ادامه حركت صعودی دلار در معاملات جهانی

ادامه حركت صعودی دلار در معاملات جهانی

ارزش دلار مقابل همه ارزهای مهم افزایش پیدا کرد.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از رویترز، مشاهده جهش های اخیر این ویروس در نقاط مختلف و همینطور افزایش مبتلایان نشان میدهد که باید مدت زمان بیشتری را برای آخر کار کرونا با اقتصاد جهانی در نظر گرفت. بانک جهانی اخطار داده است که تا آخر سال جاری بین ۵۵ تا ۶۳ میلیون نفر در سرتاسر جهان تحت تأثیر کرونا گرفتار وضعیت فقر مطلق خواهند شد. در برنامه این بانک با هدف کاستن از تبعات اقتصادی کرونا که از آوریل سال قبل شروع شده و تا ماه ژوئن ادامه خواهد داشت ۵۵ میلیارد دلار اعتبار تخصیص داده شده است که به ۱۳۰ کشور وام پرداخت می شود.
جروم پاول - رئیس بانک مرکزی آمریکا - در سخنانی با ابراز امیدواری نسبت به احیای بخش قابل توجهی از اقتصاد آمریکا تا آخر سال جاری، گفته است در نتیجه وادار شدن دولت و بانک مرکزی به افزایش مخارج خود و تزریق نقدینگی، افزایش نرخ تورم تا آخر سال اجتناب ناپذیر خواهد بود اما مدیریت تقاضا مسئله مهمی است که بعد از عادی شدن شرایط باید به آن توجه کرد تا از اوج گیری بیشتر تورم جلوگیری شود. پاول بار دیگر به سرمایه گذاران اطمینان خاطر داد که ابزارهای لازم برای مدیریت تورم در اختیار بانک مرکزی این کشور است.
بازار ارز در هفته های اخیر تحت تأثیر افزایش نگرانی ها از طولانی تر شدن احیای رشد اقتصادی در میان معامله گران بوده و همین مسئله هم ارزهای امن تر را به مقصدی جذاب تر برای معامله گران تبدیل نموده است. برای اولین بار در طول سالجاری بازدهی ین ژاپن در مقابل یورو مثبت شده و فرانک سوییس هم به پیشروی خود ادامه داده است. بعضی از تحلیل گران ارز معتقدند فرانک سال جاری بهترین عملکرد را از نظر بازدهی در میان ارزهای اصلی خواهد داشت، هرچند که دلار هم از نیمه دوم سال عملکرد بهتری از شروع سال خواهد داشت.
با اختلافات تازه در مباحث تجاری روند تأمین قطعات مورد نیاز خیلی از کارخانه ها واحدهای تولیدی مبتلا به اختلال شده است. این مسئله بخصوص در تأمین قطعات وارداتی از چین نمود بیشتری پیدا کرده جایی که دولت بایدن کماکان موضع سرسخت دولت ترامپ را در برابر چین تغییر چندانی نداده است. در نتیجه همین اختلالات هم بعضی از شرکتهای خودروسازی اعلام نموده اند خطوط تولید خویش را در بعضی از نواحی تعطیل می کنند. در نتیجه این مشکل تازه تولید شده احیانا شاهد کاهش حجم تولیدات صنعتی در آمریکا و اروپا خواهیم بود که این امر سبب خواهد شد فرایند احیای رشد اقتصادی طولانی تر از قبل شود.
تضعیف چشم انداز اقتصادی اروپا در کنار ثابت باقی ماندن نرخ بهره در ژاپن سبب افزایش جذابیت دلار برای معامله گران شده است. اختلاف نظر بین انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر مسئله ایرلند و کنترل های مرزی سبب شده است تا بروکسل، لندن را به شکایت در مجامع جهانی تهدید کند. از طرف دیگر و با افزایش شمار مبتلایان به کرونا، انگیزه احتیاطی فعالان اقتصادی بالاتر رفته و این مسئله سبب جذابیت دارایی های امن تر نظیر دلار برای آنها شده است. با روند فعلی انتظار می رود که رشد اقتصادی سه ماهه دوم کشورهای اروپایی هم نتواند به سطوح نیرومند مورد انتظار برسد.
جروم پاول - رئیس بانک مرکزی آمریکا - در سخنانی که باعث اطمینان خاطر معامله گران گردید، از افزایش نرخ تورم به ۲.۴ درصد در ماه های آتی اطلاع داد اما افزود که این افزایش کاملا برنامه ریزی شده بوده و بانک مرکزی توانایی خویش را در مدیریت تورم حفظ نموده است. در انگلیس هم بانک مرکزی این کشور اعلام نمود نرخ بهره را در سطح ۰.۱ درصد کنونی حفظ می نماید و انتظار دارد روند افزایشی نرخ تورم در ماه های آتی هم ادامه پیدا کند هر چند که این بانک از راه ابزارهای در اختیار خود اجازه نخواهد داد تا این نرخ فاصله بسیاری از سطح دو درصد بگیرد.
روابط آمریکا با چین بار دیگر گرفتار تنش های جدیدی شده است. آنتونی بلینکن - وزیر خارجه آمریکا- در مسافرت به ژاپن از چین خواست تا از سیاست آنچه وی آنرا تهاجمی در منطقه پاسفیک خواند دست بکشد. از سوی دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا هم بر سر اعمال بعضی از مقامات چینی به افترا نقض حقوق بشر به جمع بندی رسیده اند. چین بزرگ ترین شریک تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا است و افزایش تنش های بین طرفین می تواند به مانند دوره ترامپ بر مراودات تجاری و حجم سرمایه گذاری های متقابل دو طرف تأثیر منفی بگذارد.
پیشبینی می شود که اقتصاد آمریکا سال جاری به سریع ترین رشد ثبت شده یک دهه خود برسد اما باتوجه به عملکرد بسیار بد سال قبل این امکان وجود دارد که اقتصاد آمریکا هم به مانند خیلی از کشورهای دیگر تا سال آینده نتواند سطح تولیدات ناخالص داخلی خویش را به سطوح ثبت شده پیش از کرونا برساند. طبق پیشبینی نهادهای مختلف همچون صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۲۱ هم مثبت اما کمتر از چین خواهد بود. آمریکا بعنوان اصلی ترین کانون درگیر با کرونا در جهان مجبور شده است حدود ۱۰ تریلیون دلار به اقتصادش تزریق کند.
افزایش بازدهی اوراق قرضه کماکان توجه معامله گران بسیاری را جذب کرده است و آنها منتظرند تا واکنش بانک مرکزی آمریکا را به معادله بدهی، نقدینگی و نرخ بهره ببینند. از شروع ماه مارس تابحال گمانه زنی ها برای تغییر سیاست های پولی فعلی فدرال رزرو بالا گرفته است. بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه داری آمریکا حالا و برای اولین بار بعد از چندین ماه به بالای ۱.۶ درصد رسیده که این مسئله جذابیت معاملات ارزی را کاهش داده است. هم اکنون نرخ بهره آمریکا در محدوده صفر تا ۰.۲۵ درصدی قرار دارد و نرخ تورم در حال حرکت به سمت دو درصد است.
تابحال بیشتر از ۱۲۵ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۵۷۳ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۷۵۰ هزار و ۵۵۹ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات در ارتباط با آمریکا با ۵۵۷ هزار و ۷۲ نفر، برزیل با ۲۹۸ هزار و ۸۴۳ نفر، مکزیک با ۱۹۹ هزار و ۴۸ نفر، هند با ۱۶۰ هزار و ۶۸۷ نفر و انگلیس با ۱۲۶ هزار و ۳۸۲ نفر بوده است.
سیمون هاروی - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه مونکس یوروپ - اظهار داشت: بازارها هنوز به قطعیت در مورد مسیر آینده نرسیده اند، چون که اطلاعات دریافتی معمولا کم و متناقض است. تا وقتی که تصویر روشنی از اقتصاد و تصمیمات آتی فدرال رزرو نداشته باشیم حدس این که چه مسیری پیش روی دلار خواهد بود کار اسانی نیست. اگر بانک مرکزی آمریکا در عمل نشان دهد که تمایل دارد فضای مطلوب مالی برای کارهای اقتصادی را حفظ کند شاهد صعود دلار به قله های بالاتر خواهیم بود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۵ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۴۸۵ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس هم معادل ۱.۰۶۹ دلار اعلام گردید. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۳۷ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۷۱ دلار مبادله شد. یورو ۰.۳۱ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۲ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۱۴ درصد افزایش به ۱۰۸.۷۸۱ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۱۳ دلار مبادله شد. همینطور نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۲۴ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1400/01/06
13:08:57
5.0 / 5
1008
تگهای خبر: اقتصاد , پرداخت , تولید , دلار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها