بورس های جهانی به هم ریخت!

بورس های جهانی به هم ریخت!

فی بگیر: انتشار اخبار متناقض برگزیت موجب سردرگمی معامله گران گردید.


به گزارش فی بگیر به نقل از بلومبرگ، معاملات روز چهارشنبه بازارهای سهام جهان به مانند روزهای قبل كاملا تحت تاثیر اخبار مربوط به حوزه چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و جنگ تجاری بین چین و آمریكا قرار گرفت.
بعد از ماه ها اختلاف بر سر مسائل تجاری و اعمال تعرفه های متقابل، واشنگتن و پكن بر سر فاز نخست گام های لازم برای رسیدن به توافق تجاری با یكدیگر به اشتراك نظر رسیدند. طبق اعلام كاخ سفید، ترامپ از برنامه قبلی برای افزایش تعرفه بر روی واردات محصولاتی به ارزش ۱۵۶ میلیارد دلار از چین صرف نظر خواهدنمود و از جانب دیگر چین میزان خرید محصولات كشاورزی آمریكا را افزایش خواهد داد. هر چند هنوز جزئیات بیشتری از فاز نخست توافق چین و آمریكا منتشر نشده است اما احیانا این توافق در اوایل ماه ژانویه به امضای مقامات دو طرف خواهد رسید. رابرت لایت هایزر، وزیر بازرگانی آمریكا این توافق را قابل توجه خوانده و اعلام نموده است كه طبق مفاد این توافق، صادرات آمریكا به چین بزودی دو برابر خواهد شد.
سوزان بوكلی، مدیر عمومی در موسسه " گلوبال لیكویید" اظهار داشت: بازارها كنجكاو شده اند كه سال آینده میلادی چگونه آغاز خواهد شد اما حس معامله گران نسبت به تداوم روند كاهش تنش های بین دو اقتصاد نخست جهان مثبت است. با این وجود هنوز معتقد هستم كه چرخه كاهش رشد اقتصادی در سراسر نقاط جهان ادامه خواهد داشت.
از طرف دیگر وضعیت اقتصادی چین نیز بهتر شده و آمار فروش بخش خرده فروشی این كشور در ماه قبل بهتر از پیش بینی ها بوده است. كینكی كروزبی، استراتژیست بازار در موسسه " پرودنشیال فایننشیال" اظهار داشت: چیزی كه فعلا اهمیت دارد این است كه شاهد تنش بیشتر در روابط چین و آمریكا نیستیم و این مساله خیلی زود روی فاكتورهای مختلف آغاز به تاثیر گذاشتن كرده است.
قبل تر نیز كانادا، مكزیك و آمریكا بر سر توافق تجاری جدید منطقه آمریكای شمالی به توافق رسیده بودند. در وال استریت، همه شاخص ها صعودی بودند تا جایی كه هر سه شاخص مهم بورسی این كشور در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۰.۱۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۲۶۷.۲۴ واحد بسته شد، شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۰.۰۳ درصد افزایش تا سطح ۳۱۹۲.۵۲ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریكا یعنی " نزدك كامپوزیت" با افزایش ۰.۱ درصدی در سطح ۸۸۲۳.۶۳ واحدی بسته شد.
استفان اینس، كارشناس بازار در موسسه " اكسی تریدر" اظهار داشت: ما یك توافق داریم اما مذاركات تجاری تمام نشده است. با این وجود بنظر می رسد كه گزینه افزایش تنش از روی میز برداشته شده است. فاز نخست آن قدر جامع نیست كه به برطرف شدن همه نگرانی ها كمك نماید و باید منتظر پیشرفت های بیشتر بود.
از طرف دیگر اما بورس های اروپایی با خبر شوكه كننده منابع انگلیسی از احتمال اتخاذ موضع سرسختانه تر توسط دولت این كشور در جریان مذاكرات با اتحادیه اروپا مواجه گشتند. حالا دولت محافظه كار با عنایت به اكثریت قاطع خود در مجلس می خواهد تا امتیازات بیشتری از بروكسل بگیرد و همین مساله احیانا موجب تمدید بیشتر دوران گذار خواهد شد.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص ها عملكرد بدی داشتند تا جایی كه شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن بدون تغییر نسبت به روز قبل و در سطح ۷۵۱۱.۲۸ واحد باقی ماند، شاخص "كك ۴۰" بورس پاریس با افزایش ۰.۰۷ درصدی در سطح ۵۹۷۲.۲۲ واحد بسته شد و شاخص "دكس ۳۰" بورس فرانكفورت در آلمان با كاهش ۰.۱۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۲۷۱.۴۰ واحدی به كار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبكس ۳۵" ۰.۲۶ درصد پایین رفت و به ۹۶۴۱.۰۲ واحد رسید.
از طرف دیگر اما در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملكرد مختلفی داشتند تا جایی كه شاخص "نیك كی ۲۲۵" بورس توكیو ژاپن با كاهش ۰.۵۵ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۹۳۴.۴۳ واحدی بالا رفت، شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ كنگ با افزایش ۰.۱۵ درصدی به ۲۷ هزار و ۸۸۴.۲۱ واحد رسید.
در چین شاخص " شانگ های كامپوزیت " با ریزش ۰.۲۲ درصدی در سطح ۴۰۳۲.۷۸ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایكس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۰۶ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۸۵۱.۴۲ واحدی به كار خود خاتمه داد. در میان دیگر فاكتورهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیكس" ژاپن نزولی بود.
در بازار طلای سیاه قیمت ها صعودی بود. هر بشكه نفت " وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۷۷ درصد كاهش به ۶۰.۴۷ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با كاهش ۰.۵۶ درصدی به ازای ۶۵.۷۳ دلار در هر بشكه مبادله شد.
همین طور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با افزایش ۰.۱ درصدی به ۱۴۷۸.۹۲ دلار رسید. هر اونس نقره با افزایش ۰.۰۲ درصدی به ازای ۱۷.۰۹ دلار مبادله شد.




منبع:

1398/09/27
15:26:28
5.0 / 5
4417
تگهای خبر: اقتصاد , دلار , سهام , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها