افزایش ۳۰ درصدی قیمت كالاهای صادراتی

افزایش ۳۰ درصدی قیمت كالاهای صادراتی

فی بگیر: گزارش های رسمی از آن حكایت می كند كه شاخص قیمت كالاهای صادراتی در فاصله تابستان و پاییز امسال بیشتر از ۳۰ درصد افزایش داشته است.



به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، تازه ترین آماری كه مركز آمار در ارتباط با شاخص قیمت كالاهای صادراتی بر حسب ریال در پاییز سال جاری منتشر كرد، نشان از افزایش شاخص تا ۳۱۳.۳ دارد كه نسبت به تابستان ۳۰.۳ درصد افزایش داشته است.

بر این اساس تورم نقطه به نقطه (تغییر نسبت به فصل مشابه سال قبل) به ۷۱.۷ درصد و تغییر مجموع چهار فصل منتهی به پاییز به ۳۷.۴ درصد رسیده است.

این در حالی است كه شاخص قیمت كالاهای صادراتی بر مبنای دلار در پاییز امسال ۱۳۹.۱ بوده كه نسبت به تابستان ۱۰.۴ درصد افزایش دارد. همینطور تورم نقطه به نقطه در صادرات دلاری ۲۶.۳ و تورم فصلی در مجموع چهار فصل به ۱۵ درصد رسیده است.

بنا بر این گزارش شاخص گروه های صادراتی برحسب ریال در فصل پاییز برای محصولات گروه های مختلف بدین سان بوده است: حیوانات زنده و محصولات حیوانی ۲۶.۶ درصد، نباتی ۲۷.۱ درصد، چربی ها و روغن های حیوانی یا نباتی ۲۲.۹ درصد، صنایع غذایی ۳۹.۲ درصد، معدنی ۲۲.۱ درصد، صنایع شیمیایی یا صنایع وابسته ۳۳.۶ درصد، مواد پلاستیكی و اشیای ساخته شده ۱۲.۸ درصد، پوست خام، چرم، پوست های نرم ۵۲.۸ درصد، چوب و اشیا چوبی و زغال چوب ۱۹.۲ درصد، خمیر چوب یا سایر مواد الیافی سلولزی ۳۹.۹ درصد، مواد نساجی و مصنوعات از این مواد ۱۶.۳ درصد، كفش، كلاه و چتر آفتابی ۶۳.۴ درصد، مصنوعات از سنگ، گچ و سیمان ۳۸.۸ درصد، مروارید طبیعی و سنگ های گرانبها بدون تغییر، وسایل نقلیه زمینی، هوایی و آبی ۵.۷ درصد.

گفتنی است؛ شاخص قیمت كالاهای صادراتی روند تغییرات قیمت محصولات عرضه شده از داخل به خارج از كشور را طی دوره زمانی مشخصی نشان داده است.

با توجه به این كه قیمت كالاهای صادراتی از عوامل مهم تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی كشورها و همینطور یكی از عوامل تعیین كننده رابطه مبادله است تغییرات آن از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

در طرح شاخص قیمت كالاهای صادراتی از كلیه كدهای تعرفه صادراتی در سال پایه (۱۳۹۰) استفاده شده و به دو روش ریالی و دلاری مورد محاسبه قرار می گیرد.

افزایش قیمت ارز طی یك سال قبل همچون عوامل افزایش درآمد در بخش صادرات بوده است كه آن در تغییرات شاخص قیمت در آمارهای رسمی هم نمود دارد. این در شرایطی است كه طبق مصوبات دولت و دستورالعمل بانك مركزی صادر كنندگان موظف به برگرداندن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی هستند اما آنچه اتفاق می افتد كمتر نشان از اجرای این مصوبات دارد.

البته در این بین صادركنندگان هم كه خود اغلب مجبور به واردات مواد اولیه برای تولید هستند با مشكل تراز كردن هزینه و درآمد ناشی از واردات و صادرات مواجه بوده و گله مندند.




1397/12/19
22:43:38
5.0 / 5
4294
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , دلار , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها