رایزن اقتصادی ایران در مالزی:

ایران و مالزی می توانند صنعت و تجارت هم را توسعه دهند

ایران و مالزی می توانند صنعت و تجارت هم را توسعه دهند

فی بگیر: مشهد- رایزن اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در مالزی اظهار داشت: كشورهای ایران و مالزی در كنار هم می توانند صنعت و تجارت یكدیگر را توسعه دهند.


اسماعیل سادات روز دوشنبه در نشست اعضای هیات سرمایه گذاری كشور مالزی با فعالان اقتصادی خراسان رضوی در مشهد اضافه كرد: از دیدگاه تخصصی بهترین كشوری كه در شرایط كنونی می تواند برای ایران سرمایه تولید كند، مالزی است و تمام موانع در این راه را می توان برداشت.
وی تصریح كرد: كمیسیون مشترك همكاریهای اقتصادی میان ایران و مالزی هم تشكیل شده است كه 6 كمیته تجارت و سرمایه گذاری، بیمه و بانك، فناوری اطلاعات، انرژی و محیط زیست، لجستیك و حمل و نقل و بهداشت و گردشگری دارد و كمیته بیمه و بانك و لجستیك و حمل و نقل آن فعال شده و در مباحث بانكی هم سال گذشته تفاهم نامه ای بین بانك مركزی مالزی و بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران به امضا رسید.
رایزن اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در مالزی اظهار داشت: چالش موجود در اقتصاد بین الملل كشور ما، توافق تجارت آزاد (FTA) است.
وی اضافه كرد: به صورت مثال اگر مالزی توانسته توانایی خویش را در سطوح بسیار بالا عرضه نماید و جا به جایی پول داشته باشد، علتش توافق تجارت آزاد مالزی با كشورهای همسایه است كه می تواند به سهولت تمام قطعات مورد نیاز خویش را از كشورهای همسایه تامین كند.
وی تصریح كرد: تنها مانع سرمایه گذاری صنایع بزرگ مالزی در ایران، توافق تجارت آزاد است چونكه وقتی به ایران بیایند باید یك سری قطعات خویش را به عراق و آسیای میانه ارسال نمایند اما ما با هیچ كشور همجوار توافق تجارت آزاد درست و حسابی نداریم.
رایزن اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در مالزی اظهار داشت: چالش اصلی كشور ما در مركز توسعه صادرات كشور است كه باید تجار و بازرگانان را به حركت تشویق كند و در درجه نخست مكانیزم خوبی برای ارتباط تجاری و آسان با كشورهای همسایه و كسب قدرت منطقه ای و در درجه دوم با كشورهای جنوب شرق آسیا تولید كند.
سادات اضافه كرد: طبق كنوانسیون 1982 و كنوانسیون ژنو تمام كشورهای آسیای میانه موظفند ترانزیت كالاهای خویش را با استفاده از ایران انجام دهند و بعنوان مثال ازبكستان كه تولید كننده اصلی پنبه است باید از مرز سرخس در ایران پنبه تولیدی خویش را ترانزیت كند بنابراین امكانات ما باید در حدی باشد كه بتوانیم این كالاها را تحویل بگیریم در حالیكه راه آهن ما این توان را به صورت كامل دارا نیست.
وی تصریح كرد: برای موفقیت در سرمایه گذاری باید حركتی مهم و جدی در راه آهن تولید نماییم اما اتاق بازرگانی ما چندان قوی نیست و سیستم ریلی ما هم برای بازرگانی بسیار ضعیف است.
وی اظهار داشت: مالزی در بخشهای بازاریابی، فاینانس و لجستیك بسیار قوی عمل كرده و در صنعت غذای حلال هم خیلی خوب درخشیده است به صورتی كه در صنعت غذای حلال در بین 72 كشور دنیا رتبه اول را دارد.
سادات اضافه كرد: تا سال 2030 میلادی ارزش افزوده صنعت حلال 7.7 تریلیون دلار پیش بینی شده كه این رقم هم اكنون 3.5 تریلیون دلار است در حالیكه نقش ایران در صنعت حلال 20 میلیون دلار است و این در شرایطی است كه ظرفیت ایران در صنعت حلال 10 برابر مالزی است.
وی افزود: مانع دیگری كه در ارتباط تجاری با دیگر كشورها وجود دارد، ثبت و رجیستری كردن است چونكه ایران تنها كشوری است كه شركتهای تجاری آن توسط قوه قضائیه رجیستری و ثبت می گردد در حالیكه در همه كشورها شركتهای تجاری توسط وزارت تجارت ثبت می گردد.
وی اظهار داشت: در این زمینه نخستین گام باید این باشد كه به نحوی یك مركز شراكت در مالكیت (partnership) با ثبت سفارش در قوه قضائیه تولید شود و اسامی شركت های تجاری را گرفته و ارتباط تولید كند.
1922/ 6053


1397/06/12
21:22:40
5.0 / 5
5367
تگهای خبر: اقتصاد , توسعه , تولید , دلار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها