طرح جدید سازمان توسعه تجارت

عبور از روزهای كرونایی صادرات با قطار

عبور از روزهای كرونایی صادرات با قطار

به گزارش فی بگیر در جدید ترین جلسه مدیران سازمان توسعه تجارت گزینه های پیش روی ایران برای عبور از دوران دشوار صادرات تحت تأثیر شیوع كرونا بررسی گردید.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، با تایید ورود ویروس كرونا به ایران از روزهای ابتدایی اسفند ماه سال گذشته، برخی از كشورهای همسایه اعلام نمودند كه به منظور پیشگیری از ورود این ویروس به كشورهایشان محدودیت هایی در راه تردد در مرزهای مشترك با ایران برقرار می كنند.
هرچند این محدودیت ها در ایام پس از آن گسترده تر شد اما با گذشت حدود یك ماه از این اتفاق، حدودا تمامی كشورهای جهان همچون همسایگان ایران هم با ویروس كرونا درگیر شده اند و با جهانی شدن این شیوع، صادرات و جابجایی محصولات به سوالی بین المللی برای تمام كشورها تبدیل گشته است.
در ایران هم با وجود محدودیت های وضع شده، در طول هفته های گذشته تمامی مرزهای زمینی بسته نشده اند و خیلی از آنها هرچند با محدودیت به كار خود ادامه داده اند.
با این وجود با عنایت به اهمیت منابع حاصل از این صادرات برای اقتصاد ایران، سازمان توسعه تجارت در طول هفته های گذشته كوشیده برنامه هایی برای پیشگیری از كاهش میزان صادرات كالاهای ایران در دستور كار قرار دهد كه جدید ترین طرح این سازمان استفاده از ظرفیت خطوط ریلی برای صادرات كالاهاست.
در این رابطه حمید زادبوم – رئیس سازمان توسعه تجارت – در جدید ترین جلسه برگزار شده میان مدیران این سازمان گفته است: به منظور یافتن مسیرهای جایگزین برای تردد كالا از مرزهایی كه به سبب مشكل بیماری كرونا از جانب كشورهای همسایه به صورت موقت مسدود شده است، سازمان توسعه تجارت ایران پیشنهاد فعال سازی مسیرهای جایگزین ریلی به جای زمینی در مرزهای كشور همچون استفاده از خط ریلی میرجاوه -كویته، استفاده از ظرفیت خط ریلی خوی- وان، استفاده از ظرفیت دریایی چابهار -گوادر و همینطور استفاده از شناورهای رو- رو در بنادر شمالی برای تردد كامیون حمل بار به قزاقستان و روسیه را مطرح كرده بود كه در این نشست پیشنهادات مزبور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت، وی ادامه داد: خوشبختانه مسیر ریلی "خوی- وان" هم اكنون فعال است و بهره برداری از آن تا سقف ۱.۵ میلیون تن در سال قابل افزایش است. مسیر ریلی "میرجاوه-كویته" هم به سبب فرسودگی و برخی مشكلات فنی حداكثر تا سالی ۱۰۰ هزار تن قابل بهره برداری است. در مورد استفاده از ظرفیت دریایی "چابهار-گوارد" هم قرار شد مسؤلان وزارت راه و شهرسازی و وزارت امور خارجه مبحث را مورد بررسی فنی-اجرایی قرار دهند. همینطور بنا شد دستگاه های مسئول، بازگشایی مجدد مرز "اینچه برون" تا پس از ۱۳ فرودین ماه، فعال سازی مرز "سرخس" برای حمل محموله های غذایی به آسیای میانه و بازگشایی مرزهای جنوب عراق در هفته جاری را به قید فوریت بررسی نمایند.



1399/01/09
00:12:35
5.0 / 5
3585
تگهای خبر: اقتصاد , تجارت , توسعه , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها