وزیر جهاد كشاورزی:

تمام كشور مشكل تغییر كاربری دارد

تمام كشور مشكل تغییر كاربری دارد

فی بگیر: وزیر جهاد كشاورزی اظهار داشت: مبحث تغییر كاربری تنها مربوط به مازندران نمی گردد و تمام كشور با این مشكل رو به رو هستند، خاطرنشان كرد: تغییر كاربری و ساخت ویلا به كشاورزان و مردم محلی صدمه می رساند.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، محمود حجتی در جریان بازدید و افتتاح چندین طرح بزرگ كشاورزی در مازندران و در حاشیه بازدید از مركز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج در آمل با اشاره به اینكه باید با افزایش درآمد كشاورزان مانع تغییر كاربری شویم، تصریح كرد: نصاب اراضی كشاورزی در مازندران 0.8 هكتار است و باید درآمد تكمیلی برای آن در نظر گرفت.
وی با تاكید بر اینكه برندسازی برنج مازندران در دستور كار قرار بگیرد، اظهار نمود: یكی از اشكالات مهم در زمینه محصولات كشور، توجه به مبحث زنجیره تولید، روند مزرعه تا سفره و برندسازی است. باید برندسازی به صورت قطع در دستور كار قرار بگیرد؛ با عنایت به كیفیت برنج در مازندران و گیلان، باید هم در داخل و هم در سطوح بین المللی سرآمد باشیم. با عنایت به برنامه های موجود در ارتباط با توسعه مجموعه و بورس كالا، موفقیت حاصل می گردد و دولت هم به شیوه های مختلف مانند اعطای تسهیلات پشتیبانی خواهد نمود.
حجتی اضافه كرد: اگر محصول مرغوب كشاورز را با قیمت مناسب و كمترین فاصله دلالی به مصرف كننده برسانیم، به تولید و مصرف كننده كمك می گردد. باید هزینه تولید برنج را كاهش داد و برای كاهش هزینه تولید برنج باید مكانیزاسیون در دستور كار قرار بگیرد. مكانیزاسیون از تجهیز اراضی و تامین آب به موقع آغاز می گردد و در داشت و برداشت هم ادامه می یابد. در كشت و برداشت این روش موفقیت داشته است. در تجهیز و نوسازی و آب بندان باید بیشتر از امروز تلاش شود و در این زمینه از ظرفیت نمایندگان مجلس بهره برد.
وزیر جهاد كشاورزی با اشاره به اینكه در توسعه برنج شمال، دو گلوگاه مهم شامل آب بندان ها و تجهیز و نوسازی اراضی كشاورزی وجود دارد، اظهار داشت: آب بندان ها كه میراث گذشتگان این سرزمین است رها شده كه نیازمند احیای آن هستیم و تجهیز و نوسازی اراضی هم در دستور كار قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینكه مدرن سازی شالیكوبی ها در دستور كار قرار دارد، خاطرنشان كرد: تراكم كشت نباید در گیلان و مازندران كم باشد، زمانی كه آب هدر داده می شود نمی توان كشت دوم را در دستور كار قرار داد و این امر باعث كاهش تولید می گردد. اگر آب بندان ها تجهیز و سد هراز آبگیری شود، می توان كشت دوم را انجام داد؛ در بعضی از كشورهای آسیایی 5 كشت در سال انجام می دهند و این مورد جای تامل دارد.
حجتی با اشاره به اینكه كاله در صنعت، صادرات و تنوع بخشی لبنیات كشور پیشتاز است، اظهار داشت: كمبود شیر سبب شده است كه آن را با 2 برابر قیمت خریداری كند.
وزیر جهاد كشاورزی همینطور از اختصاص ارزان ترین تسهیلات به كشت گلخانه ای اطلاع داد.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، محمود حجتی در حاشیه بازدید از گلخانه تولید گل آنتوریوم آمل در جمع خبرنگاران با اشاره به سیاست های حمایتی وزارت جهاد كشاورزی از احداث گلخانه ها، اظهار نمود: كشت گلخانه ای صرفه جویی فوق العاده فراوانی در مصرف آب دارد كه این مورد از طرح های اقتصاد مقاومتی است.
وی با اشاره به اینكه كشت گلخانه ای باعث اشتغالزایی حداقل 10 نفر در هر هكتار می شود، خاطرنشان كرد: گلخانه مدرن، آب مورد نیاز خویش را از آب باران تامین می كند و كشت به صورت هیدروپونیك انجام می گردد.
وزیر جهاد كشاورزی با اشاره به اینكه با بازاری كه در شمال كشور در ارتباط با سبزی و سرشاخه گل های زینتی داریم، تصریح كرد: سطح گلخانه های كشور با عنایت به تنگناهای آبی، مبحث اشتغال و بازارهای مناسبی كه در داخل و خارج كشور داریم، بسیار كم است.
حجتی با اشاره به اینكه مسئولان و دستگاه های مرتبط، در اعطای مجوز به تولیدكنندگان تسهیلگری و به شتاب توسعه گلخانه ها كمك كنند، اظهار نمود: اولویت در اختصاص ارزان ترین تسهیلات كشور برای گلخانه ها است. تسهیلات صندوق توسعه ملی در دو بخش ارزی و ریالی و همینطور از 45 درصد سهم بخش كشاورزی از محل تسهیلات 1.5 میلیارد دلاری تصویب شده دولت و مجلس، با اولویت نخست به گلخانه ها اختصاص می یابد.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، بازدید از مركز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج در آمل، افتتاح پروژه 550 هكتاری تجهیز و نوسازی شالیزارها در سیمرغ، بازدید از پایانه صادرات محصولات كشاورزی و پایانه صادرات محصولات شیلاتی در جویبار، بازدید از گلخانه تولید لیموترش در بهشهر و افتتاح بزرگترین كشتارگاه صنعتی طیور در گلوگاه از برنامه های وزیر جهاد كشاورزی در مازندران است.



1397/05/20
15:25:18
5.0 / 5
4468
تگهای خبر: توسعه , تولید , صادرات , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها