رفت و به ۸۶۳۷.۸۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۰۷ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۷۰۸.۹۸ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۱۶ درصد بالا رفت و در سطح ۲۹ هزار و ۸.۰۷ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود ۰.۱۷ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۵۱۱۲.۲۱ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۰۲ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۹۹۸.۷۷ واحدی به کار خود خاتمه داد. در میان دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۲۲ درصد افزایش به ۵۹.۷۴ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۱۹ درصدی به ازای ۶۳.۲۷ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همینطور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۱.۰۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۵۴.۹۵ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۹۳ درصدی به ازای ۲۵.۵۶ دلار مبادله شد.



1400/01/20
12:06:58
5.0 / 5
971
تگهای خبر: اقتصاد , تجارت , دلار , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها