نفت تا ۱۰ دلار سقوط می كند؟

نفت تا ۱۰ دلار سقوط می كند؟

فی بگیر: در صورتیكه پیش بینی های فراوانی درباره نوسان قیمت نفت وجود دارد اما ریسكهای ژئوپلیتیكی از آنها پشتیبانی می كند.



به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، در ابتدا نظریه هایی درباره مسدود شدن تنگه هرمز و سپس مناقشات منطقه ای در خاورمیانه وجود داشت اما واقعیت كاملا فرق داشت و رویداد متفاوتی كه امكان دارد به وقوع بپیوندد، ریزش قیمت های نفت می باشد.

در بحبوحه واهمه نسبت به ریسك های ژئوپلیتكی، زمزمه های ترسناكتری مانند نابودی تقاضا، مناقشات تجاری و وخامت اوضاع اقتصادی شنیده می شود و این واژه ها واقعیت فعلی بازار را نشان داده است و همین طور یك واقعیت آتی مشابه را بارز می كند كه از بین رفتن تقاضا، قیمت های نفت را تا چه حدی پایین خواهد برد و آیا امكان دارد نفت به ۱۰ دلار هم برسد؟

به نظر می رسد كه در طول سال ۲۰۱۹ پیش بینی كنندگان در دورنمای تقاضا برای نفت به حد كافی سریع تجدیدنظر نكردند. آژانس بین المللی انرژی همچنان به بازنگری نزولی پیش بینی رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ و بعد از آن ادامه می دهد.

آژانس بین المللی انرژی در ژانویه رشد ۱.۴ میلیون بشكه در روز تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ را پیش بینی نمود و سپس در ماه جاری این نرخ را به ۱.۱ میلیون بشكه در روز كم كرد. این برآوردها بر اساس تقاضای جهانی بوده كه در ماه مه ۱۶۰ هزار بشكه در روز كاهش داشت.

پیش بینی های این آژانس از تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ نیز هدف بازنگری قرار گرفت و از ۱.۴ میلیون بشكه در روز در ژوئن به ۱.۳ میلیون بشكه در روز در اوت تنزل داد. در سپتامبر آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود از رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۰ را همچنان در ۱.۳ میلیون بشكه در روز حفظ كرد.

اوپك نیز پیش بینی رشد تقاضا برای نفت را مورد تجدیدنظر نزولی قرار داده است.

در حالی كه رشد تقاضا برای نفت به میزان یك میلیون بشكه در روز لزوما به معنای دورنمای تیره برای بازارهای نفت نیست اما روند بازنگری نزولی، نشان دهنده ضعف تقاضا در آینده است.

رویدادهای ژئوپلیتیكی هر بار موجب بالا رفتن چشم گیر قیمت های نفت شدند اما این رویدادها دیگر قادر نیستند قیمت ها را بالا نگه دارند و قیمت های نفت حالا تحت تاثیر كندی رشد تقاضا و تولید بالا قرار دارند.

سیكل های رونق و ریزش قیمت های نفت

قیمت های نفت در گذشته نیز ریزش شدیدی داشته و دلیلی ندارد كه در آینده متفاوت باشد. دوران رونق و ریزش قیمت های بازار الگوی آشنایی را دنبال می كند و ناشی از عوامل مختلفی شامل دلار قوی، تولید بالای نفت اوپك، تولید بالای نفت آمریكا، سطح بالای ذخایر نفت، اقتصاد ضعیف و فروپاشی تقاضا و سفته بازی است.

قیمت های نفت از بیشتر از ۱۴۰ دلار در هر بشكه در سال ۲۰۰۸ به پایین ۴۰ دلار در سال ۲۰۰۹ كاهش پیدا كرد كه بیشتر از ۵۰ درصد كاهش قیمت را نشان داد. اما ریزش قیمت های نفت در سال ۲۰۰۹ نتیجه فروپاشی تقاضا نبود و طوفان تمام عیاری از جهش قیمت ها بود كه معامله گران را درباره رسیدن قیمت ها به پیك به وحشت انداخت. همین طور بحران مالی، بحران اعتبار جهانی را برانگیخت و دلار آمریكا را تقویت كرد كه به نوبه خود به تقاضا برای نفت صدمه زد. با كاهش قیمت ها، قراردادهای خرید بسته شدند و وحشت ادامه یافت و قراردادهای خرید بیشتری بسته شد برای اینكه معامله گران می خواستند به سرعت از بازار بیرون بروند.

در سال ۲۰۱۵-۲۰۱۴ نیز قیمت های نفت وضعیت مشابهی داشت و از بیشتر از ۱۰۰ دلار در هر بشكه به پایین ۴۰ دلار سقوط كرد كه باردیگر یك كاهش بیشتر از ۵۰ درصد بود. این دفعه كندی رشد اقتصادی در واردكنندگان بزرگ نفت مانند چین و هند عامل این ریزش قیمت بود. ضربه نهایی از طرف آمریكا وارد شد كه شكاف هیدرولیك در آن رونق پیدا كرد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، این دفعه نیز شباهتهایی دیده می شود. در صورتیكه قیمت های نفت در ركورد بالایی قرار ندارد اما تولید آمریكا در بالاترین ركورد همه زمان ها قرار دارد و دورنمای اقتصادی جهانی چندان عالی نیست. جنگ تجاری آمریكا و چین نیز بیم لطمه دیدن تقاضای چین برای نفت را برانگیخته است. محدودیت داوطلبانه عرضه نفت اوپك نیز برای رفع نوسان ها كافی نبوده است.

و یك دفعه دیگر سفته بازان كنترل بازار را در دست دارند و صندوق های پوشش ریسك در كوشش برای خروج از بازار هستند و مدیران سرمایه تا اول اكتبر ۶۴ میلیون بشكه نفت وست تگزاس اینترمدیت و ۱۷ میلیون بشكه نفت برنت را واگذار كرده اند. حالا پیش بینی ها روی افزایش قیمت فاكتور های نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت به پایین ترین حد در هشت ماه اخیر رسیده است و اگر رویداد فاجعه باری روی ندهد، قیمت ها شاهد بهبود شایان توجهی در كوتاه مدت نخواهند بود.





منبع:

1398/07/16
15:22:47
5.0 / 5
4307
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , دلار , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها