چند راهكار برای پیشگیری از ریزش بورس چند سفارش به سهامداران

چند راهكار برای پیشگیری از ریزش بورس چند سفارش به سهامداران

یك تحلیلگر اقتصادی با اشاره به اینكه شركت های بورسی می توانند با انتشار اوراق مشاركت شركتی، در جهت توسعه و تأمین منابع مالی خود گام بردارند، اظهار داشت: باید شرایط این اقدام برای آنها فراهم گردد، چونكه این اتفاق دو تأثیر مثبت به دنبال دارد كه یك مورد آن، نرفتن شركت ها به سمت بانك ها برای دریافت وام است كه پول های بانكی را آزاد و فرصت بیشتری برای مردم در جهت دریافت وام بوجود می آورد. علاوه براین، اوراق مشاركت شركتی سودی بیشتر از سپرده های بانكی همراه با نوسانات كمتر دارد.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، میثم هاشم خانی در یک گفت و گوی زنده اینستاگرامی درباره وضعیت بازار سهام، اظهار نمود: منطقی است افرادی که وارد بورس می شوند، ریسک پذیر باشند و دارایی را وارد این بازار کنند که بتوانند روی آن ریسک کنند، چونکه در صورتیکه به این سرمایه نیاز داشته باشند، در شرایط نوسانی بازار تلاش می کنند تا آنرا از بازار خارج کنند که می توانند بر نوسانات بازار اثرگذار باشد.

آسیب شناسی ریزش های بورس
وی با اشاره به اینکه یکی از چالش های بازار سرمایه را ورود تعداد زیادی سهامدار نورسیده که شناختی از این بازار ندارند، دانست و اظهار داشت: به دنبال رشدهای قابل توجه شاخص بورس، ارزش یک سوم از سهام شرکت های موجود در بورس افزایش یافت که بخش عمده علت این امر، ورود افراد آماتور به بورس است که صرفاً با شناخت نام ایران خودرو، سهام آنرا خریده اند بدون اینکه شناختی از وضعیت شرکت و سهم آن داشته باشند.
این کارشناس اقتصادی افزود: زمانی که دولت افراد زیادی را به حضور در بازار سرمایه تشویق کرد، باید در این حوزه به آنها گوشزد می کرد که دارایی را وارد بورس کنند که بتوانند روی آن ریسک کنند و تا یکسال آینده به آن نیاز نداشته باشند. همچنین، این افراد سهام نخرند و سرمایه خویش را در یونیت صندوق های موجود در بورس، سرمایه گذاری کنند، چونکه این مورد هم تلاطم بازار را کمتر و هم سود بیشتری را نصیب سهامداران می کند.
در ادامه، این تحلیلگر اقتصادی دامنه نوسان و حجم مبنا را از عوامل اثرگذار بر نوسانات اخیر بازار اثرگذار دانست و اضافه کرد: صف در بازار سرمایه نماد فساد است، چونکه اینکه چه کسی در صف جلوتر و چه کسی عقب تر است، انبوهی از فساد را بوجود می آورد و در اغلب کشورها تلاش براین است تا صف خرید و فروش در بورس شکل نگیرد، چونکه صف باعث تشکیل فساد و هیجانی کردن بازار می شود.

راهی برای تقویت بازار سرمایه
به قول هاشم خانی، هم اکنون با کاهش درآمدهای نفتی، پولی در صندوق توسعه ملی وجود ندارد و تزریق منابع به بورس چاپ پول و افزایش تورم است؛ بنابراین تنها اقدام مفید دولت برای تقویت بورس این است که با انجام ندادن اقداماتی چون توقف ناگهانی صادرات محصول و مجدد از سر گرفتن آن، تغییرات قوانین صادرات و واردات و نرخ فروش دلار صادراتی، در فعالیتهای شرکت ها و کسب وکارها دخالت نکند.

چند سفارش به سهامداران در شرایط فعلی بورس
وی افزود: اگر می خواهیم وضعیت بورس بهتر شود باید حضور شرکت های معروف و شناخته شده به بازار سرمایه را تسهیل نماییم، چونکه در نگاه خوشبینانه سهامداران به آینده بازار اثرگذار است. گفتنی است که شرکت های بورسی می توانند با انتشار اوراق مشارکت شرکتی، در جهت توسعه و تأمین منابع مالی خود گام بردارند که باید شرایط این اقدام برای آنها فراهم گردد، چونکه این اتفاق دو تأثیر مثبت به دنبال دارد که یکی نرفتن شرکت ها به سمت بانک ها برای دریافت وام است که پول های بانکی را آزاد و فرصت بیشتری برای مردم در جهت دریافت وام بوجود می آورد. علاوه براین، اوراق مشارکت شرکتی سودی بیشتر از سپرده های بانکی همراه با نوسانات کمتر دارد.
این کارشناس اقتصادی در انتها به سهامداران در شرایط فعلی سفارش کرد سرمایه ای که وارد بورس می کنید باید به آن احتیاج نداشته باشید، چونکه خیلی بعید است که فردی امروز سهام شرکتی را بخرد و هفت تا هشت ماه بعد آنرا بفروشد و ضرر کند. اگر هم ضرر کند، اتفاق فاجعه آوری رخ نمی دهد. همچنین، برای خرید سهام، اولویت خویش را بر خرید یونیت صندوق های موجود در بورس بگذارید، چونکه ریسک کمتر و سود بیشتری دارد.




منبع:

1399/06/26
11:40:00
5.0 / 5
1314
تگهای خبر: اقتصاد , توسعه , دلار , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها