در میزگرد تنظیم بازار ایسنا مطرح شد؛

مردم به اندازه نیازشان خرید كنند

مردم به اندازه نیازشان خرید كنند

فی بگیر: در میزگردی كه با عنوان تنظیم بازار و نظارت بر نحوه توزیع و قیمت گذاری كالاهای اساسی در دفتر خبرگزاری ایسنای كردستان برگزار شد، جنبه های مختلف تنظیم بازار بررسی و بر همكاری بیشتر مردم در این زمینه تاكید گردید.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، این میزگرد با حضور «فرزاد سردارزاده» رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان، «شهریار حنیفی» مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد كشاورزی كردستان و «حامد قادرزاده» عضو هیات علمی و استاد دانشگاه كردستان برگزار گردید.
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد كشاورزی كردستان در این میزگرد اظهار نمود: هم اكنون عمده مصرف مردم مواد پروتئینی، برنج و شكر و میوه است كه با عنایت به شاخص جمیعیتی استان توانسته ایم آنرا تامین نماییم.
شهریار حنیفی اضافه كرد: فقط در تامین گوشت موردنیاز مردم با مقداری مشكل روبرو شده ایم، هرچند دولت به تازگی نسبت به واردات گوشت اقدام نموده و امیدواریم این مسئله حل شود.
ایشان در ادامه سخنان خود عنوان كرد: تابحال 3591 تُن برنج در استان توزیع شده و 2200 تُن هم آماده توزیع است كه متناسب با شاخص جمیعتی هر شهر توزیع می شود، شكر قریب به 400 تُن توزیع شده و 580 تُن هم آماده توزیع است، گوشت منجمد گوساله ای 800 تُن توزیع شده و حواله توزیع 190 تُن صادر شده كه تا آخر سال توزیع می شود و گوشت مرغ منجمد هم 451 تُن برای توزیع موجود است.

ذخیره سازی 1750 تُن میوه برای شب عید
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد كشاورزی كردستان اعلام نمود: برای شب عید 1750 تُن میوه شامل 1000 تُن پرتقال و 750 تُن سیب درختی در استان ذخیره سازی شده كه برپایه برنامه ریزی صورت گرفته پس از 20 اسفندماه در 85 غرفه عرضه میوه در سطح استان توزیع می شود.
وی با اشاره به اینكه 30 غرفه برای توزیع میوه در شهر سنندج در نظر گرفته است، اظهار داشت: الان میوه شب عید استان در سه سردخانه شهرهای سقز، مریوان و سنندج ذخیره سازی شده است.
سردار زاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه همچون عمده مشكلات ما احتكار خانگی است، خاطرنشان كرد: متاسفانه عمده مردم متناسب با مصرفشان خرید نكرده بلكه مازاد بر آن خرید می كنند، در صورتیكه هم اكنون دولت به اندازه كافی كالاهای اساسی را ذخیره كرده و مشكلی پیش نخواهد آمد.
وی همجواری با كشور عراق و تهیه كالاهای اساسی مردم استان های مرزی آن در استان كردستان را هم یكی دیگر از مشكلات دانست و اظهار داشت: به سبب اینكه ارزش پول ملی ما پایین آمده است از شهرهای مرزی عراق به استان كردستان سفر كرده و كالاهای اساسی خویش را در اینجا خریداری می كنند كه باید برای چاره اندیشی كرد.

اجرای طرح نظارتی ویژه نوروز در كردستان
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان هم در ادامه این میزگرد اظهار نمود: هرساله از 15 اسفند الی 15 فروردین ماه سال آینده طرح نظارتی ویژه نوروز را اجرا می نماییم كه امسال با عنایت به وجود تحریم ها و هجمه و مشكلات اقتصادی، همزمان با سراسر كشور این طرح را از اول بهمن ماه آغاز كردیم و تا نیمه فروردین ماه 98 ادامه خواهد داشت.
«فرزاد سردارزاده» هدف از برگزاری طرح نظارتی را حفظ آرامش در بازار و ایجاد فضایی امن برای خرید مصرف كننده، شناسایی نقصها بازار، نظارت بر توزیع كالاهای یارانه ای، نظارت و كنترل قیمت ها، نظارت بر ضرایب سود خرده فروشان و... عنوان نمود.
وی اظهار داشت: برپایه قوانینی كه در حوزه پشتیبانی از حقوق مصرف كننده وجود دارد هركس حقی از مصرف كننده ضایع كند با وی برخورد خواهد شد.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان با اشاره به اینكه نظارت بر قیمت كالاها و خدمات هم انجام می شود، افزود: در این مدت در چارچوب گشت های مشترك با سازمان جهادكشاورزی، تعزیرات حكومتی، اماكن، دانشگاه علوم پزشكی و... از سطح عرضه كالاها بازدید شده و از نظر بهداشتی و هم تامین كالاهای موردنیاز مردم موارد لازم در نظر گرفته شده است.
وی افزود: همینطور در این مدت به تمامی دستگاه های دولتی و نظامی و حتی انجمن پشتیبانی از مصرف كنندگان هم فراخوان داده ایم كه با این سازمان همكاری افتخاری داشته باشند تا نقش موثری را در سطح بازار داشته باشیم.
سردارزاده تصریح كرد: اقدامات چكشی راهكار خوبی برای برخورد با گران فروشان نیست، بلكه ما نیازمند كار فرهنگی هستیم و اینكه دستگاه ها كالاها را به موقع تامین كنند و ما هم نظارت لازم را داشته باشیم.

وجود 68 هزار واحد صنفی در كردستان
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه در كردستان 68 هزار واحد صنفی به ثبت رسیده است، اعلام نمود: 10 هزار واحد صنفی مجوز دارند اما هنوز در سامانه ثبت نشده و 8000 واحد هم به صورت غیرقانونی و بدون مجوز مشغول به فعالیت هستند كه در مقابل آنها فقط 48 نفر بازرس در سطح استان داریم.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان افزود: هرچند ما نظارت های خودمان را انجام می دهیم، اما متاسفانه در سطح استان متناسب با حجم و گستردگی واحدهای صنفی بازرس نداریم و نظارت ما محدود است.
وی افزود: پارسال 99 هزار و 523 مورد بازرسی از سطح بازار و واحدهای صنفی صورت گرفت كه 3342 مورد تخلف شناسایی و 3131 فقره پرونده به تعزیرات حكومتی معرفی شد؛ در نهایت ارزش ریالی جریمه واحدهای متخلف 12 میلیارد و 310 میلیون و 490 هزار ریال بوده است.
سردار زاده عنوان كرد: امسال هم تابحال 105 هزار و 382 مورد بازرسی صورت گرفته كه 5021 مورد انواع تخلف شناسایی و 4453 مورد پرونده تشكیل شده است؛ ارزش ریالی جریمه متخلفان 60 میلیارد و 438 میلیون و 131 هزار ریال بوده است.
وی اظهار داشت: در مقایسه با سال قبل 80 درصد از نظر ارزش ریالی، جریمه متخلفان افزایش داشته و از نظر تعداد تخلف 36 درصد و تعداد تشكیل پرونده هم 30 درصد رشد داشته ایم.

مقابله با گرانفروشی نیازمند مشاركت مردم است
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان در ادامه با اشاره به اینكه اگر افراد شخصا به خاطر گرانی قیمت كالایی شاكی باشند، بازرسان ما آنرا در اولویت خود قرار می دهند، خاطرنشان كرد: ما به همكاری و مشاركت مردم نیاز داریم، آنها باید گزارش گران فروشی را به ما بدهند و ما هم حتما از آن بازدید و بررسی لازم را خواهیم كرد.
وی با عنوان اینكه قیمت ها مصوب هستند و همه واحدها مكلف هستند آنرا رعایت نمایند، اظهار داشت: اگر همه دستگاه ها در كنار یكدیگر و به موقع كار كنند میزان تخلفات بسیار كاسته می شود و بازدهی كار بالاتر می رود.
سردار زاده همینطور ذكر كرد: یكی از اشكالات این است كه متاسفانه وقتی قیمت كالایی بالا می رود مردم بیشتر خرید می كنند و همین سبب افزایش قیمت ها می شود در صورتیكه اگر خرید نكنند قیمت ها پایین می آید.
او در آخر اشاره كرد: گمرك هم چون نیروی كافی را ندارد نمی تواند به خوبی خروج كالاها را از مرز كنترل كند در نتیجه بعضی از كالاهای اساسی از مرز خارج می شوند و كمیابی این كالاها سبب گرانی می شود.

مردم به این باور رسیده اند كه نمی گردد با گرانی مقابله كرد
عضو هیات علمی و استاد دانشگاه كردستان هم در این میزگرد با اشاره به اینكه امروزه كمتر به همكاری مردم در نظارت بر بازار توجه می شود، اظهار نمود: دیدگاه مردم در قبول مغلوبیت در بازار و اینكه نمی گردد كاری انجام داد، سبب شده كه سازمان بازرسی صمت هم نتواند به اهداف خود برسد.
حامد قادرزاده افزود: ما در فرآیند گذر اقتصادی هستیم و حتی اگر در تحریم هم نباشیم به مرور باید برای تحریك تولید، زمینه آزادسازی قیمت ها صورت گیرد، اما نه به شیوه یكباره و یك جریان سریع در بازار؛ چون این مسئله جزو برنامه های پنهان همه كشورهای در حال توسعه است.
وی عنوان كرد: بخش عمده ای از هزینه های دولت به كنترل مصنوعی خیلی از كالاها برمی گردد چون در شرایط تورمی فشار بر دولت بیشتر است. آماده سازی های ذهنی در بازار باید صورت گیرد اما این قسمت بسیار مورد توجه قرار نمی گیرد.
این استاد دانشگاه افزود: از نظارت ها نتیجه عكس گرفته ایم چون مدام تكرار می شوند و نتیجه لازم را به دنبال ندارند، ناتوانی مقابله را نشان داده است و مردم هم باور كرده اند كه كسی نمی تواند كاری انجام دهد. مردم معتقدند كالای زیادی را باید بخرند و برای فردا انبار كنند كه این هزینه زیادی را بر بازار تحمیل كرده است.
او همینطور با بیان این مسئله كه به سبب عدم هماهنگی دستگاه های ذیربط، نتیجه لازم گرفته نمی گردد، اظهار داشت: امر نظارت بر بازار نباید تعطیلی داشته باشد، در صورتیكه اطلاعیه ها در دو روز آخر هفته منتشر می شود كه ما به سبب تعطیلی مقداری زمان را از دست می دهیم و چون تعداد خریداران و فروشندگان زیاد هستند امكان اینكه در كمترین زمان ممكن اطلاعات لازم را به مردم بدهیم وجود ندارد.
قادرزاده خاطرنشان كرد: یك خلاء در این زمینه، نبود بنرهای مناسب اطلاعاتی در بازار است در مورد اینكه مردم چگونه می توانند با گران فروشی برخورد كنند؛ یا اینكه واحدهای متخلف را به مردم معرفی نكرده ایم تا مردم ببینند كه نظارت لازم انجام و نتیجه هم گرفته می شود.

ضرورت نصب بنرهای اطلاعاتی چگونگی برخورد با گران فروشان
وی افزود: در این زمینه نیازمند انجام سه كار هستیم كه یك، نصب بنرهای اطلاعاتی در شاهراه های بازار است تا مردم بدانند كجا و چگونه با متخلفان در بازار برخورد كنند، دو، مردم نتیجه برخورد را به صورت عینی ببینند و سه اینكه دستگاه های دولتی راهكارهای مناسب را بعنوان یك پیشنهاد چند فوریتی اعلام كنند تا در سطح بالا برای آن تصمیم گیری و ابلاغ شود.
عضو هیات علمی دانشگاه كردستان در بخش دیگری از سخنان خود ذكر كرد: جمعیت قابل توجهی از واحدهای صنفی ما پروانه كسب ندارند كه فعالیت غیر رسمی آنها به باور عدم كنترل وضعیت بازار كمك می نماید، در نتیجه وضعیت ما از این بهتر نخواهد شد.
وی برگزاری جلسه ‎ ای با اصناف را امری موثر در كنترل بازار دانست و اظهار داشت: بازار در اختیار تعدادی محدود و اندك است و چون یك هماهنگی ثانیه ای بین فعالان بازار وجود دارد برگزاری جلسه با آنها سبب هماهنگی بیشتر در قیمت ها می شود.
قادرزاده همینطور به نقش رسانه ملی هم در رابطه اشاره و خاطرنشان كرد: رسانه ملی ما رسالت خبری خویش را به فعالیت های عرضه راهكاری تبدیل كند چون متاسفانه نه در رسانه ملی و نه در رسانه محلی، زمان و مبحث مشخصی برای عرضه راهكار در مورد مدیریت نظارتی مردم وجود ندارد.
وی با اشاره به اینكه یك بسته آموزشی مشخص برای عرضه راهكار به مردم نداریم، ذكر كرد: هنوز با كمال تاسف باور به مدیریت بازار وجود ندارد و افرادی كه در این بخش برنامه عرضه می دهند كف بازار را زیاد نمی شناسند و به كسانی هم كه در شهرستان ها كف بازار را می شناسند توجه نمی گردد.
این استاد دانشگاه تصریح كرد: اگر ما پیش بینی بازار را می كردیم حالا وضعیت بعضی از كالاها اینگونه نبود.

مردم به سراغ آنچه كه رسانه مطرح كند، می روند
ایشان در ادامه عنوان كرد: در استان كردستان كه سال ها صادر كننده دام زنده به سایر نقاط كشور بوده امروز مسئله گوشت مطرح است، چون مردم به این نتیجه رسیده اند كه هرچیزی را رسانه مطرح می كند باید فردا به سراغ آن بروند وگرنه وضعیت بدی پیش خواهد آمد.
قادرزاده افزود: باید در سطح استان برای سه گروه مسئولان رده میانی، فعالان حوزه اصناف و متخصصان و معتمدان بازار برنامه آموزشی برگزار نماییم و برای مردم عرضه راهكار و بیان واقعیت را داشته باشیم.
وی اشاره كرد: باید عاملان توزیع مشخص باشند كه افرادی خوش سابقه هستند و مردم به آنها اعتماد دارند، اما متاسفانه این كار صورت نمی گیرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه كردستان در انتها با اشاره به اینكه در سیستم بازار دست های پنهان زیادی وجود دارد كه سبب می شود به صورت رسمی نتوانیم نظارت لازم را انجام دهیم، اظهار داشت: دانش نادرست مردم نسبت به رفتار اقتصادی هم سبب ایجاد رفتارهای غلط اقتصادی شده است چون اگر مردم از مغازه ها و محصولات دارای مجوز بخرند كمتر گرفتار مشكل می شوند.




1397/12/18
15:14:15
5.0 / 5
4274
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , تجارت , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها