دلار در بازارهای جهانی نیرومندانه پیش می رود

دلار در بازارهای جهانی نیرومندانه پیش می رود

فی بگیر: شاخص دلار با قدرت در میانه كانال جدید تثبیت شد.


به گزارش فی بگیر به نقل از رویترز، بانک مرکزی آمریکا در اطلاعیه ای اعلام نمود بوسیله بازارهای ثانویه به بازار اوراق قرضه شرکتی ورود خواهدنمود. این اقدام بعد از آن صورت می گیرد که فدرال رزرو در آخر نشست خود تصمیمی برای تغییر نرخ بهره که حالا در محدوده صفر تا ۰.۲۵ درصدی قرار دارد نگرفت.
از طرف دیگر افزایش تنش ها در شبه جزیره کره بعد از انفجار دفتر ارتباط مشترک دو کره توسط کره شمالی، تنشهای مرزی بین چین و هند و هم چنین احتمال اتخاذ رویکرد سخت گیرانه تر مقابل چین توسطآمریکا به دنبال اعمال تحریم های جدید موجب بازگشت رویکرد احتیاط در میان معامله گران بازار ارز شده است.
رودریگو کارتیل، استراتژیست ارشد بازارهای ارز در بانک ملی استرالیا اظهار داشت: آخرین خبرها از تحولات اقتصادی نیز نتوانسته اند چیزی از نگرانی ها کم کنند. انتظار داریم با شروع بازگشایی مجدد کسب و کارها، سیر شیوع ویروس کرونا در جهان باردیگر صعودی شود و سوال اینجاست که دولت ها و بانکهای مرکزی چگونه می خواهند بین مباحث اقتصادی و سلامتی یک موازنه برقرار کنند.
از طرف دیگر فاکتورهای کلان اقتصادی منتشرشده درباره کشورهای اروپایی نشان دهنده این است که شرایط کماکان تا حد زیادی بد باقی مانده است؛ هر چند که بانک مرکزی اروپا اعلام نموده است برنامه خرید اوراق قرضه خودرا با ۶۰۰ میلیارد یورو افزایش به ۱.۳۵ تریلیون یورو خواهد رساند و این برنامه را تا سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داد.
طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ماه منتهی به می با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۰.۱ درصد رسید که ۱.۱ درصد کمتر از تورم ثبت شده در دوره مشابه سال قبل شمرده می شود. همین طور متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به می در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۰.۶ درصد اندازه گیری شده که ۰.۱ درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است. این تورم هم چنین یک درصد کمتر از تورم ثبت شده در دوره زمانی مشابه سال قبل است.
این نرخ تورم فاصله بسیار زیادی با سطح دو درصدی هدفگذاری شده توسط بانک مرکزی اروپا دارد.
زک پندل، قایم مقام بخش ارزی بانک گلدمن ساکس اظهار داشت: اقدامات اخیر صورت گرفته توسط کمیسیون اروپا و بانک مرکزی اروپا موجب کاهش ریسک های موجود بر سر راه اقتصادهای اروپایی خواهد شد. با این وجود چالش بازطراحی یک ساختار مالی فراگیر در اروپا به قوت خود باقی است و برای پرداختن به ضعف های موجود باید تغییرات بیشتری اعمال شود.
از طرف دیگر با بازگشایی مجدد کسب و کارها شاهد اوج گیری شیوع ویروس کرونا بوده ایم و در بعضی از نقاط چین محدودیت های رفت و آمدی باردیگر به اجرا درآمده اند تا جلوی شیوع بیشتر ویروس کرونا که طبق اعلام مقامات بهداشتی چین دارای برخی رفتارهای متفاوت از ویروس اولیه آن است گرفته شود. طبق اعلام مقامات چینی ویروس کرونای جدید بوسیله اروپا وارد چین شده است.
تابحال بیش از هشت میلیون و ۷۶۵ هزار و ۳۶۷ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین ۴۶۲ هزار و ۶۸۲ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۲۱ هزار و ۴۰۷ نفر، برزیل با ۴۹ هزار و ۹۰ نفر، انگلیس با ۴۲ هزار و ۴۶۱ نفر، ایتالیا با ۳۴ هزار و ۵۶۱ نفر و فرانسه با ۲۹ هزار و ۶۱۷ نفر بوده است.
جین فولی، کارشناس مسائل ارزی در " روبو بانک" اظهار داشت: بازارها بین جریان مختلفی از اخبار گیر کرده اند. از یک سو شاهدیم که بانکهای مرکزی جریان عظیمی از نقدینگی را به بازارها تزریق کرده اند و از طرف دیگر تنش های ژئوپلتیکی به سطوح کم سابقه ای رسیده است که می تواند عواقب ناگواری برای اقتصاد جهانی داشته باشد.
در حوزه تجارت خارجی نیز عملکرد ناامیدکننده اقتصادهای آمریکایی ادامه دارد؛ صادرات آمریکا تا اختتام ماه آوریل با کاهش ۲۰.۵ درصدی نسبت به ماه قبل روبه رو شده است که این رقم در طول یک دهه اخیر بی سابقه بوده است. در طرف واردات نیز آمریکایی ها ۱۰.۷ درصد کمتر از ماه قبل واردات داشته اند. آمارهای مشابه انتشار یافته برای کانادا نیز نشان میدهد در ماه آوریل صادرات با کاهش ۲۹.۷ درصدی و واردات با کاهش ۲۵.۱ درصدی روبه رو شده است و افزایش کسری تراز تجاری، دلار کانادا را تحت فشار قرار داده است.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۸ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۹۷.۶۳۷واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل. ۰۴۹ دلار اعلام گردید.
ارزهای اروپایی
مخالفت بعضی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نظیر هلند، دانمارک، سوئد و اتریش با طرح پیشنهادی فرانسه و آلمان تابحال مانع از آن شده است تا بسته یک تریلیون یورویی حمایتی از اقتصادهای اروپایی در مقابل ویروس کرونا به مرحله اجرا در آید. از طرف دیگر مرزهای اتحادیه اروپا هنوز به روی شمار زیادی از کشورها بسته باقی خواهد ماند که این مساله روی تجارت خارجی و جریانات سرمایه ای موثر خواهد بود.
از طرف دیگر روند افزایش کسری بودجه در انگلیس سایر کشورهای اروپایی کماکان ادامه دارد و بنظر می رسد با رویکرد دولت ها در افزایش مخارج خود باید شاهد تداوم این وضعیت در ماه های آینده باشیم. مساله ای که فشار بر روی یورو و پوند را در ماه های آتی بیش تر خواهدنمود.
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ریزش ۰.۶۵ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۳۴ دلار مبادله شد. یورو ۰.۳۲ درصد پایین رفت و با عقبرفتناز کانال ۱.۱۲ به ۱.۱۱۷ دلار رسید.
ادوارد مویا - تحلیلگر بازار ارز در موسسه اواندا - اظهار داشت: کماکان دارایی های امن در موقعیت بهتری قرار دارند بااینکه شرایط مثل ماه قبل نیست. حالا بیشتر از آنکه معامله گران رفتار دلار را زیر ذره بین قرار داده باشند منتظرند ببینند بانکهای مرکزی سوئیس و ژاپن چه خواهند کرد و با نرخ بهره خود که همین حالا هم در سطح منفی قرار دارد چه خواهند کرد.
ارزهای آسیایی
عملکرد اقتصادهای بزرگ آسیا نیز کماکان در سطح ناامیدکننده ای باقی مانده است. طبق اعلام دولت ژاپن در سه نخست امسال اقتصاد این کشور ۰.۶ درصد کوچک تر شده است. این رشد که ۰.۳ درصد بیشتر از رشد پیش بینی شده قبلی توسط کارشناسان است، بدترین عملکرد اقتصاد ژاپن از سال ۲۰۱۵ تابحال شمرده می شود. بانک مرکزی ژاپن از ماه مارس تابحال در مجموع حدود ۱۴.۴ تریلیون ین نقدینگی به اشکال مختلف به بازارهای مالی تزریق کرده است تا از نتایج اقتصادی ویروس کرونا بکاهد.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همین طور هر دلار با ۰.۱ درصد افزایش به ۱۰۶.۸۶۵ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۶۳ دلار مبادله شد. همین طور نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۷۱ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1399/03/31
15:21:52
5.0 / 5
2367
تگهای خبر: اقتصاد , پرداخت , تجارت , دلار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها