سامانه تكمیلی نیما راه اندازی می شود

دفاع تمام قد بانك مركزی از سامانه نیما

دفاع تمام قد بانك مركزی از سامانه نیما

فی بگیر: رئیس كل بانك مركزی بار دیگر از سامانه نیما دفاع كرد و از طریق اندازی سامانه تكمیلی نیما با عنوان سامانه ایفای تعهدات واردات آگاهی داد.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، بانك مركزی از شروع سال گذشته، راه اندازی سامانه نیما را در دستور كار قرار داد و از همان زمان از صادركنندگان خواست تا ارز خودرا برای فروش به این سامانه بیاورند و در نهایت این سامانه در ۱۵ مرداد ماه سال قبل بطور رسمی شروع به فعالیت كرد.
اما بعد از مدتی كه بانك مركزی عدم اقبال صادركنندگان به این سامانه را مشاهده كرد، قوانین جدی تری را برای ورود ارز صادركنندگان به این سامانه وضع كرد تا آنها را مجاب به ورود ارز صادراتی خود به این سامانه كنند.
بانك مركزی اصرار كرد كه صادركنندگان باید ارز حاصل از صادرات خودرا به چرخه اقتصادی كشور بازگردانند و در همین راستا باید یا قسمتی از ارز خودرا در این سامانه بفروشند، یا از آن بعنوان واردات در مقابل صادرات استفاده كنند.
با این وجود بازهم قسمتی از صادركنندگان از ورود ارز خود به این سامانه خودداری كردند تا زمزمه های عدم موفقیت این طرح بانك مركزی و تعطیلی سامانه نیما شنیده شود.
اما عبدالناصر همتی، رئیس كل بانك مركزی بر ادامه فعالیت این سامانه تاكید دارد و با ارائه آماری از ارز واردشده به این سامانه، اعلام نموده كه این سامانه كمك زیادی به تأمین ارز واردات كشور كرده و فعالیت خودرا ادامه خواهد داد.
وی شب گذشته در برنامه نگاه یك، اظهار نمود: در سه ماه اولین سال جاری، ۱۱ میلیارد دلار تأمین ارز برای واردات از طرف بانك مركزی انجام شده كه پنج میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین كالاهای اساسی از این رقم بود و مابقی نرخ نیمایی بوده است.
بگفته همتی، الان بازار آزاد به نرخ نیما بسیار نزدیك است و اختلاف حدود ۲۰۰۰ تومانی بین این دو نرخ مشاهده می شود.
رئیس كل بانك مركزی درباره این تفاوت نرخ، توضیح داد: اگر بخواهید پولی را از یك بانك خارجی خارج كنید و به دست صادركننده یا فروشنده برسانید، بین ۱۵ تا ۲۰ درصد هزینه صادراتی دارد، بدین سبب اگر نرخ نیمایی با این افزایش قیمت به نرخ بازار آزاد می رسد.
وی با اشاره به اینكه در سامانه نیما حواله های ارزی خرید و فروش شده و در بازار متشكل ارزی، اسكناس معامله خواهد شد، اظهار نمود: هدف ما در بین مدت آن است كه سامانه نیما و بازار متشكل ارزی روی یك پلتفرم قرار گیرد.
همتی در ادامه با اشاره به فشارهای زیاد برای تعطیلی سامانه نیما، اظهار داشت: بانك مركزی برای تعطیل نشدن سامانه نیما مقاومت كرد و از شروع سال تا الان نیز در این سامانه مقدار قابل توجهی پول جابه جا شده است.
رئیس كل بانك مركزی با اشاره به انتقادهایی كه به سامانه نیما می شد، اضافه كرد: برخی مدعی بودند كه نرخ در این بازار بسته است، اما امروز می بینیم كه صادركننده و واردكننده روی نرخ ها با هم توافق می كنند، بدین سبب یكی از اقدامات موفق بانك مركزی راه اندازی سامانه نیما بود.
او همینطور از طریق اندازی سامانه تكمیلی نیما با عنوان سامانه ایفای تعهدات واردات آگاهی داد و توضیح داد كه این سامانه به سامانه جامع تجارت وصل خواهد بود و موجب شفافیت خواهد شد.
به این ترتیب، بنظر می رسد كه بازار ارز نیمایی كماكان به فعالیت خود ادامه می دهد و امكان دارد در آینده نزدیك این بازار در كنار بازار متشكل ارزی روی یك پلتفرم كار كند.
همتی قبل از این نیز گفته بود كه آمارهایی كه از فعالیت سامانه نیما توسط سایر مراجع داده می شود، درست نیست و هنوز برخی صادركنندگان برای ورود ارز خود به چرخه اقتصاد فرصت دارند.




منبع:

1398/04/02
14:05:34
5.0 / 5
4223
تگهای خبر: اقتصاد , تجارت , دلار , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها