دپوی ۲ و نیم میلیون تنی اساسی های پرهیاهو

دپوی ۲ و نیم میلیون تنی اساسی های پرهیاهو

هم اکنون سهم نهاده های دامی از کالاهای اساسی دپو شده در گمرک و بنادر به حدود ۲.۵ میلیون تن معادل ۵۸ درصد می رسد؛ نهاده ها اغلب از کالای پرحاشیه دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ بوده اند.



به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، وضعیت موجودی کالاهای اساسی شامل هشت قلم از این حکایت دارد که ۴.۳ میلیون تن کالا در انبارها و همینطور شناورهای رسیده به بنادر وجود دارد؛ این اقلام شامل گندم، ذرت، جو، سویا، برنج، شکر، روغن خام و دانه های روغنی است.

همواره در میان اقلام اساسی وارداتی سهم نهاده های دامی در حد بالاتری قرار دارد؛ به صورتی که عموما بیشتر از ۵۰ درصد این واردات را به خود اختصاص می دهد. این در شرایطی است که در آخرین گزارش تا هفتم تیرماه هم از حجم حدود ۴.۳ میلیون تنی کالاهای موجود در بنادر و شناورها حدود ۲.۵ میلیون تن را خوراک دام و طیور شامل ذرت، کنجاله سویا و جو تشکیل می دهد.

براساس این گزارش از حدود سه میلیون تن کالایی که در انبارها موجود بوده ۱.۸ میلیون تن برای نهاده ها است که شامل ۱.۵ میلیون ذرت، ۱۴۵.۲ هزار تن جو و ۱۵۰ هزار تن سویا است.

در بین شناورهایی که به بنادر رسیده و کالا را تخلیه کرده و یا هنوز در لنگرگاه قرار دارند هم باید اشاره نمود که سهم ذرت حدود ۵۰۰ هزار تن، جو کمتر از ۷۰ هزار تن و سویا ۱۱۰ هزار تن است.

براین اساس در مجموع از ۲.۵ میلیون تن نهاده در گمرک و بنادر، دو میلیون تن به ذرت، جو بیشتر از ۲۰۰ هزار تن و کنجاله سویا حدود ۲۶۰ هزار تن اختصاص دارد.

اما اقلام در ارتباط با نهاده های دامی که همچون هفت قلم دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ بوده اند، اغلب مورد چالش قرار داشته و گاهی آنقدر در گمرک مانده که فاسد شده اند و یا به هر علتی به دست تولیدکنندگان نرسیده و انتقاد آنها را به دنبال داشته است.

در همین رابطه میتوان اشاره نمود به ماجرای اخیر شرکتی که بعنوان وارد کننده نهاده های دامی مبادرت به دریافت پول از تولید کنندگان کرده ولی نهاده ای در اختیار خریدار قرار نداده است. طبق اعلام سازمان بازرسی کل کشور، این شرکت با وجود ثبت کوتاژ در سامانه بازارگاه هیچ نهاده ای وارد نکرده و کوتاژها جعلی بوده است. گمرک هم هر گونه ثبت کوتاژ در سامانه خود رد کرده و گفته که کوتاژ جعلی در سامانه بازارگاه که در انحصار وزارت جهاد قرار دارد ثبت شده است. در مجموع هنوز این جریان شفاف نشده و ابهامات واردات با ارز ۴۲۰۰ باقی مانده است.

دولت با عنایت به مجوزی که در قانون بودجه سال جاری از مجلس گرفت، از اردیبهشت ماه نسبت به حذف ارز ۴۲۰۰ از واردات کالاهای اساسی اقدام نموده است و این اقلام با ارز نیمایی وارد خواهند شد.




1401/04/11
10:12:45
5.0 / 5
245
تگهای خبر: تولید , شركت , مجوز , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها