یزد تنها استان دارای شرایط بحران شدید آبی در كشور

یزد تنها استان دارای شرایط بحران شدید آبی در كشور

فی بگیر: مدیر حفاظت و بهره برداری شركت آب منطقه ای یزد اظهار نمود: برپایه طبقه بندی استان های كشور برحسب شاخص پایش منابع آب، استان یزد در وضعیت بحران شدید قرار دارد و تنها استانی در كشور است كه در این شرایط قرار گرفته است.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، «محمدرضا حكیمی» در نشست مشترك كارشناسان شركت آب منطقه ای یزد با شوراها و دهیاری های دهستان زردین برگزار شد، با تشریح وضعیت آب استان، اظهار داشت: تعداد كل منابع آبی استان اعم از چاه، چشمه و قنوات 6890 منبع است كه حجم كل برداشت از این منابع آب 1124.89 میلیون متر مكعب در سال است.
وی اضافه كرد: در بخش كشاورزی 82 درصد، در بخش شرب 11 درصد و در بخش صنعت و خدمات هفت درصد از منابع آب زیرزمینی مصرف می گردد.
حكیمی اعلام نمود: برپایه طبقه بندی استان های كشور برحسب شاخص پایش منابع آب، استان یزد در وضعیت بحران شدید قرار دارد و تنها استانی در كشور است كه در این شرایط قرار گرفته و باید با شرایط فعلی و خشكسالی خویش را سازگار كند.
وی اظهار داشت: تعداد كل دشت های استان 19 دشت است كه از این تعداد به علت افت سطح آب های زیرزمینی 12 دشت ممنوعه و چهار دشت هم ممنوعه بحرانی است.
مدیر حفاظت و بهره برداری شركت آب منطقه ای اضافه كرد: استان یزد فاقد هرگونه آب سطحی بوده و نیاز تمام بخش ها اعم از شرب، صنعت و كشاورزی از منابع آب زیرزمینی تأمین می گردد كه آب های زیرزمینی برای استان جنبه حیاتی دارد.
حكیمی با عنایت به جایگاه دهیاری ها و شوراها، اظهار داشت: شوراها و دهیاری ها می توانند در زمینه حفاظت از منابع آب زیرزمینی به خصوص حفر چاه های غیرمجاز و تصرف به حریم و بستر رودخانه ها با این شركت همكاری كنند.
وی در انتها سخنانش پیشنهاد كرد: نهادهای در رابطه با بخش های واگذاری اراضی حتماً با شركت آب منطقه ای در منطقه هماهنگی داشته و بعد از كسب نقطه نظرات این شركت، توان و پتانسیل منطقه و امكان تامین آب در امر واگذاری زمین تصمیم گیری كنند.
«عباس دهقان» مدیر رودخانه ها و سواحل شركت آب منطقه ای یزد هم اعلام نمود: تابحال تعداد 41 رودخانه در یزد مطالعه شده یا در دست مطالعه است و تعداد 18 رودخانه ( 273 كیلومتر ) تابحال میله كوبی و رپر گذاری شده و حدود 2500 متر دیوار ساحلی بوجود آمده است.
وی عوامل مؤثر در بروز یا تشدید سیلاب را اقدامات ناشی از فعالیت های بشری (نابودی جنگلها و پوشش گیاهی)، برداشت غیر اصولی مصالح رودخانه ای، عدم رعایت پهنه بستر و حریم رودخانه، تخریب سواحل رودخانه و خاك ریزها برشمرد.
دهقان در انتها سخنانش به قوانین در رابطه با تعیین میزان بستر و حریم اشاره نمود.
—«سید علیرضا كربلائی اكرمی» مدیر روابط عمومی شركت آب منطقه ای یزد هم حفاظت از بستر و حریم رودخانه ها را امری مهم و ضروری خواند و اظهار نمود: وضعیت آب در كل كشور وضعیت خوبی نیست و این مسئله در استان یزد بیشتر از سایر نقاط كشور مشهود است.
وی اضافه كرد: در گذشته دغدغه ما بیشتر حفاظت از منابع آب زیرزمینی و كوشش برای تأمین و استمرار جریان آب انتقالی برای شرب بود ولی امروزه با تعرضات صورت گرفته، این نگرانی دو چندان شده است.
وی در مورد تعرضات صورت گرفته بر روی خط آب انتقالی به یزد، اظهار داشت: در تعرضات صورت گرفته، یزدی ها مظلوم واقع شده اند و با اطلاعات سوء و نادرست بعضی افراد ماجراجو در استان های همجوار، در چندین نوبت سبب تخریب تعدادی از تیرهای برق و حوضچه های مسیر و در نتیجه قطع آب شده اند و این به معنای ظلم به مردم استان یزد و ضرر به بیت المال است.
كربلائی اكرمی تصریح كرد: 96 درصد از آب انتقالی به یزد برای شرب و تنها چهار درصد از آن در صنعت استفاده می گردد و قطره ای از آب انتقالی در كشاورزی مصرف نمی گردد و این كار مقرون به صرفه هم نیست، آبی كه با زحمت و هزینه بالا به یزد انتقال داده می شود، صرف كشاورزی شود.
مدیر روابط عمومی آب منطقه ای یزد تصریح كرد: هم اكنون 50 درصد از آب استان یزد با آب انتقالی و 50 درصد از منابع آب داخل استان تأمین می گردد.
وی تصریح كرد: وضعیت حساسی است و همه ما باید یك رسانه برای استان باشیم، باید در همه بخش ها در مصرف آب صرفه جویی نماییم تا از این بحران عبور نماییم.



1397/02/09
23:48:40
5.0 / 5
5183
تگهای خبر: شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها