سال جهش تولید،

شناسایی تسریع كننده های توسعه در اقتصاد جهش ساز است

شناسایی تسریع كننده های توسعه در اقتصاد جهش ساز است

به گزارش فی بگیر كردستان استاد اقتصاد دانشگاه كردستان اظهار داشت: شناسایی تسریع كننده های توسعه برای تولید جهش ساز خواهد بود و منظور از جهش تولید نیز همین است.


حامد قادرزاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه تعبیر ذهنی از تولید بیشتر، تولید فیزیكی است اظهار نمود: تولید با تعبیر فایده، همه انواع فایده را شامل شكلی (فرآوری و تبدیل محصولات تا مرحله مصرف نهایی)، فایده زمانی ( تولید كالاهای خارج از فصل، توسعه انبارداری، سردخانه داری و....) و فایده مكانی(تولید برمبنای مزیت نسبی) و فایده مالكیتی را در بر می گیرد.
وی ادامه داد: تولید صرف بدون توجه به تكمیل فرآیندهای لازم ممكنست مشكل كوتاه مدت را حل كند اما حل مشكل طولانی مدت مستلزم فراهم كردن زمینه افزایش ارزش افزوده و تكمیل این پروسه است كه به دنبال خود نتایج اشتغالزایی، تخصص و تقسیم كار و همین طور توزیع عادلانه درآمد را به دنبال خواهد داشت.
این استاد اقتصاد دانشگاه كردستان با اشاره به اینكه افزایش ارزش افزوده و تكمیل پروسه آن جهش تولید است، اشاره كرد: این نگرش، دو هدف تولید و ارزش افزوده و همین طور كاهش هزینه های ناشی از تولید همراه با اریب اقتصادی را همزمان تحقق می بخشد.
وی با اشاره به اینكه نگاه به تولید جهشی یا جهش تولید با اهمیت تر از میزان فیزیكی تولید است، عنوان كرد: امروزه مهمترین تولید، تولید با حداقل هزینه است و این مزیت تحقق نمی یابد مگر این كه دیدجامع نگری در برنامه ریزی حاكم باشد، در نتیجه معتقدم این نگاه جامع و مانع است، مشروط بر این كه درست تعبیر و تفهیم شود.
قادرزاده افزود: تحقق اهداف شعار سال مستلزم ایجاد زمینه تحقق از طرف بخش دولتی است و نخستین اقدام در این راه باور به تمركززدایی در اقتصاد است.
وی اشاره كرد: اقدام دوم استفاده مطلوب از سرمایه های انسانی و تكمیل زنجیره ارزش تولید با نگاه تخصص گرایی بمنظور تخصیص بهینه منابع است كه خود كاهنده هزینه های زیست محیطی و تحقق بخش اهداف توسعه پایدار و كاهش فاصله بین سیاستگذاران و مجریان بخش خصوصی است.
این استاد اقتصاد دانشگاه كردستان اظهار داشت: نكته سوم تلاش در جهت فاصله گرفتن از دستوری برخورد كردن با اقتصاد و فراهم كردن زمینه استفاده از قوانین اقتصادی منطبق با شرایط هر منطقه برمبنای تحقیقات میدانی مشروط بر رعایت اهداف بلندمدت و ارزشی است.
وی اظهار نمود: شرط تحقق اهداف توسعه پایدار، تولید برمبنای حداكثرسازی منافع جانبی و حداقل كردن هزینه های جانبی محیط فعالیت، سایر محیط هایی كه از آن اثر پذیری در زمان حال و آینده دارند، گروه هدف و سایرینی كه از آن بطور مستقیم و غیر مستقیم منفعت یا ضرری دریافت می كنند است.
قادرزاده درانتها با اشاره به اینكه یكی از این كاتالیزورها همانا مردمی كردن اقتصاد بعنوان نخستین اصل اقتصاد مقاومتی است، تصریح كرد: برنامه ای با منافع سرریز نتیجه بخش و با هزینه های زیاد جانبی هر چند اگر در كوتاه مدت اجرایی شود اما در طولانی مدت غیر مفید و لطمه رسان خواهد بود پس شناسایی كاتالیزورهای انجام آن و فراهم نمودن انها جهش ساز خواهد بود و منظور از جهش تولید نیز همین است.




منبع:

1399/01/05
13:49:33
5.0 / 5
3658
تگهای خبر: اقتصاد , توسعه , تولید , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها