بانكداری اسلامی پول های مجازی را می پذیرد؟

بانكداری اسلامی پول های مجازی را می پذیرد؟

فی بگیر: عضو شورای فقهی بانك مركزی با اشاره به اینكه پول های مجازی اعتباری است، اظهار داشت: رمز ارز كاغذی نیست و باید زمینه اعتماد عمومی و تولید مال عمومی را در آن فراهم نمود.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، حجت الاسلام سیدعباس موسویان با اشاره به لزوم اعتمادسازی رمزارزها در بین مردم، اظهار نمود: اگر توانستیم یك مال عمومی طراحی نماییم كه مردم حاضر باشند به صورت مستمر و گسترده در مقابل ش مال شان را بدهند، در آن صورت پول در جامعه شكل می گیرد و این كار با اقبال سرمایه گذاری یك گروه ریسك پذیر در جامعه فرق می كند.
وی با اشاره به ذات و ماهیت اصلی ارزهای رمزینه، اظهار داشت: تا چندی پیش با پول هایی مواجه بودیم كه یا ارزش ذاتی دارند، یا تلفیقی از ارزش ذاتی و اعتبار هستند یا محض اعتبار، اما یك پشتوانه معتبری پشت آن هست كه مسئولیت كار را برعهده گرفته و اصطلاحا مدافع ارزش پول به حساب می آید كه در مواقع خاصی هم مسئولیتش را به شكل های مختلف ایفا می كند.
طبق اعلام بانك مركزی، عضو شورای فقهی بانك مركزی با اشاره به شكل گیری رمزارزها در سال های گذشته، تصریح كرد: در دهه اخیر یك جهش جدیدی در حال شكل گرفتن بود و آن این است كه پولی دارد به وجود می آید كه پشتوانه معتبر خاصی ندارد و اعتباركننده، مسئولیتی در قبال اعتبارش ندارد و آن پول های مجازی است كه امروزه مطرح گردیده است.
موسویان اضافه كرد: وقتی با عنایت به اطلاعات موجود تحلیل می نماییم، این پول ها كه حالا سرشاخه شان بیت كوین است، یك رمز الكترونیكی و اینترنتی است كه در اختیار فرد گذاشته می گردد و فرد، خود با روشی آنرا خلق می كند و در مبادله ای یا با دادن پول دیگری آنرا به دست می آورد.
وی در مورد مبنای شرعی بیت كوین و سایر رمزارزها، اظهار داشت: فعلا بیت كوین را نه پول، بلكه هیچ چیز نمی دانم، چون پول باید قوامی داشته باشد كه بتوان سایر دارایی ها را برپایه آن ارزش گذاری كرد. چیزی كه ارزشش در طول یك سال 19 برابر جابجا شود، نشان داده است ماهیت این به اصطلاح پول، قابلیت آنرا ندارد كه بعنوان معیار و متری برای سنجش دارایی ها به كار گرفته شود.
عضو شورای فقهی بانك مركزی در ادامه خاطرنشان كرد: پول های سابق یا ارزش ذاتی دارند یا ارزش اعتباری و ارزش اعتباری شان هم به آن ارزش عامل اعتباردهنده و میزان فعالیت های آن در پشتیبانی از این پول است.
موسویان با طرح چند پرسش اساسی درباره ارزهای مجازی، اظهار داشت: این جا ما با یك سؤال جدی مواجه هستیم كه ناشر پول مجازی كیست؟ اعتباردهنده به این پول كیست؟ چه مسئولیت هایی در قبال این پول برعهده گرفته است و چه حمایت هایی می تواند از آن داشته باشد؟ بعنوان مثال اگر همین سال قبل را در نظر بگیرید، این پول (بیت كوین) از حدود هر واحد هزار دلار به 19 هزار دلار رسیده و آنرا رد كرده است و هر روز دارد ركوردشكنی می كند كه نشان دهنده این است كه پشت آن یك حامی كه بتواند از این پول حمایت كند، یا موجود نیست یا قدرتش را ندارد.
وی با اشاره به اینكه پول یك شاخص، معیار و وزنه است، اظهار داشت: همان گونه كه ما با متر، كالاهای متری را اندازه گیری می نماییم، می خواهیم با پول ارزش دارایی ها را حفظ نماییم، ازاین رو یك پول بالاخره باید ثبات داشته باشد كه دارایی ها و سایر كالاها و خدمات و سرمایه ها بر مبنای آن ارزش گذاری شوند.
این عضو شورای فقهی بانك مركزی بار دیگر به بیت كوین اشاره و تصریح كرد: بر این اساس همان گونه كه بیت كوین در شبكه های مجازی به پول رمزی معروف شده است، بنده گاهی از آن بعنوان پول مرموز نام می برم. در عین حال كه رمزی است، مرموز هم هست، چونكه ابعادش شناخته شده نیست.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، بانك داری دیجیتال و رمزارزها موضوعی است كه امسال با عنایت به تحریم های بانكی آمریكا ضد ایران توجه بیشتری را به خود جلب كرده و در همین راستا، امسال بانك مركزی هم هشتمین همایش سالانه بانك داری الكترونیك و نظام های پرداخت را با مبحث انقلاب بلاك چین در ایام ۹ و ۱۰ بهمن ماه برگزار خواهد نمود.



1397/10/03
18:42:28
5.0 / 5
4524
تگهای خبر: پرداخت , خدمات , دلار , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها