معاون استانداری:

حل مشكل زیست محیطی و آلاینده ها در یزد نیازمند هم اندیشی است

حل مشكل زیست محیطی و آلاینده ها در یزد نیازمند هم اندیشی است

فی بگیر: یزد - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد با اشاره به اینكه در شرایط كنونی دیگر فرصت اشتباه و خطا اصلا وجود ندارد، اظهار داشت: باید برای رفع مشكل زیست محیطی، مواد آلاینده ها و آب هم اندیشی میان دستتگاه ها ضروری می باشد تا درست عمل شود.


محسن صادقیان روز سه شنبه در اولین جلسه مشترك كارگروه تخصصی « آمایش سرزمین، آمار و محط زیست، توسعه پایدار و ستاد استانی» با تاكید بر ضرورت استفاده از طرح آمایش سرزمین استان اضافه كرد: یكی از برنامه های كلان تعریف شده در قالب آمایش سرزمین، طرح ترسیب كربن به منظور توسعه و اشتغال پایدار روستایی در 21 بخش استان است.
وی یكی از چالش های استان را خسارت های ناشی از فعالیت های معدنی دانست و اظهار اضافه كرد: در تشكیل شورای معادن موفق نبودیم با این وجود معتقدیم واگذاری معادن به شكل امروز قابل قبول نیست.
معاون استانداری یزد خاطرنشان كرد: باید اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان میزان خسارت معادن به محیط زیست و طبیعت را به صورت مكتوب اعلام نماید تا درباره یك درصد سهم این بخش در جبران زیان ها تعیین تكلیف شود.
صادقیان با اشاره به آمارهای متفاوت از تعداد معادن آلاینده و خسارت بار اظهار داشت: هدف ما در این معاونت داشتن برنامه برای تمامی بخش هاست كه نمونه آن در حوزه های آب در حال اجراست.
وی با اشاره به تدوین برنامه های بلندمدت با تأمین اعتبار و تعریف پروژه در این بخش اضافه كرد: بدون برنامه كار كردن در بخش های مختلف بدون شك سبب از بین رفتن بودجه های دولتی و غیردولتی می گردد.
این مسئول با اشاره به اینكه بر مبنای همین برنامه ها باید تا سال 1400 میزان آب مصرفی این بخش با 496 میلیون متر مكعب كاهش به 500 میلیون مترمكعب برسد، ادامه داد: صرفه جویی 10 میلیون مترمكعبی در آب شرب و كاهش 4.8 میلیون مترمكعبی از دیگر برنامه های این بخش است.
معاون استاندار یزد اظهار داشت: این برنامه چهار ساله به یك پروژه تبدیل گشته است كه هر ساله هم كنترل می گردد كه بتوانیم با شاخصه هایی كه تعریف شد در بازه زمانی خاص به اهداف مورد نظر در بخش های مختلف دست یابیم.
صادقیان تصریح كرد: همینطور از ابتدای سال 97با برنامه ریزی هایی كه صورت گرفت، به صورت هفتگی كارگروه سازگاری با كم آبی با حضور مسئولان مرتبط استان برگزار می گردد كه نسبت به شرایط حاد كنونی ایده ها و نظرات خویش را ارائه می كنند.
در این جلسه مدیركل منابع طبیعی یزد با ارائه گزارشی از بیابان زدایی در استان و اقدامات انجام شده، اظهار داشت: با عنایت به فراگیر شدن خشكسالی در جهان، كنوانسیونی تشكیل شد كه ایران سومین كشوری بود كه به آن پیوست و هم اكنون هم 170 كشور عضو این نهاد هستند.
محمدرضا آخوندی اضافه كرد: نخستین هجوم ریزگردها در كشور به سال 82 باز می گردد كه الآن هم 22 استان درگیر این پدیده زیست محیطی هستند كه به دنبال آن هم مسائل و مشكلاتی بسیاری را برای انسان ها بوجود آورده است.
وی خاطرنشان كرد: توفان ریزگرد، تندباد و مه ریزگرد سه دسته از ریزگردهایی هستند كه به صورت میانگین استان همیشه با پدیده مه ریزگرد مواجه می باشد.
مدیركل منابع طبیعی استان با اشاره به اینكه سالانه 500 هزار نفر به خاطر گرد و غبار دچار مرگ زودرس می شوند، ادامه داد: با عنایت به وجود ریزگردها، زخم قرنیه در استان یزد زیاد دیده می گردد.
آخوندی با اشاره به اینكه 13 كانون بحرانی در استان یزد پیش بینی شد، خاطرنشان كرد: اولویت بندی ما بر مبنای درجه بندی یك، دو و سه است و اینكه به جز شهرستان تفت، 9 شهرستان دیگر استان ( مهریز، خاتم، بهاباد، بافق، ابركوه، یزد، اشكذر، میبد و اردكان) متأثر از كانون های بحرانی هستند.
معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت از محیط زیست یزد هم گزارشی از شناسایی محدوده كانونهای مولد گرد و غبار در استان و راهكارهای مدیریتی رائه كرد.
محمدرضا كوچك زاده بیان كرد: ایستگاه های سنجش آلودگی هوای استان در پنج نقطه پنج پارامتر را می سنجند كه یكی از آنها ذرات معلق است.
وی در باره وضعیت آلودگی هوای استان در خرداد ماه امسال هم خاطرنشان كرد: وضعیت هوای استان در این ماه نسبت به سال های قبل بدتر بوده است.
وی تصریح كرد: متوسط روزهای آلوده در بهار امسال یزد 6.7 درصد بود در صورتی كه متوسط تعداد روزهای آلوده هر ماه در سال 96، 2.6درصد بوده است.
1968/ 2047


1397/04/12
21:56:27
5.0 / 5
5196
تگهای خبر: توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها